• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Regl gününün ve miktarının azalması?

benimde ilk adet olduğum zamanlar 10 gün 14 gün sürerdi .annem korkardı niye böyle diye
sonra 7 ye düştü, 5 e düştü, şimdi 3 yoğun+2 lekelenme olarak gidiyor.
tabi ki 20 li yaşlardaki kadar yumurtlamıyoruz ama önemli olan kalitedir. ve 1 tane yumurta +1 tane sperm yeter
ailede erken menopoz hikâyesi var mı ? çok tedirgin olursan doktora git
Merhaba merak ettim hiç doktorda amh seviyesine baktırdınız mı?

Merhaba, mesajların hepsini okuyamadım yalnız şunu demek istiyorum. Benim reglim hep 2 gün sürerdi. Adetim hep düzenli olduğu için doktora gitmedim. 29 yaşındayım. Bebeğimiz olmasını istediğimiz için korunmayı bıraktım. 6 ay deneyip olmayınca doktora gittik. Amh 0,3 2 tane yumurtam görünüyor. Tüp bebek tedavisine başlayacağız.
Bize de bu yolu önerdi. Pcos ileri dereceymiş. Şaştım kaldım

Muayene oldum. Size haber veririm demiştim. Pcos ve erken menepoz tanısı aldım😔 doktor aşılama ile mümkün olduğu doğal yolla olamayacağını ihtimalin az olduğunu söyledi..
Ümidinizi yitirmeyin, öncelikle çocuk sahibi olmak isteyip istemediğinizi, hazır olup olmadığınızı düşünün. Belki yumurta ya da embriyo dondurma gibi işlemler düşünebilirsiniz hazır değilseniz. Ama unutmayın ki mucizeler her zaman vardır. Tamamen menapoza girmediğiniz sürece hep bi umut var

Size yazarım demiştim. Erken menepoz başlangıcı ve pcos olduğumu öğrendim. Doğal yollarla gebeliğin zor olduğunu söyledi doktor. Aşılama önerdi..
Merhaba, bence bir doktora daha görünün. Reglin 2. ve 3. gününde gidin, yumurtalıklarınıza baksın. Yumurtlama varsa umut var. Bana da erken menopoz başlangıcı olabilir demişti dr. 4 yıl önce. O zamandan beri bazen az oldu bazen çok oldu regl günü miktarı. Amh değerim öyle birden düşmedi, yavaş yavaş iniyor. Korkmayın ama çocuk için önlemleri alın. Pcos tedavi edilebilir. Sakın stres de yapmayın. Aşılama neden önerdi acaba? Aşılamanın normal ilişkiden pek farkı yok diye benim doktorum yapmamıştı. Yüzde 3-4 şans demişti aşılama için. Ama yine de siz bilirsiniz. Tüp bebek yapın dedi mi size? Bana tek çare tüp bebek deniliyor o da tutmayabilir dendi. Yaşınızın genç olması şansınıza, tedavilere vücudunuz iyi cevap verecektir.

Merhaba, bence bir doktora daha görünün. Reglin 2. ve 3. gününde gidin, yumurtalıklarınıza baksın. Yumurtlama varsa umut var. Bana da erken menopoz başlangıcı olabilir demişti dr. 4 yıl önce. O zamandan beri bazen az oldu bazen çok oldu regl günü miktarı. Amh değerim öyle birden düşmedi, yavaş yavaş iniyor. Korkmayın ama çocuk için önlemleri alın. Pcos tedavi edilebilir. Sakın stres de yapmayın. Aşılama neden önerdi acaba? Aşılamanın normal ilişkiden pek farkı yok diye benim doktorum yapmamıştı. Yüzde 3-4 şans demişti aşılama için. Ama yine de siz bilirsiniz. Tüp bebek yapın dedi mi size? Bana tek çare tüp bebek deniliyor o da tutmayabilir dendi. Yaşınızın genç olması şansınıza, tedavilere vücudunuz iyi cevap verecektir.
Eşinizle psikolojiniz izin verirse 1 sene deneyin, olmazsa gelin aşılama yaparız dedi. Son çare de tüp bebek işte. Adetliyken gidicem bir de kan alacak doktor

