Reflüsü olanlar yardım

fat_se

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2011
339
3
Öncelikle hayırlı bayramla herkese

Arkadaşlar 2 ay önce dr gittim reflü başlangıcım olduğunu söyledi fakat ilaç verdi ama gene geçmedi.daha önce reflü hastası olup iyileşeniniz var mı?ya da bu rahatsızlığın iyileşme süreci ne kadar tecrübelerinize ihtiyacım var çok kötü yaptı bu rahatsızlık beni.dr stresten uzak dur dedi ama çok sitrese girmiyorum artık bende aşırı stresten başlamıştı bu rahatsızlık fakat sonra sorunlarımı halletmeme rağmen hala devam ediyor sanırım ilaçlara rağmen biraz daha şiddetli.bu durum canımı çok sıkıyor.yastğımı sürekli diklemem gerekiyormuş ama bu seferde boynum ağıryor yayıla yayıla yatıyorum sabah kalktığımda midem çok fena oluyor.bu rahatszılığı geçiren yada daha önce geçirip tedavi olanalrınız var mı paylaşalım dertleşelim ne olacağız biz böyle:KK50:

Arkıadaşım öncelıkle gecmıs olsun evlencegım sene bazı sıkıntılardn dolayı asırı derecede mıde rahatsızlıgı yasadım yaklasık 1 sene ılacsız bunu cktm sonra dr gıtmeye karar verdım ve sıradan bı dr gıttım sıkayetlerımı dınledı reflu var sende dedı 3 4 ay kadr reflu ılaclrı kullandım ve dogal olrk hıcbır etkısını gormedım cunku reflu degıldım artık okdr dayanılmaz bır hal almıstıkı cıkartmadan mıdem rahat etmıyordu endoskopı olmaya karar verdım ısının ehlı bır dr buldum bu sefer ve bana 15 dakkanın sonunda sadece gastrıtım oldugunu soyledı yanı mıdenın ıltahaplnması antıbıytk tedavısı verdı o ılacı ılk alıgım gun okdr rahat bır gece yasadımkı sankı mıdem yoktu ve dusundum dedımkı nasıl cekmısım ben onu her an mıdenı hıssetmek hep bı rahatsızlık duymak sonra ılac tedavısıyle atlattım gıttı yanı sana tavsıyem endoskopı yaptrmadn mıdendekı sıkayet net olark belırlenemz ısının ehlı bır dr gıt endoskopı ıste ınsallah sıfa bulursun gecmıs olsun

reflünün pek geçeceğini sanmıyorum
ileri durumlarda ameliyat ediyorlar
çikolata, kahve, kola vs.lerden uzak dur
yemek yedikten sonra yatma hemen
yastığını yüksek koy
antiasit ya da mide koruyucu kullanabilirsin

benim de düğünüm olacak bazı sıkıntılardan dolayı midem atak yaptı daha önce hiç böyle olmamıştı yani vardı ama böyle şiddetli değildi.ayrıca endoskopi oldum midem iyi görünmüyodu sonuçta.çikolatyı çok severdim çayı falan hepsini kestim aşırı bi acılık bile başladı ağzımda.yani ilaçlarımı endoskpiden sonra aldım ama nedense gene yaramadı bi dr daha gitmeyi düşünüyorum.özelikle reflümün ilerlemesindede çok korkuyorum çünkü evet ameliyat gerektiryormuş.şimdiki rahatsızlığı bile yetiyor ameliyatlık halimi hiç düşünemiyorum başta sağlık diliyorum herkese.

