regl döneminde boşanmayı düşünmek

cikom

Guru
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2011
7.130
5.603
448
İstanbul
Öyle bir durumum varki benim gibi düşünen başka kişilerde varmı çok merak ediyorum yoksa bu bir tesadüf mü.?

Her ailede problemler olur aslında eşimle uzun süredir yaşadığım bir problem yok ailesi dışında. Ailesi ile ilgilide (kız kardeşi. Erkek kardeşi.annesi) kendiside aslında ne olduklarını biliyor yer yer bana dert yanıyor ama benim onlarla ilgili bir sorunum varsa geçiştiriyor. Abartıyorsun diyor. Yada bugün bana hakveriyorsa iki gün sonra suçluydun diyor. Ben eşime güvenerek bir çocuk yaptım ama 3 kişi ile ne ben nede çocuğumun görüşmesini istemiyorum.
Öyle laf sokma falan değil derdim aslında çok geçerli sebeplerim var. Yani kendileri ile ilgili düşüncem 365 gün aynı, dönemsel değil.
Eşimin bana karşı tutumunu belki ailesinin bu vasat durumundan dolayı kompleks yapması diye düşünüyorum. Normal günlerde

Neyse ben normal zamanlarda eşimle çocuğumla mutlu mesut yaşıyorum. ailesi yüzünden Taze sıcak tartışmamız da yoksa mutlu çekirdek bir aileyiz.

Ama mesela bugün bu saat oldu uyumadım. Şu an 1 haftadır kp in evindeyim ameliyat oldu kendi isteğimle ona bakıyorum. Ama dedimki nekadar bencil bir kocam var benim annem le aynı semtte oturuyoruz. Insan gidemesede en azından bir telefonla arar anne nasılsın bir ihtiyacın varmı diye. Anne yaşlı ve tek yaşıyor yani öyle bastonluk bir yaşlı değil aslında. Ama Evimdeyken en az haftada 3 kez giderim anneme sonuçta ben burdayım annem orda tek.
Eşim bana hiç teklif etmeden kızı ve oğlunun bakmayacağını bildiğim için ben bakarım diyip. buraya geldim.
KP kızım git sen artık dedi. Yok baba ilaçların bitmeden gitmem sonra unutursun dedim.eşim bırak gel bak iyi babam dedi. Onada aynı şeyi söyledim.
ama bugün eşimin anneme karşı vurdum duymazlığı kafama bir takıldı. (Bunu iyiliğe karşılık beklemek olarak algılamayın lütfen. Ama insanın bu inceliği göstermesi gerekmezmi ) sonra o konu, bu konu, şu konu, derken yahu niye evliyim ben bu adamla bukadar şeyi niye yaşıyorum niye niye kesin biz boşanırız.
Acaba o ne düşünüyor. Boşanma konusunu bir sorsammı. Hani bir kavgayla boşanmaktansa belki bütün sorunları sakin bir ortamda açıp medenice ayrılsakmı vs vs. Derken yine saate bakmak için tarihi gördüm regl dönemime 4 gün kala yazıyor .(buda sanki bide bakmışım rüyaymış gibi oldu) Ve bu bana çok oluyor.

Yani korktuğum şu ki. Birgün bu hormonların gazına gelip ahanda boşadım seni diyip depresif halim geçince pişman olursam nolacak.

Varmı benim gibi olan gerçekten merak ediyorum bunu. Eğer bu sadece bende oluyorsa demekki ben boşuna bu evliliği sürdürmek için tırmalıyorum

nasıl yani tek regl dönemimde mi böyle oluyorsunuz?
kayınvalideniz neden bakmıyor eşine?

Benim regl dönemim pek olmadığı için orasını bilemicem

Ama sen eşine annen ile ilgili kırıldığını söyleyebilirsin. Aşkım annemi arar mısın arada biliyosun yalnız yaşıyo üzülüyo sen aramadığında gibi.. Belki düşünemiyor olabilir, kötü niyeti yoktur içinde..
Ve de ailesi ile ilgili eğer eşinde farkındaysa, boşver sen şikayet etme. Kırıldım de o tarz konuş. Böyle böyle yaptılar dersen savunmaya geçer hemen :)

Ben de ayniyim regl doneminde canavara donusuyorum..cok kotu.cocuklara ve esime cok kiziyorum..elimde degil..kavgalarimiz oyle boyle degil.normal zamanda bosver bu mu derdin diyen ben o donemde neden oyle oluyorum anlamiyorum.kavgalarimiz hep ayin o gunlerinde..sebebini bulursaniz bana da soyleyin lutfen

Reglin gectikten 1 hafta sonra da dusun bakalim ayni duygular icinde misin.Bosanma kelimesini agza dolamak hos degil tabi ama eger senin icin gecerli sebeplerin varsa medenice yollari ayirmak cok erdemli bir davranis olur.

