Reflüsü olanlar yardım

3yıldır ilaç kullanıyorum.bildiğin illet bu reflü denen şey çook çektim ama hem ilaçların faydasını gördüm hem de yeme alışkanlığımı değiştirmemin..acı /baharat çok tüketirdim artık minimuma indirdim özellikle acı.asitli gıdalar içecekler domates fazla limon vs.hiçbişeyi tamamen silmedim sadece azalttım dikkatli tükettim.gece yeme alışkanlığım vardı azalttım ve çok faydasını gördüm.yiyip üzerine yatmıyorum.yemek yerken bişeyler içmek de rahatsız edebiliyormuş şimdi de bunu bırakmaya çalışıyorum.ve şimdi hamdolsun üç yıl önceye kıyasla çooook daha iyiyim tabiki arada rahatsızlık verse de epey azaldı. Yemek alışkanlığına özen gösterirsen rahatlarsın.çoook geçmiş olsun :KK54:
Çok teşekkür ederim.ben 10 gün kullandım .bugün bırakmya karar verdim ilaçları sadece yeme alışkanlığımı değiştirerek ve spor yapıp kilo vererek yenmeye çalışıcam.bakalım dayanabilecekmiyim :)

Çok teşekkür ederim.ben 10 gün kullandım .bugün bırakmya karar verdim ilaçları sadece yeme alışkanlığımı değiştirerek ve spor yapıp kilo vererek yenmeye çalışıcam.bakalım dayanabilecekmiyim :)
Çok geçmiş olsun :KK56: rahatsız olmaya devam ederseniz ilaçlara tekrar başlayın derim.ben sabahki ilacımı unuttuğum gün yediğim içtiğim herşey zehir oluyor :KK17:

Refluden çok çektim. Ve şifa buldum. Bal içinde bekleyen kudret narı. Günde 1 çay kaşığı alıyorsunuz o kadar. Kime tavsiye ettiysem hepsi çok memnun. Zaten 10-15 TL. Deneyin bence.

Refluden çok çektim. Ve şifa buldum. Bal içinde bekleyen kudret narı. Günde 1 çay kaşığı alıyorsunuz o kadar. Kime tavsiye ettiysem hepsi çok memnun. Zaten 10-15 TL. Deneyin bence.
Çok teşekkürler verdiğiniz bilgi için şifa markette kudret narı solüsyonları satılıyor onlardanmı alayım.kudret narını nerden bulurum en iyi şekliyle?

Solüsyonu bilmiyorum ben aktaran aldım. Akdem marka.
kudret narı nurs marka aldım siz der demez maşallah fayda gördüm.hem cayı hem de benimki zencefilli kudret narı ..10 gün oluyordur.Allah razı olsun evet işe yarıyor. hep devam etmeyi düşünüyorum.faydası var zararı yok zaten.siz de mi hep kullanıyorunuz selamla ve duayla

kudret narı nurs marka aldım siz der demez maşallah fayda gördüm.hem cayı hem de benimki zencefilli kudret narı ..10 gün oluyordur.Allah razı olsun evet işe yarıyor. hep devam etmeyi düşünüyorum.faydası var zararı yok zaten.siz de mi hep kullanıyorunuz selamla ve duayla
Hamilelik kalana kadar devam ettim. Çok faydasını gördüm. Bende forumda okumuştum. Çok sevindim. Yan etkisi yok ve ilaç gibi durumu kurtarmaya yönelik değil tedavi de ediyor. 5-6 kutu bitirince. Ben ikinci kutuda hamile kaldım.

Allah güzel kaderler yazsin size ve evladiniza.ben kac gun kullanayim veya kac kutu kullanayim.birseyi cok kullaninca hucrelerin duyarsizlastigini biliyorum.size bir kutu yettimi.selam ve dua ile

Öncelikle hayırlı bayramla herkese

Arkadaşlar 2 ay önce dr gittim reflü başlangıcım olduğunu söyledi fakat ilaç verdi ama gene geçmedi.daha önce reflü hastası olup iyileşeniniz var mı?ya da bu rahatsızlığın iyileşme süreci ne kadar tecrübelerinize ihtiyacım var çok kötü yaptı bu rahatsızlık beni.dr stresten uzak dur dedi ama çok sitrese girmiyorum artık bende aşırı stresten başlamıştı bu rahatsızlık fakat sonra sorunlarımı halletmeme rağmen hala devam ediyor sanırım ilaçlara rağmen biraz daha şiddetli.bu durum canımı çok sıkıyor.yastğımı sürekli diklemem gerekiyormuş ama bu seferde boynum ağıryor yayıla yayıla yatıyorum sabah kalktığımda midem çok fena oluyor.bu rahatszılığı geçiren yada daha önce geçirip tedavi olanalrınız var mı paylaşalım dertleşelim ne olacağız biz böyle:KK50:
Merhaba bende aynı rahatsızlıktan muzdaribim şu an durumunuz nedir hastalığı yenebildinizmi

ben reflü denen bu derdi 9 yıldır çekiyorum. ilaçlar asla çare değil. geçici çözüm. kudret narı kalıcı bir çözüm oldumu sizin için.bende hamile kalmak istiyorum ama bebeğimi böyle yemek yiyemezken nasıl besliycem diye kara kara düşünüyorum.ne yesem midemi yakıyor cayır cayır.

ben reflü denen bu derdi 9 yıldır çekiyorum. ilaçlar asla çare değil. geçici çözüm. kudret narı kalıcı bir çözüm oldumu sizin için.bende hamile kalmak istiyorum ama bebeğimi böyle yemek yiyemezken nasıl besliycem diye kara kara düşünüyorum.ne yesem midemi yakıyor cayır cayır.
Evet kesin çözüm oldu. Hamilelikte ve sonrasında sıkıntı yaşamadım.

Merhaba hala iyi misiniz reflü konusunda? Ve size sorum genel olarak zeytinyağlı var bal içinde kudret narı nasıl bulabilirim.

Merhaba hala iyi misiniz reflü konusunda? Ve size sorum genel olarak zeytinyağlı var bal içinde kudret narı nasıl bulabilirim.
Evet iyiyim. Akşamları da belli saatten sonra yemiyorum. Ben İzmir'de bir aktardan almıştım. Ama internette de vardır diye düşünüyorum.

Reflüsü olan yediği içtiği şeylere dikkat edecek. Bende de reflü var. Çok strese girsem anında mideme vuruyo ağrısı. Onun dışında çikolata,kahve, çay, acı, ekşi, turşu, asitli baharatlı gıdalardan uzak durulmalı. Sabah çok erken saatte değil de biraz geç saatte kahvaltı yapılmalı. Uyumaya yakın bişiler yiyip içilmemeli. Bide sabah yiyilen poğça simit hamur işi tarzı yiyecekler mide asitiyle beraber çok acı bi tat vererek adeta midemi oyarcasına yanma ağrı şişlik yapıyor. Bütün bunları yıllar içinde bizzat yaşayarak deneyimleyerek öğrendim. İlaçlardan hiç bi fayda görmedim. Aksine midemde daha çok ağrılar yaşamama sebep oldu. 2kez de endoskopi yapılan biri olarak söylüyorum. Yediğinize içtiğinize dikkat ederseniz daha az ağrınız olur. Stresten de uzak durun.

X