• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Reflü

çok baharatlı yeme tıkabasa yeme yemeklerden sonra 7 -8 adet karanfili çiğnemeden yut yatarken dişlerini fırçala yüksek yastıkta yat ilaç kullanmana gerek kalmadan geçicek

düzenli olarak kefir iç hergün iç bikaç aya tamamen geçer
kendim kullandım geçti
kefiri evde kendin yapabilirsen çok daha iyidir ama yapamazsan hazırda alabilirsin
nettende araştır kefiri göreceksin
ileri derece refl olan tanıdığım bile üç ayda düzeldi sanki hiç reflü olmamışım gibi diyor
Merhabalar acaba sabah aç karnına mi yoksa tok mu içmeliyim

15 yaşındayım bugün reflü oldugumu fark ettim babamda da var midem bulanıyor göğüs bölgem yanıyor canımı sıkmaya başladı 6 saattir bu illetle kesintisiz olarak uğraşıyorum.Fakat bu hastalıkla ilgili bilgim yok var mı bu seyle ugraşan sürekli olucakmı hayatım boyunca :KK43: Doktora gitsem rahatlatıcak ilaçlar verir mi hangi ilaçları kullanıyosunuz? birde rennie denedim ama pek işe yaradığı söylenemez.
Gastrenduo var. Oda çok iyi. Bende de reflü ve gastrit var. Midem yanmaz ama göğsün yanar sıkışır. Mide koruyucular veriyorlar ama uzun vadede pek sağlıklı değil. Sadece garın yanman olduğunda kullan bence. Bu illetin net bı tedavisi yok. Bir diyet uygulayacaksin. Muhtemelen senin midemi rahatsız eden bir yiyecek icicek var onu bulup hayatından çıkaracaksın. Yediğin ictigin şeylere dikkat edeceksin. Yağlı ağır şeyler az tüketmeye bak. Yemek yedikten sonra kesinlikle uzanma. Dik pozisyonda 1-2 saat otur yada ayakta dur farketmez. Hergun en az 1 saat yürüyüş ve spor yapman lazım sindirim sistemin harekete gecebilsin tembellik olusmasin diye. Bulanti içinde emedeur var. Bana iyi geliyor.

Tatlim cok gecmis olsun lutfen soyledigimi yap banada bir benzeri oldu doktora gitmeden halloldu internette okumustum Allah cc ondanrazi olsun tanimiyorum ama...diaframdan nefes al yani dogru nefes yere uzan ayakta ya da nasil rahat ediyorsan o yanmayi kesiyor bulantiya iyi gelmiyor ama yanma eksime mutlaka yap reflude organlar mideye yada mide organlara yada hepsi birbirine baski yapiyor gibi gayet bilimsel fakat benim aklima gelmeyen garip.bir aciklamsi var asit artiyor falan boyle seyler kaldi aklimda inanasi gelmiyor insanin ama geciyor denendi dogru nefes almyi ogrendigim icin hiic sikayet kalmdi (Masalllah diyin:rolleyes:) bu kizcagiz alternatif tip denemis ilac icmis gcecici cozumler ama devam etmis ne zaman nefesi dogru almaya baslamis tamaamen gecmis yere yatmis 100 kez tekrarlamis ben oyle yapmadim nefesi ogrendim ve gecti.hemde kisa surede hemen geciyor birde dilersen sut odaa sicakliginda yanma baslayinca 2 /3 yudum ic her yanma baslayinca yap zamanla azalacak ibrahim saracoglu siylemisti bunuda
Merak ettiğim açlık hissi yapıyor mu sanki doymuyorum gibi değiik bi his bende de var reflü 🤦🏼

Merak ettiğim açlık hissi yapıyor mu sanki doymuyorum gibi değiik bi his bende de var reflü 🤦🏼
Gastrenduo var. Oda çok iyi. Bende de reflü ve gastrit var. Midem yanmaz ama göğsün yanar sıkışır. Mide koruyucular veriyorlar ama uzun vadede pek sağlıklı değil. Sadece garın yanman olduğunda kullan bence. Bu illetin net bı tedavisi yok. Bir diyet uygulayacaksin. Muhtemelen senin midemi rahatsız eden bir yiyecek icicek var onu bulup hayatından çıkaracaksın. Yediğin ictigin şeylere dikkat edeceksin. Yağlı ağır şeyler az tüketmeye bak. Yemek yedikten sonra kesinlikle uzanma. Dik pozisyonda 1-2 saat otur yada ayakta dur farketmez. Hergun en az 1 saat yürüyüş ve spor yapman lazım sindirim sistemin harekete gecebilsin tembellik olusmasin diye. Bulanti içinde emedeur var. Bana iyi geliyor.
Yemek yedikten 2 saat sonra felan açlık hissi oluyormu böyle kazıntı gibi değişik bi his bazen iç sıkıntısı gibi değişik bişey bu reflü ya

Back
X