canım bende refluden cok cekmıs bırısıyım reflu gastırıt mıde fıtıgı cıktı endoskopıde ne ararsan var yanı benımn mıdede reflu ıylesmez canım mumkun degıl belkı amelıyatla reflu yemek borusuyla mıde arasındakı kapakcıgın acık kalması demektır bu durum cok rahatsızlık verır ama bu durumu en aza ındırmek ve sorun yasamamak senın elınde mıdenı asla cok doldurmuyacaksın fazla kacırırsan acı cekersın az ve sık beslenmen gerek bır nevı sureklı bır rejım uygulaman lazım mesela fazla kılon varsa mutlaka hemen ver goreceksın kı sıkayetlerın yuzde 80azalacak benım ole oldu gece tok karnına yatma narencıyeden uzak dur asıt salgılatıyo kızartmalardan serbetlı tatlılardan ozellıkle fazla kılon varsa hemen vermeye calıs nekadar etkılı oldugunu gorursun

fazla kilom yok yani boyuma göre zayıfta sayılırım o yüzden çok dertliyim bu konuda.midemde asit salgılanıyor canım soda içmek istiyor kola içmek istiyor yada sıcak bişeyler içmek istiyor hiç bişekilde içemiyorum korkuyorum daha kötü olacak diye.haşlama yemek yiye yiye tansiyonum düşüyor geceleri yastığımı diklesem boynum ağrıyor ay ne yapacağımı şaşırdım ilaç kullanıyorum yok geçmiyor.dr rum senin şimdiye kadar iyileşmen lazımdı deyince hepten moralim bozuldu.ama bu duruma alışıcam yavaş yavaş ve hala merak ediyorum reflüsü olupta iyileşen hiç kimse olmamışmı.nasıl bi hastlıktır 2 ay önce birden ortaya çıktı hala geçmek bilmiyor ne yapıcağımı şşaırdım.sürekli haşlama patates insan nerey kadar dayanırki bilmiyorum:KK31:

26 yaşındayım ve yaklaşık 15 yıldır mide ağrısı çekiyordum. her gittiğim doktor ayrı bir hastalık ve ayrı ayrı ilaçlar verdi. kimi reflü dedi ilaç verdi, kimi gastrit dedi ilaç verdi kimi de ülser dedi ve ben bir düya ilaç içtim ama geçmedi. en son endoskopi çektirdim (korktuğum için hiç çektirmemiştim) veee midemde hiç birşey çıkmadı sadece çok ilaç içtiğim için biraz deforme olmuş ve mide fıtığı olmuş. doktor ultrason çektir dedi. ultrason sonucumda safra kesem ağzına kadar taş dolmuş ve mideme çok miktarda safra girişi oluyormuş. hemen ameliyat oldum 1 yıl oldu ve Allahıma çok şükür 1 yıldır mide ağrısı diye birşey bilmiyorum. mutlaka endoskopi ve ultrason isteyin doktorunuzdan.

Öncelikle hayırlı bayramla herkese

Arkadaşlar 2 ay önce dr gittim reflü başlangıcım olduğunu söyledi fakat ilaç verdi ama gene geçmedi.daha önce reflü hastası olup iyileşeniniz var mı?ya da bu rahatsızlığın iyileşme süreci ne kadar tecrübelerinize ihtiyacım var çok kötü yaptı bu rahatsızlık beni.dr stresten uzak dur dedi ama çok sitrese girmiyorum artık bende aşırı stresten başlamıştı bu rahatsızlık fakat sonra sorunlarımı halletmeme rağmen hala devam ediyor sanırım ilaçlara rağmen biraz daha şiddetli.bu durum canımı çok sıkıyor.yastğımı sürekli diklemem gerekiyormuş ama bu seferde boynum ağıryor yayıla yayıla yatıyorum sabah kalktığımda midem çok fena oluyor.bu rahatszılığı geçiren yada daha önce geçirip tedavi olanalrınız var mı paylaşalım dertleşelim ne olacağız biz böyle:KK50:

merhabalar arkadasım aynı dertten bende müzdaribim:KK50: çok kötü bi rahatsızlık hayat düzenimi degiştirdim hastalıgın geçmesi için pek sorunum kalmadı sayılır.yenmemesi gereken yiyeceklerden kesinlikle uzak dur. yagdan domatesten yeşil çaydan bile vazgeçtim =( bide kilolu isen zayıfla şişmanlıgında çok etkisi oluomuş.ben şuan zayıflamaya çalışıyorum :KK8: geçmiş olsun