Pek hoşuna gitmicek belki yazdıklarım ama duygularımı payylaşmak istedim. O görüşmediğin üç kişi eşinin ailesi. Eşimde biliyor ne olduklarını demişsin ama ikisi kardeşi biri anası. Eşin bir gün lızar bir yıl kızar ama aile o anlatabiliormuyum. Yarın yinede annesine gider kardeşlerini bağrına basar. Yani eşim bilior onların ne olduğunu diorsun ya hiç öyle düşünme. Eşin öyle olsalar bile atamaz onları.
İkincisi kayınpederine kensin bakmayı teklif etmişsin evet yaptığının karşılığını bekliorsun bu açık. Ben eşimin ailesine bakıorum o da bnm annemle ilgilensin şeklinde bu da çok yanlış. Ayrıca unutma erkek duygusuyla kadınınki bir olmaz. Sendeki merhamet, acıma duygusu iyilikseverlik onda olmayabilir. Ayrıca kayınpederin git derken, eşin gel derken, neden inatlaşıorsun ki. Ayrıca ailenizi bilmem ama belkide sen orda olmasan adamın çocukları gelip gidecek istemior bh yüzden. Ne bilim buda gario geldi bma.
Üstüne düşeni yapmışsın, bence şimdi evine dön ve lütfen iyilikleri-inançlıysan allah rızası yadda her neye inanıyorsan onun- için yaptığımızı unutma, yoksa hep beklersin bişeyler bulamayınca da üzülürsün.

Nasil bu kadar kaptiriyosunuz kendinizi su regl donemine arkadas.

Hafif siyriklarla atlatacaginiz donemi enkaz altinda geciriyorsunuz.Bazen cidden erkekleri anliyorum.Bu kadar sacma dqvranislari biraraya getirip uygulayan kadin turunden baskasi olamaz.

Muayyen doneminiz bittiyse bosanmaktan vazgecebilirsiniz.

bilinç altınızda belki boşanmak vardır.
hem kp neden siz bakıyosunuz. kv nerede?

regl döneminde daha hassas olunuyor evet ama boşanacak kadar değildir içten içe boşanmayı istiyorsun demekki. o dönemde patlak veriyor. ama bence pişman olursun.

Bu dönemlerdeki ruh halini eşinize anlatsanız iyi olur neticede o dönemde hepimiz sağlıklı düşünemiyoruz, bu sıkıntı ben de dahil olmak üzere hemen her kadında var

ben sizi cok iyi anliyorum
regl iken aynen boyle cekilmez oluyorum
esim hamileligimde yumusacik oldugumu dusunuyor :)
aileleriniz ile ilgili konuya yorum yapamicam
bende genelde esime derim arada annemi ara diye
sikintilari var bu ara diye

bu arada bazen bende bosasam mi bu adami diye dusunurken bakarim regl zamani
bence normal :)

biz kadınların regl döneminde normal olmadığımız ortada ve anladığım kadarıyla boşanmanızı gerektirecek hiçbir şey göremedim biraz abartıyorsun bence. hem mutlu bir çekirdek aileyiz demişsin evin dışındakiler yüzünden evliliği bitirmek bana her zaman saçma gelmiştir. şu bir gerçek erkekler çoğu zaman senin bnm gibi duyarlı olmuyor keşke senin gibi oda annene ilgi gösterse ama olmayınca olmuyor yinede bu konuyu eşinle konuşmanda fayda var. hiç bir erkek ailesine laf söyletmez bunuda unutma :) gerçi ben olsam bende kendim kızarım ama bende aileme laf söyletmem :)

boşanmakta sakız gibi oldu çigneyip at misali...

bende regli döneminde bir şeytana dönüşüyorum. artık devamlı telkin ediyorum bu dönemi sakin atlatıcam diyorum. ama yapamıyorum.. bazı arkadaşların başlamadan 2 gün önce ilaç alıyor.

Dertsiz basiniza dert ariyorsunuz.
Insanlar donemsel sıkıntılara girer elbet, bu regl doneminden ya da baska seylerden dolayi olabilir. Bu kadar zayif gecirmemek lazim.

Siz bir incelik yaoarkrn karsinizdakinde de beklemeniz haksizlik.
Erkekleri yönlendirmek gerekiyor. Guzelce soyleyin esinize; annenizi aramasini istediginizi soyleyin. Zamanla alisir o da.

