Regl ağrısı ve kısırlık

loveinnovember

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2019
4.352
6.794
158
Merhabalar. Her ay ağır regl dönemi geçiriyorum şuan onu araştırırken kısırlığa neden olabileceğini okudum. Her ay ağrı kesici alıyorum aşırı sancım oluyor hatta midem bulanıyor kusma seviyesine geliyorum. Krampları saymıyorum bile ilk gün tamamen iptal oluyorum.
Daha önce hiç jinekologa gitmedim bu konudan dolayı gidecektim aslında virüs olayı olmasaydı. Sorum sizin bir bilginiz var mı kendimi korkutmak istemiyorum anksiyetem de var şuan baya zorlandım. Ağır regl agrisi yaşayıp hamil kalan var mı?

ben de aynen sizin gibi şiddetli ağrı çekip kusma ve bayılma eşiğine geliyorum. ama ben sizin aksinize bir kadın doğumcudan çekilen bu ağrının sağlıklı yumurtlamanın ispatı olduğunu duymuştum. hem regl ağrısı niye kısırlığa sebep olsun ki mantık olarak? yalnız iki çeşidi var; primer dismenore ve sekonder dismenore. primer olan herhangi bir problem sebebiyle olmayan, sürekli var olan ağrı. sekonder olan ise endometriozis, pelvik enfeksiyonlar vs. hastalıklar sebebiyle olan regl ağrısı. benimki primer. belki siz sekonder olanı okumuşsunuzdur. en iyisi bir jinekoloğa muayene olup detaylı bilgi almak.

Merhabalar

Ben de aynı sekilde hatta daha beter oluyorum eğer agri kesici almazsam acile gidiyorum. Titreme,soğuk terleme beyin uyuşması, kusma, yani bir nevi zehirlenmiş gibi.. Peki sekonder olduğunu anlamak için illaki rahim filmi çektirmek mi gerekli acaba. Doktorlar pek önemsemiyor bu ağrıyı çünkü,
Ultrasondan bir sorun gozukmedigini soyledi, ama endometriozis sadece rahim filmiyle anlaşılıyormus diye okudum..

Valla bende sizin gibi bu duruma kafayı acayip takıyorum. Kimi doktorların yazılarında o kadar iç karartıcı şeyler okuyorum ki yok regl ağrısının şiddetlisi normal değil falan. Geçenlerde bi yakınımla konuştuk bir kızı var doğumdan önce de doğumdan sonra da çok ağır regl dönemi geçirdiğini söyledi. Hamilelikle ilgili bir problemi olmamış. Bir nebze olsun benim içim rahatladı sizin de rahatlar inşallah. Elbette jinekoloğa görünmekte fayda var tabii.

jinekoloğunuzun isteyeceği tetkiklerle tanı konur ancak.

Bir jinekoloğa görünmenizde fayda var elbette.Bende sizin gibi çok sancılı geçiriyorum regl dönemlerimi ancak bunun gebeliğe engel olabileceğini zannetmiyorum çünkü geçen sene düşükle sonuclansada bir gebelik yaşadım.Düşüğün bu sancılarla vs ilgisi yok.Hatta özellikle bu sancılar için bir kaç kez jinekoloğa gittim ama herhangi bir problem olmadığını yalnızca acı eşiğimin biraz düşük olduğunu öğrendim.

merhaba, ben hiç gebe kalmadım ama aldığınız ağrı kesicilerin prospektüslerini hiç okudunuz mu? pek çok ağrı kesicinin içinde "gebe kalmayı zorlaştırabilir/hamile kalma güçlüğüne neden olur" yazıyor. mesela apranax, arveles, oksamen vb. içlerindeki bir madde yumurtalıkları veya hormonları etkiliyor olabilir. gebelik isteyenlere/gebe olanlara sadece minoset veya parol tavsiye edilir. ben sadece "parasetamol" etken maddeli ilaçların zarar vermediğini biliyorum.

bunun haricinde, rahim kalınlığınız, vajina darlığınız, kızlık zarı kalınlığı, kist, miyom, polip gibi sorunlarınız da olabilir. rahim kalınlığı, vajina darlığı, kızlık zarı kalınlığı vajinal/ultrasonal muayene ile tespit edilebilir. bazı kistler rahmin hemen üzerinde yer alabiliyor. bunun detaylı görüntülenmesi de rahim filmi ile belli oluyor. benim tavsiyem bir rahim filmi çekilmeniz yönünde. benim bekarken adet ağrılarım kasıkta kalmakla yetmez, vulvaya vururdu, sanki birisi aşağıdan demirle vurur gibiydi, her ay serum alırdım. ilk 3 saydığım şeylerden bahsederdi doktorlar. evlendikten sonra zar gidince eskisi gibi ağrım kalmadı. Bunların hepsi sizin adınıza bir varsayım tabii ki. Belki de hiçbir sorununuz yoktur, ağrı eşiğiniz düşüktür ☺

çok sancılı geçen ilk günlerde sıcak su torbasını şiddetle öneririm. ben ağrıyı ilk duyduğumda hemen kasıklarıma sıcak su torbası koyarım ve gerçekten ağrım hafifler, kasları gevşettiğini düşünüyorum. Geçmiş olsun ☺

Var. Ben. Aynen anlattığın şeyleri yaşıyordum. Kusuyodum ilk gün şiddetli ağrıdan. Evlenince hafifledi. Şimdi de hamileyim korkmanı gerektirecek bi durum olmadığını söylemeye geldim

Sağlıklı yumurtlama ve çekilen ağrı pek mantıklı gelmedi

Yıllardır genelde majezik kullanıyorum, 2-3 kere olmadığından farklı ilaç almışımdır. Regl de majezik öneriliyor sanırım bir sakıncası yok. Aslında sorunum yoktu ancak majezik aldiktan 3 saat sonra etki etmeye başlayınca korkmaya başladım. Geçen de arkadaşım (regl zamani ancan iğne ile keserdi agrisini) hamile kalamadığını söyleyince endişe etmeye başladım. Malum anksiyete de var ben de okudukça boguldum

Canım bu ay adet dönemin nasıl geçti, yazacaktın burdan civanperçemi içmiştin ağrına etki ettimi
Ben de onu soracaktım ben de geçen ay papatya çayını deneyeyim dedim iyi geldiğini okudum gerçekten öyleymiş evdekiler şaşırdı yine ilaç aldım kesmedi tabi ama öncekilerden kat kat iyiydim yalnız adet söktürücü etkisi varmış erken oldum

ben ben
çok şiddetliydi son ay özellikle.
size tavsiyem ada çayı demleyin reglin ilk günü için ama hazır almayın evde siz demleyin.
hem sakinleştiriyor hem ağrıyı azaltıyor.

ben ben
çok şiddetliydi son ay özellikle.
size tavsiyem ada çayı demleyin reglin ilk günü için ama hazır almayın evde siz demleyin.
hem sakinleştiriyor hem ağrıyı azaltıyor.
Rahatladım sağolun papatya çayına başladım ama ada çayı da almıştım evet demliyorum kesinlikle şimdilik düşüncelerden uzaklaştım doktora gidince emin olcam sanırım

Pko hastasıyım(Polikistik Over) aşırı ağrılı başlaması ve ilk gün ben iptal direk ısıtıcı bant yapıyorum ağrı geçiyor 1 saate nette yazılan herşeye kendine göre yorma en iyisi bi uzmana görün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…