erkek kardeşim şu an bu hastalıkla uğraşıyor ama geçti geçecek gibi durumu
yaklaşık 5 aydır tedavi ile uğraşıor cerrahpaşa da tahlil falan yaptılar bişi yok psikolojik dediler salladılar(devlet ne de olsa)
sonra hala rahatsızlık devam edince memleketteki bir özel hastaneye gidip endskopi ultrason falan yaptılar
reflü olduğu ortaya çıktı sonra daha iyi tedavi olmak içn istanbulda bir özel hastaneye geldi
orda birdünya testler tahliller röntgenler ultrason biopsi endskopi hepsini yapıp tedavi verdiler
birde birsürü yieceği yasakladılar kesinlikle yemeyecek özellikle domatesi
ilaçlarla ve gıdaları keserek sağlıklı beslenerek şu an bitti gibi birşey rahatsızlık vermiormuş hiç
artık en son 1 ay önce kontrole gittiğindede doktoru tamam artık geçiyor tekrar şikayetin olursa gel
olmazsa ilaçlar bitene kadar kullanmaya devam et sonra birşeyin kalmaz demiş

yalnız iyi bir hastanede tedavi olman lazım eğer tedavi ettirmezsen mide kanserine dönüşüyormuş
özellikle devlet hastanelerine inanma
çoğu doktorlar hastalardan bıkmış sallıolar
zaten işlerini iyide yapsalar kötü nasılsa her ay tıkır tıkır maaş yatıo o yüzden fazla uğraşmıolar
ama iyi bir özelde bir şikayette işten çıkarabiliolar doktoru
bu yüzden işlerini iyi yapmak zorundalar
fazla kilom yok yani boyuma göre zayıfta sayılırım o yüzden çok dertliyim bu konuda.midemde asit salgılanıyor canım soda içmek istiyor kola içmek istiyor yada sıcak bişeyler içmek istiyor hiç bişekilde içemiyorum korkuyorum daha kötü olacak diye.haşlama yemek yiye yiye tansiyonum düşüyor geceleri yastığımı diklesem boynum ağrıyor ay ne yapacağımı şaşırdım ilaç kullanıyorum yok geçmiyor.dr rum senin şimdiye kadar iyileşmen lazımdı deyince hepten moralim bozuldu.ama bu duruma alışıcam yavaş yavaş ve hala merak ediyorum reflüsü olupta iyileşen hiç kimse olmamışmı.nasıl bi hastlıktır 2 ay önce birden ortaya çıktı hala geçmek bilmiyor ne yapıcağımı şşaırdım.sürekli haşlama patates insan nerey kadar dayanırki bilmiyorum:KK31:

kanser mi Allah korusun ya:18:dikkat ediyorum ama ay bak şimdi kanser dedin çok moralim bozuldu Allah korusun herkesi:KK43:

canım bende refluden cok cekmıs bırısıyım reflu gastırıt mıde fıtıgı cıktı endoskopıde ne ararsan var yanı benımn mıdede reflu ıylesmez canım mumkun degıl belkı amelıyatla reflu yemek borusuyla mıde arasındakı kapakcıgın acık kalması demektır bu durum cok rahatsızlık verır ama bu durumu en aza ındırmek ve sorun yasamamak senın elınde mıdenı asla cok doldurmuyacaksın fazla kacırırsan acı cekersın az ve sık beslenmen gerek bır nevı sureklı bır rejım uygulaman lazım mesela fazla kılon varsa mutlaka hemen ver goreceksın kı sıkayetlerın yuzde 80azalacak benım ole oldu gece tok karnına yatma narencıyeden uzak dur asıt salgılatıyo kızartmalardan serbetlı tatlılardan ozellıkle fazla kılon varsa hemen vermeye calıs nekadar etkılı oldugunu gorursun
Arkadaşım ben de yeni öğrendim reflü olduğumu..asit önleyici şurup ve ilaç kullanıyorum.geermi bu hastalık kilo verirsem.spor yaparsam .hep diyet şekilinde yaşamak istemiyorum.kilo verirsem kurtulurmuyum sizce.teşekkürler

