• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Reflü

mieshafyodorova

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
8
0
16
Muğla
15 yaşındayım bugün reflü oldugumu fark ettim babamda da var midem bulanıyor göğüs bölgem yanıyor canımı sıkmaya başladı 6 saattir bu illetle kesintisiz olarak uğraşıyorum.Fakat bu hastalıkla ilgili bilgim yok var mı bu seyle ugraşan sürekli olucakmı hayatım boyunca :( Doktora gitsem rahatlatıcak ilaçlar verir mi hangi ilaçları kullanıyosunuz? birde rennie denedim ama pek işe yaradığı söylenemez.

Doktora git gaviscon şurup verir naneli bir tadı var. Ömür boyu ilaç kullanmazsın tabiki de tekrardan nüksedebiliyor. Bende ilk reflü olduğunda midem yemek borusu fena yanıyordu. O şuruptan kullandım ama bu arada hiç çay kahve çikolata asitli içecekler vs kullanmadım perhize girdim 6 7 ay öyle geçti şükür ondan sonrada o derece ciddi ağrı yaşamadım. Ama arada çok hafiften olduğu zamanlar oluyor geçiyor.

geçmiş olsun canım. yediğine içtiğine dikkat ederek kısa sürede atlatman mümkün olabilir. ağır salçalı, acılı, baharatlı, asitli, ağır yağlı yiyeceklerden uzak dur. misal domates, salça, kola, cips, limon... yemek yedikten hemen sonra yatma. derin nefes alma teknikleri uygula. strese neden olan bir şeyler varsa hayatında, bunları da çok dert etmemeye çalış. umarım atlatabilirsin

geçmiş olsun canım ,daha da çok gençsin..bende de var yani reflü değil gastrit,hatta onun da başlangıcı..Farkları ne bilmiyorum ama illet hastalık ikisi de , reflü gastritten daha ağır galiba..Doktor mide koruycu haplar veriyo baya da faydalı oluyo onlar..Yediğini içtiğine dikkat ediceksin..

Bide stresten , sinirden uzak durun, içinize atmayın hiçbir şeyi..

Ben artık üzüldüğümü midemden anlıyorum :37:

kafanı rahat tut , doktora git, ilaçlarını kullan , geçer inşallah..(=

düzenli olarak kefir iç hergün iç bikaç aya tamamen geçer
kendim kullandım geçti
kefiri evde kendin yapabilirsen çok daha iyidir ama yapamazsan hazırda alabilirsin
nettende araştır kefiri göreceksin
ileri derece refl olan tanıdığım bile üç ayda düzeldi sanki hiç reflü olmamışım gibi diyor

Hepinize yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim .Gastrit vardı ve hala devam ediyor arada sırada da olsa . Domatese alerjim var zaten yemiyorum ama cips asıgıyım diyebilirim 2 gündür yemiyorum ve zor dayanıyorum :D ama doktora gidicem teşekkür ederim tekrardan:)

Kızlar bnde bi haftdr reflü oldgmu ögrendim.midem yanmıyor ama yediklerim geri gelıp boğazımda kalıyır, dra gttim gaviscon ve mide koruyucu verdi aslinda bn normalde de kola kahve içmezdim abur cubur yemezdim neden reflü oldum anlamadm birde bnde kronik irritable barsak sendorumu var acaba ondan olabilir mi cunku üç günde bi tuvalete gidiyorum midem de yiyecekler uzun süre kalıo sanırm.bi yerde okudum reflü için diyafram solunumu kesin çözümmüş bi ayda geciriomuş bn üç gündür yapıyrm biraz farkını gördm

Kızlar bnde bi haftdr reflü oldgmu ögrendim.midem yanmıyor ama yediklerim geri gelıp boğazımda kalıyır, dra gttim gaviscon ve mide koruyucu verdi aslinda bn normalde de kola kahve içmezdim abur cubur yemezdim neden reflü oldum anlamadm birde bnde kronik irritable barsak sendorumu var acaba ondan olabilir mi cunku üç günde bi tuvalete gidiyorum midem de yiyecekler uzun süre kalıo sanırm.bi yerde okudum reflü için diyafram solunumu kesin çözümmüş bi ayda geciriomuş bn üç gündür yapıyrm biraz farkını gördm

Diğer söylediklerinden emin değilim ama midende yemek kalmaz. Tuvalete çıkma problemi mideden değil, barsaklardan ileri gelir.

