• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Regl gününün ve miktarının azalması?

Selam Çiçeklerim💓
Benim reglim ilk olduğum zamanlarda 7-8 gün sürerdi. Yani genç kızlığa ilk adım attığım zamanlarda. 21/22 yaşından sonra -şu anda 27 yaşındayım- günlerimin ve miktarının azaldığını gözlemliyorum. Reglim şu anda 4 gün sürüyor. 1 ve 2. günler ped gayet doluyor ama 3 ve 4. günler lekelenme lavaboya çıkınca damla şeklinde devam ediyor ve bitiyor. Düzenli günü gününe regl oluyorum, yumurtlama olduğunu da hissediyorum. Evlendikten sonra bu şekilde azalma meydana geldi. Sizce 3-4 gün regl olmak normal mi? Çevremdekiler çok az deyip moralimi bozuyorlar. Doktora randevu aldım zamanımı bekliyorum. Bir arkadaşım bir an önce doktora git 3 gün çok az menepoza giriyorsun bence çocuğun olmayabilir dedi. Çocuğum şu anda yok. Ve bu lafı beni inanılmaz gerdi.🥲
Canım menopoz değildir hemen telaşlanma ama bir kadın doğumcuya görünmenin lazım. Benim 1 düşüğüm olmuştu sonrasında adet kanamaları çok azalmıştı ben 6-7 ay umursamadım. Meğer rahimde yapışıklık olmuş o sebeple azalmış. Tedavi oldum şuan tüp bebek transferimin sonucunu bekliyorum.

Herkese merhaba. Ben de 7,5 senelik evliyim, çocuk kararını yenice verdik. Yaklaşık 9 aydır da deniyoruz. Bu süreçte de oldukça fazla araştırma yaptım. Vardığım kanı şu sağlıklı-kaliteli 1 yumurtan bile varsa, rahim ve tüplerde yapışıklık kapalılık vs yoksa ve eşinin spermlerinde de bir sorun yoksa, ne amh değeri düşüklüğü engel olabilir ne regl günü azalması. Bir kaç dra gittim gördüğüm doktorların da tam olarak aynı noktada olmadıkları. İyi araştırıp bilgi edinip kendi sürecinizi kendiniz takip edin. Aklınıza takılan ne varsa da açıkça sormayı atlamayın. Genelde gördüğüm insanların çokça uğraşıp efor sarfedip hüsrana ve hayal kırıklıklarına uğradığı ve moral bu işte çok önemli. Tüm tetkikler yapıldıktan sonra stres yapmadan oluruna bırakmak, acil bir durum yoksa vücuduna ve bebeğine güvenmek gerekiyor sanırım. Aynı yollardan ben de geçtiğim ve hala da geçiyor olduğum için bunu rahatlıkla söylüyorum. Beslenmenize, kendinize dikkat edin, gerekli takviyeleri alın, araştırın ve olumsuz düşünmeyin. Zamanı geldiğinde tüm isteyenlerin ve benim sağlıklı bebişlerimiz olmasını yürekten diliyorum ❤️

Back