Regaib kandili

Tüm islam aleminin kandili mübarek olsun..
Herkesin kolay kolay kaldıramayacağı cinsten bir sürü derdim var lakin şükredeceğim de çok şey var. Bu yüzden benim kandillerim şükür namazı kılıp dua etmekle geçer.

Gün içerisinde farklı zamanlarda aldığım bir ton ilaç olduğu için oruç tutmak benim için hayal:31:

Tüm islam aleminin kandili mübarek olsun..
Herkesin kolay kolay kaldıramayacağı cinsten bir sürü derdim var lakin şükredeceğim de çok şey var. Bu yüzden benim kandillerim şükür namazı kılıp dua etmekle geçer.

Gün içerisinde farklı zamanlarda aldığım bir ton ilaç olduğu için oruç tutmak benim için hayal:31:

geçmiş olsun cm..
şükür namazını nasıl kılıyorsun ne diye niyet ediyorsun?

geçmiş olsun cm..
şükür namazını nasıl kılıyorsun ne diye niyet ediyorsun?

Bir usulu var mıdır ama ben normal iki rekatlık namaz gibi kılıyorum, niyet ettim şükür namazı kılmaya diyerek.
Dilenirse rekat arttırılabilir heralde:44:
En son da şükür secdesi yapıp bitiririm.

Sohbet ediyoruz da konunun hem yeri yanlış, hem kanımca kapatılır konu :1:

Bir usulu var mıdır ama ben normal iki rekatlık namaz gibi kılıyorum, niyet ettim şükür namazı kılmaya diyerek.
Dilenirse rekat arttırılabilir heralde:44:
En son da şükür secdesi yapıp bitiririm.

Sohbet ediyoruz da konunun hem yeri yanlış, hem kanımca kapatılır konu :1:

:)kapatılana kadar buradayım:)))))))sağol canım

Bende herkesin kandilini kutlarım.Allah tüm inananların kalplerinde ki duâlara el-Mucîb ismiyle icabet etsin.
Arkadaşlar sizden ricam bana da dua etmeniz bu ara büyük bir imtihandayım biliyorum ki mümin kardeşlerimin duaları ile atlatacağım inşAllah.
Ben de sizlere duâ edeceğim inşAllah.
Mübarek Regaib Kandilinin şuuruna ermek umuduyla Allah'a emanetsiniz.

Bende herkesin kandilini kutlarım.Allah tüm inananların kalplerinde ki duâlara el-Mucîb ismiyle icabet etsin.
Arkadaşlar sizden ricam bana da dua etmeniz bu ara büyük bir imtihandayım biliyorum ki mümin kardeşlerimin duaları ile atlatacağım inşAllah.
Ben de sizlere duâ edeceğim inşAllah.
Mübarek Regaib Kandilinin şuuruna ermek umuduyla Allah'a emanetsiniz.

tabi canım söz vermiyeyim o anda belki aklıma gelmeye bilirsin k.bakma ama aklımda tutmaya çalışacamsen de dua et..ALLAH YARDIMCIN OLSUN KOLAYLIK VERSİN İMTİHANINDAN BAŞARIYLA GEÇERSİN İNŞ.ÖZÜR DİLERİM UMARIM KIRMADIM SENİ ÇÜNKÜ SÖZ VERİP YÜK ALTINA GİRMEK İSTEMİYORUM AMA UNUTMAMAYA ÇALIŞACAM

tabi canım söz vermiyeyim o anda belki aklıma gelmeye bilirsin k.bakma ama aklımda tutmaya çalışacamsen de dua et..ALLAH YARDIMCIN OLSUN KOLAYLIK VERSİN İMTİHANINDAN BAŞARIYLA GEÇERSİN İNŞ.ÖZÜR DİLERİM UMARIM KIRMADIM SENİ ÇÜNKÜ SÖZ VERİP YÜK ALTINA GİRMEK İSTEMİYORUM AMA UNUTMAMAYA ÇALIŞACAM

Estağfirullah özel mesajla da belirttim size çok teşekkür ederim.

Hayırlı Kandiller, Rabbim dualarımızı kabul etsin, sıkıntılarımızı hafifletsin, Ramazan ayına ulaşmayı nasip etsin hepimize...
yarın oruç tutmayı düşünen arkadaşlar biliyorsunuzdur ama haddim olmadan hatırlatmak istedim, oruç başlangıcı olarak (Ramazan ayındaki gibi)sabah ezanı okunma anını değil imsak saatini kabul etmemiz gerekiyor...

sağol ALLAH RAZI OLSUN.yok cnm ya ben 4 sene daha istemiyorum eşim ve ben daha üniversite 1. sınıfız:)doğrusu elimize mesleğimizi alıp bebiş istiyoruz ALLAH OLMAYANLARA VERSİN.Senin yavrunu da ALLAH analı babalı büyütür inş ömrü uzun ve salih bi kul olur inş. bu arada adı ne merak ettim (k.bakma bazen arsız oluyorum işte merak:)

Üniversite 1 de nasıl evlendiniz böyle :)

konyada regaip kandilinde şivlilik diye bir gelenek var.Çocukken çıkıp şeker toplardık evlerde de pişiler,helvalar yapılıp komşulara dağıtılırdı.Hey gidi ,güzel günlerdi be......

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Yatsı ile akşam namazı arasında 12 rekat kılınacak.Her rekatta 1 fatiha,3 kadir suresi,12 kere ihlas suresi okunacak.2 rekatta bir selam verilecek.Namaz bitince de oturduğun yerden 70 kere '' Allahümme salli ala muhammmedinnebiyyil ümmiyi ve ala alihi ve sellim''. Sonra secdeye kapanıp 70 kere '' Sübbühun guddusün rabbül melaiketi verruh''.Secdeden başını kaldırıp yine oturduğun yerde 70 kere '' Rabbigfir verham vetecavez amma talemü feinneke entel azizül azam ''.Sonra tekrar secdeye kapanıp 70 kere birinci secdede söylediğini söyleyeceksin okuyacaksın canım.

Bu namazın fazileti Allahu tealadan ne murat istenirse verilir inşallah.Denizlerin köpükleri,kum taneleri,yağmur damlaları ağaçların yaprakalrı kadar da olsa bütün günahları mağfiret olunur inşallah.Hane halkından 700 kişi hakkında kıyamet günü şefaatçi kılınır inşallah.

Canım nette nerde bilmediğim için kendim yazdım.Anlamadığın bir yer olursa sorarsın bana.

Hanımlar bu namaz özellikle recep ayının ilk perşembesi kılınması gereken bir namaz ben kandile denk geldiği için kandilde kıldım.Bu konu esnasında onu belirtmedim size.Sonradan da yanlış yönlendirme olmasın diye bunu da belirteyim dedim.Aklınızda bulunsun yani recebin ilk perşembesi bu namaz kılınması gerekir kılınırsa iyi olur yani.

Back