- 1 Mayıs 2007
- 7.255
- 62
-
- Konu Sahibi PammukSeker
olduktan sonra pamuk oluyorsan ne güzelmiş canım.Ben normalde de çabuk sinirlenip çabuk sakinleşen bir yapıya sahibim , ama hiç bir anım adet dönemimi geçemez tabii sevgilim "içinden bir canavar çıkıyor sanki" diyor
aynen cnm bende:)) hatta adet dönemnde kırdıklarımı düzeltebilmek için daha da bi pamuklaşyorumm :)))
Canım söledim tabiki ilk başlarda anlayış gösteriyodu alttan alıyodu ama bu sefer kalbini çok kırmışım,bu bi neden değilmiş,ben şımarık küçük bi çocukmuşum,olgunlaşmamışım,dengesizmişim.İnanmıyo artık ama gerçekten çok abarttım bu sefer. Ortadada öyle büyük bi neden yok yani. Şuan hiç konuşmuyoruz bana kırgın haklı ama bu kelimeleri dedikçe ben dahada sinirleniyorum o yüzden msj atmıyorum :26:
sende bendensin desene
şu bir haftyayı o kadar sinirli geçiriyorum ki anlatamam dokunan bir pişman bir dokunmasyan yani
ne söyleseler kırılıyorum,sinirleniyorum falan olmadık şeylere
sonrada ağlayasım geliyor herşeye böyle
mümkünse regl ken kimse benimle konuşmasın yani
çok boşlukta oluyorum böyle kendimi yapayalnız gibi hissedşyorum sonra olmadık şeylere karşı nefretim kabarıyor bir anda
ha bir de çok fenaa aşırı derecede canımtatlı istiyor bir defasında bir kavonoz nutellanın yarısınından çoğunu yemiştim bi seferde ay o ne fena şey ya sürekli canım tatlı çekiyor regl iken
birde aşk filmi izleyip ağlayasım geliyor hattaaaa filmimi açayım kimse olmasın elimde de nutella ve göz yaşlarıyla izleyeyim istiyorum ha kasıklarıma koymak için bulundurduğum sıcak su torbamıda unutmayalım tabi
bende accayip tatlı yerim gecenin köründe sabahın köründe hiç farketmez tatlı isteği beni uykudan uyandırı o denli yani
Kızlar şunu bi okuyun.
Adet öncesi sendromu (PMS)
PMS, kadın ve genç kızların adet (regl) dönemine yaklaşırken yaşadıkları önemli karakteristik fiziksel ve ruhsal belirtiler olarak tanımlanır.
Kadınların ve genç kızların çoğunda, PMS belirtileri gözlenir. Bununla birlikte, kadın ve genç kızların % 80inden fazlasında görülen bu belirtilere karşı, bunların sadece % 2.5lik bir kısmı gerçekten PMSdir.
Her kadın ya da genç kızda farklı belirtiler gözlenebilir. Belirtiler regl döneminden, regl dönemine gerçekleşir. Belirtilerin şiddeti, dönem dönem dalgalı bir seyir göstererek artabilir. Belirtiler, genellikle regl döneminin başlamasından 7-10 gün önce kendini gösterir ve bu dönem yaklaştıkça şiddetlenebilir. Belirtiler hafif, orta şiddette ya da şiddetli olabilirler
Duygusal belirtiler
*Sıkıntı, kaygı
*Çabuk sinirlenme, asabilik
*Bitkinlik
*Depresyon
*Kızgınlık
*Konsantrasyon bozukluğu
*Aşırı duyarlılık
*Cinsel istekte değişme
*Kendini beğenmeme
*Sosyallikten uzaklaşma
*Doğal aktivitelere olan ilginin azalması
Fiziksel belirtiler
*Karın Şişkinliği
*Göğüslerin şişkinliği ve hassaslığı
*Diz, dirsek ve parmaklarda su toplanması
*İştahın artması
*Baş ağrısı
*Yeme isteği
*Kabızlık
*Mide bulantısı
*Susama
*Hantallaşma
*Uyku alışkanlığının değişmesi
çok enteresan ama değil mi normalde benim tatlıyla pek aram yoktur mesela özellikle şerbetli tatlıları falan çok yiyemem ama o zamanlarda canım şekerli olan her şeyi çekiyorrr her şeyii tatlı her şeyi çekiyor aş eriyor gibi
sorma canım ya, olsak bir dert olmasak zaten bambaşka bir dertBende ayni sekildeee :)) bu ay bide 2 gun gecikti iyice stresten gerildim... Sancisida cekilmiyo zaten, sanci cekerken yanimdakiler ufacik bi soru sorsa patliyorum manyaklasiyorum cekilir dert degil valla
Canım söledim tabiki ilk başlarda anlayış gösteriyodu alttan alıyodu ama bu sefer kalbini çok kırmışım,bu bi neden değilmiş,ben şımarık küçük bi çocukmuşum,olgunlaşmamışım,dengesizmişim.İnanmıyo artık ama gerçekten çok abarttım bu sefer. Ortadada öyle büyük bi neden yok yani. Şuan hiç konuşmuyoruz bana kırgın haklı ama bu kelimeleri dedikçe ben dahada sinirleniyorum o yüzden msj atmıyorum :26:
Anladım canım, o zaman sen şu dönemin geçene kadar elinden geldiğince mesaj atmamaya çalış. Onlar anlayamazlar ki bizi, o yüzden biz daha temkinli davranmaya çalışalım. Ben bir ara adet dönemlerinde görüşmeme kararı vermiştim kendi kendime ama bu sefer de telefonda kavga edecek birşey buluyoruzDüzelir inş. aranız en yakın zamanda
sende bendensin desene
şu bir haftyayı o kadar sinirli geçiriyorum ki anlatamam dokunan bir pişman bir dokunmasyan yani
ne söyleseler kırılıyorum,sinirleniyorum falan olmadık şeylere
sonrada ağlayasım geliyor herşeye böyle
mümkünse regl ken kimse benimle konuşmasın yani
çok boşlukta oluyorum böyle kendimi yapayalnız gibi hissedşyorum sonra olmadık şeylere karşı nefretim kabarıyor bir anda
ha bir de çok fenaa aşırı derecede canımtatlı istiyor bir defasında bir kavonoz nutellanın yarısınından çoğunu yemiştim bi seferde ay o ne fena şey ya sürekli canım tatlı çekiyor regl iken
birde aşk filmi izleyip ağlayasım geliyor hattaaaa filmimi açayım kimse olmasın elimde de nutella ve göz yaşlarıyla izleyeyim istiyorum ha kasıklarıma koymak için bulundurduğum sıcak su torbamıda unutmayalım tabi
Evet canım, o ağrıyı çekerkenki sinirim 10 katına çıkıyor zaten. "doğurmıycam ben banane yaa" demeye bile başlıyorumsadece sinir olsa yine iyi.. karamsarlıkda geliyo bana.. giydiklerimi yakıştırmıyorum , kendimi beğenmiyorum, yapmam gereken hiç birşeyi yapasım gelmiyo.. iştahım açılıyo , yedikçe de kendime kızıyorum...adet olmama 1-2 gün kala ruh halim tamamiyle değişiyo.. Neyse ki yakın çevrem az çok anladı bu durumu olduktan sonra ruh halim düzeliyo , bu seferde ağrılar başlıyo
Kızlar şunu bi okuyun.
Adet öncesi sendromu (PMS)
PMS, kadın ve genç kızların adet (regl) dönemine yaklaşırken yaşadıkları önemli karakteristik fiziksel ve ruhsal belirtiler olarak tanımlanır.
Kadınların ve genç kızların çoğunda, PMS belirtileri gözlenir. Bununla birlikte, kadın ve genç kızların % 80inden fazlasında görülen bu belirtilere karşı, bunların sadece % 2.5lik bir kısmı gerçekten PMSdir.
Her kadın ya da genç kızda farklı belirtiler gözlenebilir. Belirtiler regl döneminden, regl dönemine gerçekleşir. Belirtilerin şiddeti, dönem dönem dalgalı bir seyir göstererek artabilir. Belirtiler, genellikle regl döneminin başlamasından 7-10 gün önce kendini gösterir ve bu dönem yaklaştıkça şiddetlenebilir. Belirtiler hafif, orta şiddette ya da şiddetli olabilirler
Duygusal belirtiler
*Sıkıntı, kaygı
*Çabuk sinirlenme, asabilik
*Bitkinlik
*Depresyon
*Kızgınlık
*Konsantrasyon bozukluğu
*Aşırı duyarlılık
*Cinsel istekte değişme
*Kendini beğenmeme
*Sosyallikten uzaklaşma
*Doğal aktivitelere olan ilginin azalması
Fiziksel belirtiler
*Karın Şişkinliği
*Göğüslerin şişkinliği ve hassaslığı
*Diz, dirsek ve parmaklarda su toplanması
*İştahın artması
*Baş ağrısı
*Yeme isteği
*Kabızlık
*Mide bulantısı
*Susama
*Hantallaşma
*Uyku alışkanlığının değişmesi
ahh canım ya zaten sinir, tatlı krizi ve ruh daralması olmazsa olmazı bu dönemin. Hele ki şu an tüm yazdıklarını birebir yaşadığım için daha bi anlıyorum seni.
Ama bu her ay her ay böyle olacaksa etrafımızdakilere de yazık, çekmek zorunda değiller ki bizi...
İnşallah canım yaa. Bide ben 2 ayda bi adet oluyorum genelde. Bu ay inş. zamanında olurumda kısa sürer bu stres.
Kızlarr, ben sevgilimle buluşmaya gidiyorum, çok geç kaldım
Bana dua edin, daha doğrusu sevgilime dua edin de Allah benden korusun onu
Kızlarr, ben sevgilimle buluşmaya gidiyorum, çok geç kaldım
Bana dua edin, daha doğrusu sevgilime dua edin de Allah benden korusun onu
İnşallah kuzum, zaten olamamanın stresi hem psikolojik hem fizyolojik olarak yetiyor da artıyor bile, ben ayda bir oluyorum. normal bir insan gibi gezdiğim süre ayda 15-20 gün