3yıldır ilaç kullanıyorum.bildiğin illet bu reflü denen şey çook çektim ama hem ilaçların faydasını gördüm hem de yeme alışkanlığımı değiştirmemin..acı /baharat çok tüketirdim artık minimuma indirdim özellikle acı.asitli gıdalar içecekler domates fazla limon vs.hiçbişeyi tamamen silmedim sadece azalttım dikkatli tükettim.gece yeme alışkanlığım vardı azalttım ve çok faydasını gördüm.yiyip üzerine yatmıyorum.yemek yerken bişeyler içmek de rahatsız edebiliyormuş şimdi de bunu bırakmaya çalışıyorum.ve şimdi hamdolsun üç yıl önceye kıyasla çooook daha iyiyim tabiki arada rahatsızlık verse de epey azaldı. Yemek alışkanlığına özen gösterirsen rahatlarsın.çoook geçmiş olsun :KK54:

15 yıldır reflü hastasıyım hiç bi şekilde geçmiyor hep perhizli olucan rahat etmek için..çikolata domates salçalı yemek kızartma gazlı içeçecek portakal mandalin ve baharatlardan vazgeçmek yerine atıyorum ağzıma her sabah aç karnına bi lan...or rahat ediyorum hemde herşeyi yiyorum ..ama ilaca bağlandım ayrı mesele :p

15 yıldır reflü hastasıyım hiç bi şekilde geçmiyor hep perhizli olucan rahat etmek için..çikolata domates salçalı yemek kızartma gazlı içeçecek portakal mandalin ve baharatlardan vazgeçmek yerine atıyorum ağzıma her sabah aç karnına bi lan...or rahat ediyorum hemde herşeyi yiyorum ..ama ilaca bağlandım ayrı mesele :p
O ilaca ben de çok bağlandım çok memnunum ayrıca yemekten hemen sonra gavscn şurup ooh miss :)) ama bi yakınım o hapın saç cöktüğünü söylemişti tvden duymuş ve ailede üç kişi o ilacı kullanıyoruz üçümüzün de saçları dökülüyor :KK43::110:

Bende de var reflu, ilac falan kullanmiyorum. Yagli yememeye zaten ozen gosteriyorum ama yorumlari okudum da...domates ve baharattan asla vazgecemem :cry:

O ilaca ben de çok bağlandım çok memnunum ayrıca yemekten hemen sonra gavscn şurup ooh miss :)) ama bi yakınım o hapın saç cöktüğünü söylemişti tvden duymuş ve ailede üç kişi o ilacı kullanıyoruz üçümüzün de saçları dökülüyor :KK43::110:
alah alah hiç duymamıştım saç döktüğünü sonuçta ilaç ne kadar zararsız da gözükse mutlaka bi yan etki yapıyordur
benim bildiğim saç dökülmesinin sebebi demir eksikliği yada troid hastalığı ...

alah alah hiç duymamıştım saç döktüğünü sonuçta ilaç ne kadar zararsız da gözükse mutlaka bi yan etki yapıyordur
benim bildiğim saç dökülmesinin sebebi demir eksikliği yada troid hastalığı ...
Ben de çok şaşırdım inşallah yoktur öyle bişey.bir daha dr.a gittiğimde soracağım inşallah

Geciyor mu bilmiyorum. Ancak dönem dönem ataga geciyor benimki. Ben cok zayifim istahim yok genel olarak.. doktor en az üç saate bir bir seyler ye midenin calismasini sagla dedi. Kizartma, eksi, aci vs.. seylerden kacinmami söyledi. Kısır en tehliklilerinden biri.
Ilac tedavisini oluyorum. B8r kac kez ilac degistirdi doktorum ancak tam anlamiyla gecti diyemem. Sadece sakinliyor. Stresliyken kalp gibi attigini biliyorum midemin. Bende ülser baslangici da var ayni zamanda..
simdi ilacsiZ bir baska yöntemle tedavi oluyorum bakalim ne olacak.
ac karna rezene cayi veya cig patates suyu midenizi biraz rahatlat8rrahatlatır

X