Tatlim cok gecmis olsun lutfen soyledigimi yap banada bir benzeri oldu doktora gitmeden halloldu internette okumustum Allah cc ondanrazi olsun tanimiyorum ama...diaframdan nefes al yani dogru nefes yere uzan ayakta ya da nasil rahat ediyorsan o yanmayi kesiyor bulantiya iyi gelmiyor ama yanma eksime mutlaka yap reflude organlar mideye yada mide organlara yada hepsi birbirine baski yapiyor gibi gayet bilimsel fakat benim aklima gelmeyen garip.bir aciklamsi var asit artiyor falan boyle seyler kaldi aklimda inanasi gelmiyor insanin ama geciyor denendi dogru nefes almyi ogrendigim icin hiic sikayet kalmdi (Masalllah diyin:rolleyes:) bu kizcagiz alternatif tip denemis ilac icmis gcecici cozumler ama devam etmis ne zaman nefesi dogru almaya baslamis tamaamen gecmis yere yatmis 100 kez tekrarlamis ben oyle yapmadim nefesi ogrendim ve gecti.hemde kisa surede hemen geciyor birde dilersen sut odaa sicakliginda yanma baslayinca 2 /3 yudum ic her yanma baslayinca yap zamanla azalacak ibrahim saracoglu siylemisti bunuda

Tatlim cok gecmis olsun lutfen soyledigimi yap banada bir benzeri oldu doktora gitmeden halloldu internette okumustum Allah cc ondanrazi olsun tanimiyorum ama...diaframdan nefes al yani dogru nefes yere uzan ayakta ya da nasil rahat ediyorsan o yanmayi kesiyor bulantiya iyi gelmiyor ama yanma eksime mutlaka yap reflude organlar mideye yada mide organlara yada hepsi birbirine baski yapiyor gibi gayet bilimsel fakat benim aklima gelmeyen garip.bir aciklamsi var asit artiyor falan boyle seyler kaldi aklimda inanasi gelmiyor insanin ama geciyor denendi dogru nefes almyi ogrendigim icin hiic sikayet kalmdi (Masalllah diyin:rolleyes:) bu kizcagiz alternatif tip denemis ilac icmis gcecici cozumler ama devam etmis ne zaman nefesi dogru almaya baslamis tamaamen gecmis yere yatmis 100 kez tekrarlamis ben oyle yapmadim nefesi ogrendim ve gecti.hemde kisa surede hemen geciyor birde dilersen sut odaa sicakliginda yanma baslayinca 2 /3 yudum ic her yanma baslayinca yap zamanla azalacak ibrahim saracoglu siylemisti bunuda
Ewet bnde duydum doğru nefes alşnca geçiormuş. Bnde yanma ekşime olmuo sadece ne yersem sanki mideme girmio boğazda kalıo gbi teşekkür ederim acıklamalarnz için

siskinlik gaz stres aninda ya da yemekten sonra yanma batma agza gelme oluyor ya hepsine iyi geliyor mutlaka dene cok kucuksun yasanmaz bu agrilarla istersen doktorada gorun ama dene mutlaka

siskinlik gaz stres aninda ya da yemekten sonra yanma batma agza gelme oluyor ya hepsine iyi geliyor mutlaka dene cok kucuksun yasanmaz bu agrilarla istersen doktorada gorun ama dene mutlaka
Bn kpss ye hazırlanıyorum ve son bi hafta cok stres yaptım bu şubat ataması oluck mi olmuycak mi die baya taktm kafama bide ailevi sorunlar birden bire mide ile hiç bi şikayetm yokken doktor reflüsünz dedi

Herseyin basi stres degilmi zaten rahatla biraz cok kucuksun daha dikkat et kendine elinden geleni yapinca bekle kismet hayirlisini iste sagliginda degerli hic birsey yok sıkma canini

Back
X