Boşanmayi bu kadar kolay dile alir oldu herkes. Kavgakarda bile " bitti"kelimesi futursuzca kullaniliyor.
Bu evliliğin huzurunu bereketini kacirir.

Bu yorumu kişileri tanıyıp şu ortamı görseydiniz yapmayacağınıza adım gibi emin olduğum için söylediklerinize tepki vermem ve sadece ufaktan olsa açıklarım. Yani bu insanlardan nasıl utanıyorsam nedenlerini bile yazamamışım. Ve ben çocuk doğunca çok katılaştım.

Ama bişey söylemiştim eşimin ailesi ndeki bu 3 kişi ile görüşmeyi isyemememin nedenleri kavga etmemiz yada laf sokma vs. klasik eş ailesi ile yaşanan problemler değil. Eşimin görüşüp gçrüşmenesine laf etmiyorum. Zaten şu an benle alakası olmayan nedenlerden ikisi ile konuşmuyor. ama çocuğum dan uzak durmalarını istiyorum biri ile ilgi nedenimi söyleyeyim uyuşturucu kullanıyor. Eşim kendisine tepkisini belli etti ama hala çocuğuma yanaşıyor diğerlerininde bu şekilde çocuğum için kötü örnek oluşturacak halleri var.

Evet kp ve eşim söylemesine rağmen dönmedim çünkü kp ilaçlarını unutuyor ve birsüre sağlıklı ev yemeği yemesi gerek. Ben kıyamadım. KP i iki çocuğu terk etti zaten kv ile ayrılar. Babalarını görmeye de geldiler. Öyle kimseden çekinecek insan değiller. Ben babalarına hiç görüşmediğimi anlatmadım bile. Adam kendisi istemiyor az şey yaşatmadılar adama.Ben Burda değilken bı çocuklar ameliyat olacağını biliyordular zaten. Çalışmıyor lar ikiside ama kp in başında kimse yoktu çocuklarından mesela geldiğimde.

Ben bir karşılık beklemiyorum. Hatta allah rızası için bakıyorum dahi demiyorum çünkü dilenci değil eşimin babası bakmam gerek boynum un borcu biliyorum. Sadece genel olarak bu böyle ve zamanla gözüme batmaya başladı mesela şartlar tam tersi olsa. Ayyy derdim eşim sırf anneme bakmak için ailesinden uzak bende bu sürede annesinin yanlız olmadığını hissettirmek için bir arayıp hal hatır sorayım. Karşılık beklemek değil aslında eşim bugün bunu yapsa beni çok çok mutlu eder anneme verdiğim değeri biliyor. Ama bir çok arkadaş demiş erkekler kadınlar kadar düşünceli olamıyor sanırım.

Neyse şimdi daha iyi hissediyorum .

bende regli döneminde bir şeytana dönüşüyorum. artık devamlı telkin ediyorum bu dönemi sakin atlatıcam diyorum. ama yapamıyorum.. bazı arkadaşların başlamadan 2 gün önce ilaç alıyor.
Bende telkin değilde böyle bir olaya diş biliyorum ama okadar şiddetli huzursuzluk yaşıyorumki artık alıştım ve hemen takvime bakıyorum eğer regl geliyorsa kendi kendime az sabret geçecek bu lar gerçek hislerin değil diyorum. Bazen başka konularda hissediyorum ama olduğum yerde o istemediğim kişilerle ilgili yaşananlar da eklenince işin içine bu sefer yine olay eşime patlak verdi. Ama böyle değildim eskiden yaşkandıkçamı oluyor acaba

Evet haklısınız aslında annem konusunda. Ama mesela bir durum var bu kişilerin bizi kullanacağını biliyorum eminim eşimi engellemek için evde kavga gügürültü sonra nemi oluyor tabiki benim dediğim çıkıyor. Ama banane kardeşlerin arasında desem yok yere maddi zarara giricez. Sonuçta bende bu evde yaşıyorum ve ailemi korumaya çalışıyorum. Yada çocuğuma kötü örnek oluşturacak halleri var. Ve çocuğum için eşimle birbirime giriyorum. Inanın ki zararlı olduklarını eşimde anladı oda iki kardeşiyle görüşmüyor. Ama öyle çok şey yaşandıki korkuyorum hafta sonu çay içmeye gelecekmişler diye pat diye fütursuzca olaya girmesinden. Ayyy rabbim sen koru. Cinnet sebebi olur. Tabi bide regl dönemime denk gelirse baya facia :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…