Ümidinizi yitirmeyin, öncelikle çocuk sahibi olmak isteyip istemediğinizi, hazır olup olmadığınızı düşünün. Belki yumurta ya da embriyo dondurma gibi işlemler düşünebilirsiniz hazır değilseniz. Ama unutmayın ki mucizeler her zaman vardır. Tamamen menapoza girmediğiniz sürece hep bi umut var
Umarım güzel ilerler her şey bugün kendimi hiç iyi hissetmiyorum

Merhaba, ben de evlendikten 2 yıl sonra regl azalması şikayetiyle doktora gitmiştim. Kan testleri istedi ama her şey yolunda demişti. Yaşım 33’tü. Kan testlerini incelerken dedi ki yumurta sayın çok azalmış, 1-2 sene içinde çocuk yaptın, yaptın. Yoksa tüp bebekte tutmaz dedi. Dünya başıma yıkıldı. Doktorun da iyisi ve hayırlısını bulmak lazım. Amh değerim 0,87 çıkmıştı o zaman. Şu an Amh değerim 0,38 aradan 4 sene geçti. Ailemde erken menopoz var. Annem 43 yaşında girmişti. Annesi o yaşta girenin kızı 33 yaşında doğurganlığını kaybetmeye başlarmış. Doktora gidecekmişsiniz, bence reglin 2 veya 3. Gününde de gidin çünki o günlere yumurtalara bakılıyor. Yumurtalarınızın durumunu öğrenirsiniz. Kötü doktor yorumlarını dikkate almayın. Aklınıza takılırsa başka bir doktora daha sorun. Çocuk için tüp bebekten önce daha bir sürü tedavi yöntemi var. İnşallah hayrılı haberler alırsınız.
Anne 43 yaşında menapoza giriyorsa kızı 33 yaşında mı doğurganlığı kaybeder? Böyle bir veri nerede var?

adetin ikinci günü doktora gidip kan vermeniz lazim ki o söylesin sorun var mi yok mu diye.
benim de eskiden 6-7 gündü tam amelelik. simdi ilk ikisi yogun 4 gun, kafam rahat😅😅
doktora gittim sorun cikmadi. siz de aksatmayin gidin mutlaka

adetin ikinci günü doktora gidip kan vermeniz lazim ki o söylesin sorun var mi yok mu diye.
benim de eskiden 6-7 gündü tam amelelik. simdi ilk ikisi yogun 4 gun, kafam rahat😅😅
doktora gittim sorun cikmadi. siz de aksatmayin gidin mutlaka
Dün gittim pcos teşhisi aldım 🥲

Dün gittim pcos teşhisi aldım 🥲
e bu teshisi daha dun aldiysaniz ergenlikte, genc kizken, evlenme aşamasında falan 26 senede hic kadin doktoruna gitmediniz demek oluyor. cok ilginç.
bundan sonra duzenli smear verirsiniz.
pco icin de beslenme cok onemli diyorlar. bence tamamen bu konuda uzmanlasmis kisilerin önerdiği seyleri yiyin, onermediklerini yemeyin. pco arkadaslarim var beslenmek gercekten cok onemli. cocuk konusunda da endise etme. pcolu olup tedavisiz hamile kalan tonla kadin var. ben kendi arkadas cevremden de birebir sahit oldum, KKdan da gördüm bildim. Kadinlar arasinda cok yaygin bir durum

