Merhaba arkadaşlar forumda bu konuyla ilgili çok konuşulmuştur ama benimle benzer durumu yaşayanlara da belki fikir olur ve bugun hamile olduğumu öğrendim hemen bende gebelik hikayemi anlatmak istedim. Son regli tarihim 23 eylüldü ve döngüm 30gündü reglim tam 14 gün gecikince kan testi vermek için hastaneye gittik sonucum negatif çıktı bu arada tüm idrar testlerim negatif hatta bu konuyla ilgili de çok yazı okudum gebelik testlerim beklediğinde 30 dkyı geçmiş şekilde ikinci çizgi beliriyordu ama o zamanlarda hamile değilmişim bu arada günlerce bacaklarımda ağrı,sık idrara çıkma, mide yanması,vajinada batma,çok kötü şekilde afedersiniz ishal olmuştum ve sağ kasığımda feci ağrı şişlik ve elimle bastırdığımda sert bir şey olduğunu farkettim yine de acaba hamilemiyim şüphesi aklımdan çıkmıyordu. Sonra hiç olmayan şekilde akıntım olmaya başlamıştı süt beyazı gibi desem değil böyle çamaşırıma baktığımda sarımsı gibi bir akıntım oluyordu çok fazla bu arada reglim gecikeli artık 20 gün olmuştu ve hala hasta olmamıştım hayatımda bir ilkti bu gecikme artık o gün doktora gitmeye karar verdik ve doktorum öncelikle muayene etti akıntım olduğunu dile getirdi ve sağ yumurtalığımda 3cm bir kistim oluştuğunu söyledi yumurtam oluşmuş ve çatlayamadığı için kiste dönüşmüş maalesef sonra yine de kanda gebelik testi istedi ona göre ilaç yazacağını söyledi. Kan sonucum çıktı doktorum gebelik olmadığını söyledi (sonucum 1küsür çıkmış şüphelenmiş ama bana bir şey söylememiş bu yüzden de tarlusal yazmamış) ve bana duphaston diye bir ilaç yazdı eğer gebelik varsa bebeğin tutunmasına yardımcı olur korkma bu ilaç düşük riski olan hastalarıma da yazdığım bir ilaç ama gebelik yoksada kistin adetle atılmasına yardımcı olur dedi bende zaten sonucum negatif olduğu için hiç değerimi sormadım ve çıktım. Sonra doktorumunda dediği gibi ilacı 5 gün kullandım ve 1 hafta bekledim bu arada reglim 32 gecikmişti artık doktoruma randevu aldım ve doktora gittiğimde regli gecikmesinin 35.günüydü ve bende artık günlerdir mide yanması başlamıştı göğüslerimde ağrıdan şişlikten üzerine uyuyamıyordum yürürken bile feci ağrıyordu sık idrara çıkmaya devam ediyordum gaz sancısı çekmeye başlamıştım ve artık aldığım notlara baktığımda yaklaşık 1 aydır ishaldim ama ben hala kistin etkileri sanıyorum doktorun yanına girdiğimde muayene etmeye başladı ve direkt gebesin dedi inanamadım gerçekten mi dedim eve gebesin bazen kadınlar çift yumurtlar sen sağdan yumurtlamışsın çatlayamamış kiste dönüşmüş ama gecikmenin üzerine hiç adet olamadan bir de soldan yumurtlamışsın dedi keseyi gördük yaklaşık 4 haftalık dedi sonra giyindim ve kistim aklıma geldi hocam kist duruyormudu dediğimde ben keseyi görünce kisti unuttum dedi ve tekrar baktık kistim hala duruyordu bununda bir sıkıntı olmayacağını söyledi bazen bebiş büyükçe kist küçülürmüş bazende doğumda gidermiş inşallah öyle olur gerçekten hala inanamııyorum bunun nasıl olduğuna mucize gibi bir şey Rabbim isteyen herkese nasip etsin forumda çok konu okudum ”kistim var hamile kalabilir miyim” diye ve çok olumsuz yorum da var. Kesinlikle hiç birine kulak asmayın sadece iyi düşünün iyi olsun ben reglimin gecikmesini beklemeden bile her gün idrar gebelik testi yapardım elim kaşınınca bile aa acaba gebemiyim derdim ve sürekli belirti arardım gerçekten bunları bırakıp ne zaman stres yapmayı bıraktım işte o zaman bebeğim beni bulmuş. Merak ettiğiniz her şeyi cevaplandırabilirim darısı isteyen herkesin başına