Öncelikle hayırlı bayramla herkese
Arkadaşlar 2 ay önce dr gittim reflü başlangıcım olduğunu söyledi fakat ilaç verdi ama gene geçmedi.daha önce reflü hastası olup iyileşeniniz var mı?ya da bu rahatsızlığın iyileşme süreci ne kadar tecrübelerinize ihtiyacım var çok kötü yaptı bu rahatsızlık beni.dr stresten uzak dur dedi ama çok sitrese girmiyorum artık bende aşırı stresten başlamıştı bu rahatsızlık fakat sonra sorunlarımı halletmeme rağmen hala devam ediyor sanırım ilaçlara rağmen biraz daha şiddetli.bu durum canımı çok sıkıyor.yastğımı sürekli diklemem gerekiyormuş ama bu seferde boynum ağıryor yayıla yayıla yatıyorum sabah kalktığımda midem çok fena oluyor.bu rahatszılığı geçiren yada daha önce geçirip tedavi olanalrınız var mı paylaşalım dertleşelim ne olacağız biz böyle
fazla kilom yok yani boyuma göre zayıfta sayılırım o yüzden çok dertliyim bu konuda.midemde asit salgılanıyor canım soda içmek istiyor kola içmek istiyor yada sıcak bişeyler içmek istiyor hiç bişekilde içemiyorum korkuyorum daha kötü olacak diye.haşlama yemek yiye yiye tansiyonum düşüyor geceleri yastığımı diklesem boynum ağrıyor ay ne yapacağımı şaşırdım ilaç kullanıyorum yok geçmiyor.dr rum senin şimdiye kadar iyileşmen lazımdı deyince hepten moralim bozuldu.ama bu duruma alışıcam yavaş yavaş ve hala merak ediyorum reflüsü olupta iyileşen hiç kimse olmamışmı.nasıl bi hastlıktır 2 ay önce birden ortaya çıktı hala geçmek bilmiyor ne yapıcağımı şşaırdım.sürekli haşlama patates insan nerey kadar dayanırki bilmiyorum
Arkadaşım ben de yeni öğrendim reflü olduğumu..asit önleyici şurup ve ilaç kullanıyorum.geermi bu hastalık kilo verirsem.spor yaparsam .hep diyet şekilinde yaşamak istemiyorum.kilo verirsem kurtulurmuyum sizce.teşekkürlercanım bende refluden cok cekmıs bırısıyım reflu gastırıt mıde fıtıgı cıktı endoskopıde ne ararsan var yanı benımn mıdede reflu ıylesmez canım mumkun degıl belkı amelıyatla reflu yemek borusuyla mıde arasındakı kapakcıgın acık kalması demektır bu durum cok rahatsızlık verır ama bu durumu en aza ındırmek ve sorun yasamamak senın elınde mıdenı asla cok doldurmuyacaksın fazla kacırırsan acı cekersın az ve sık beslenmen gerek bır nevı sureklı bır rejım uygulaman lazım mesela fazla kılon varsa mutlaka hemen ver goreceksın kı sıkayetlerın yuzde 80azalacak benım ole oldu gece tok karnına yatma narencıyeden uzak dur asıt salgılatıyo kızartmalardan serbetlı tatlılardan ozellıkle fazla kılon varsa hemen vermeye calıs nekadar etkılı oldugunu gorursun
O ilaca ben de çok bağlandım çok memnunum ayrıca yemekten hemen sonra gavscn şurup ooh miss :)) ama bi yakınım o hapın saç cöktüğünü söylemişti tvden duymuş ve ailede üç kişi o ilacı kullanıyoruz üçümüzün de saçları dökülüyor15 yıldır reflü hastasıyım hiç bi şekilde geçmiyor hep perhizli olucan rahat etmek için..çikolata domates salçalı yemek kızartma gazlı içeçecek portakal mandalin ve baharatlardan vazgeçmek yerine atıyorum ağzıma her sabah aç karnına bi lan...or rahat ediyorum hemde herşeyi yiyorum ..ama ilaca bağlandım ayrı mesele
alah alah hiç duymamıştım saç döktüğünü sonuçta ilaç ne kadar zararsız da gözükse mutlaka bi yan etki yapıyordurO ilaca ben de çok bağlandım çok memnunum ayrıca yemekten hemen sonra gavscn şurup ooh miss :)) ama bi yakınım o hapın saç cöktüğünü söylemişti tvden duymuş ve ailede üç kişi o ilacı kullanıyoruz üçümüzün de saçları dökülüyor
Ben de çok şaşırdım inşallah yoktur öyle bişey.bir daha dr.a gittiğimde soracağım inşallahalah alah hiç duymamıştım saç döktüğünü sonuçta ilaç ne kadar zararsız da gözükse mutlaka bi yan etki yapıyordur
benim bildiğim saç dökülmesinin sebebi demir eksikliği yada troid hastalığı ...