e bu teshisi daha dun aldiysaniz ergenlikte, genc kizken, evlenme aşamasında falan 26 senede hic kadin doktoruna gitmediniz demek oluyor. cok ilginç.
bundan sonra duzenli smear verirsiniz.
pco icin de beslenme cok onemli diyorlar. bence tamamen bu konuda uzmanlasmis kisilerin önerdiği seyleri yiyin, onermediklerini yemeyin. pco arkadaslarim var beslenmek gercekten cok onemli. cocuk konusunda da endise etme. pcolu olup tedavisiz hamile kalan tonla kadin var. ben kendi arkadas cevremden de birebir sahit oldum, KKdan da gördüm bildim. Kadinlar arasinda cok yaygin bir durum
Evet dün ilk kez Vajinal muayene oldum. Doktor hemen smear alalım 27 yaşında hiç alınmamış dedi. Düzenli adet oluyordum kadın doğuma gitmek aklıma dahi gelmemişti. Kıllanma sorunum vardı ama lazer falan derken idare ediyordum. Bu sonradan oluşan bir şey değil sanırım demi? Yıllardır benimle galiba

Evet dün ilk kez Vajinal muayene oldum. Doktor hemen smear alalım 27 yaşında hiç alınmamış dedi. Düzenli adet oluyordum kadın doğuma gitmek aklıma dahi gelmemişti. Kıllanma sorunum vardı ama lazer falan derken idare ediyordum. Bu sonradan oluşan bir şey değil sanırım demi? Yıllardır benimle galiba
Evet pcos doğuştan olan bir şey

evet yillardir sizinle. 14 yasinda da baksalar görürlerdi. benim kuzenlerimden ergenligin ilk yıllarında bu teshisi alanlar var. eski ev arkadasim 18 yasinda adet duzensizligi ile öğrenmişti.
adetinizin duzenli olmasi cok guzel aslinda, fazla belirti yasamamaniz da öyle. bence beslenmenize dikkat edin - bu konularda uzman yayinlari dinleyin, onlarin dediklerini uygulayin. Cok da endise etmeyin. sandiginizdan coook daha yaygin sadece kadinlar bu konu hakkinda konusmayi sevmiyorlar.

Benim de 2 senedir bu şekilde. Hem hipofizde 5 mm adenom var bu prolaktin yüksekliği yapıyor ( ilaç kullanıyorum şu an düşük prolaktin) hem sürekli 5 cm civarlarında yumurtalıklarda kist oluşuyor buna ek olarak ilk sezeryandan kalma kusur kaldı rahimde ( istmosel)
ve 9 aydır 2. Çocuğum olmuyor. Doktorlar çok önemsemiyor ama bu durumu. Sorduğumda da önemli olan düzenli olabilmen diyorlar. Amh 2 kusur yumurta rezervinde sorun yok

Anne 43 yaşında menapoza giriyorsa kızı 33 yaşında mı doğurganlığı kaybeder? Böyle bir veri nerede var?

Anne 43 yaşında girdiyse, kızı da 43 yaş civarında menopoza girebiliyor. 33 yaşında yani 10 sene öncesinde adet kanamasında azalma ve düzensizlik başlıyor. Amh değeri düşerek 10 yıl içerisinde doğurganlığını kaybetmeye başlıyor. Doktorum bu bilgiyi verdi, internette yaptığım araştırmalarda da bu bilgiyi gördüm. Herkesde aynı olmayabilir, fakat bende tam olarak böyle oldu. 33 yaşımda regl kanaması miktarında azalma oldu.

Eşinizle psikolojiniz izin verirse 1 sene deneyin, olmazsa gelin aşılama yaparız dedi. Son çare de tüp bebek işte. Adetliyken gidicem bir de kan alacak doktor
Ben sizin şanslı tarafta olduğunuzu düşünüyorum. Bu durumunuzu stres öğesi olarak tutmayın hayatınızda. Denerken de çocuk yapmalıyız görev gibi değilde keyifle deneyin. İnşallah 1 sene içinde doğal yolla olur. İmkansız, çocuğun asla olmaz denen kişilerden doğal yolla çok hamile kalan var. Kan testinde de daha çok detay öğrenirsiniz. Umarım sizin için her şey çok güzel olur 🤲☺️

Back