Referans

suçu sabit değil diyen arkadaşlar olmuş ama bana kalırsa hırsızlık yapmasaydı o kadar kolay o iş yerinden ayrılmazdı. hakkını savunurdu. hangimiz bu kadar ağır bir suçlama sonrası apar topar oradan ayrılırız? eğer masumsak!
benim evime hırsız girdi ve benim için o kadar kıymetli olan şeyleri çaldı ki (satsa heveslendiği kadar para etmeyecek şeyler) ciddi ah ettim ona...
tiksinirim başkasının malını çalmaya tenezzül edenlerden, ne hakları var ya?
konu sahibi sizin yerinizde olsam "hırsızlık suçlaması sonrası apar topar işten ayrıldı" derim. zaten gerçek bu. ve direkt "hırsız" demekten daha nötr.

Patronun kıza bu şekilde çamur atması için hiçbir sebep yok. İşe gireli henüz 2 ay bile olmamıştı. Yani tazminat gibi bir ödemeden kaçmak için böyle bişey yapmış olamaz. Ki bizim tazminatlarımız birlik tarafından ödenir patronun cebinden çıkmaz. Ben doğum yaptığımda bile kendi rızamla çıktığım halde tazminatımı almıştım. Şu anda eleman arayışımız devam ediyor biz de zor durumda kaldık aslında. Referans verme olayına gelirsek bağlı olduğumuz oda buluyor bizi kızın referans vermesine gerek kalmıyor. Patronumuz kadın bu arada kol çantasındaki paralar kayboldu. Ama net birşey görünmediği için ben de ikileme düştüm. Yorumun için teşekkür ederim.
Tam da sizin yazdığınız sebeplerden kararsız kaldım. Ben eminim ama kesin bir delil yok elimizde.

"Milyonlarca insan işsizlikten kırılırken hırsızlık yapan birinin işe alınması ne kadar doğru." bu cümlenize bayıldım. Çalışmamak yada çalışamamak nedir çok iyi biliyorum çünkü.

"Milyonlarca insan işsizlikten kırılırken hırsızlık yapan birinin işe alınması ne kadar doğru." bu cümlenize bayıldım. Çalışmamak yada çalışamamak nedir çok iyi biliyorum çünkü.

Yaşayan anlıyor en iyi galiba ben de şu an onlardan biriyim :) Siz iyi birisiniz ki bu kadar detaylı düşünüyorsunuz ekmeğine mani olur muyum diye. Kendisi düşünmemiş düşünseydi hırsızlık yapamazdi.Kliptomani gibi bir rahatsızlığı varsa da tedavi olması en doğrusu. Yurtta kaldığım dönemde bu hastalıga sahip biri vardı.Yurt yönetimi durumu öğrendiğinde tedaviye yönlendirmek ya da uzaklaştırmak yerine -ki disiplin suçudur- yurdun başka şubesine gönderdi kızı.Oradakiler sorun yaşamayacak gibi. Siz anlatınca aklıma o geldi.

Hırsızlık ağır bir itham.
Hırsız olduğuda kanıtlanmamış net bir şekilde bu sebeple bilmiyorum demeniz doğru olur. Ha polis çağırılıp kanıtlansaydı amenna.
Bakın 1 ay kadar önce evde takı setimi bulamadım.aradim taradim evin altını üstüne getirdim yok. Kutusunda duruyordu eminim diyordum kendi kendime,biri gelmis kutuyla almış gitmis adeta.
Düşündüm durdum kim almış olabilir diye. Tam 1 ay kendimi yedim. Sonra olmadık bir yer geldi aklıma bir bakayım dedim ordan çıktı.
Evime gelen giden herkes hakkında bir düşündüm acaba mı diye o dönem ama kimseyi suclayamadım. Bir yerden cıkar inşallah dedim çıktı. Burada da belki öyle bir durum var. Başka bir yerde düşürüldü,unutuldu para. Patronunuz kendinden o kadar eminse polis çağırsaydı. İspatlansaydi kim aldı,emin olunsaydı,işlemlerde ona göre olurdu. Alenen diyebilirdiniz yüz kızartıcı suc işlediği tespit edildi,işten çıkarıldı diye. Şimdi ki hali biraz muallak. Kamera olduğunu bile bile nasıl yaptı (yaptıysa tabi) anlamak mümkün değil.

Baskasininsa cani yansim istemezdim oda anlamadim nasil.hala isyerini referans verebiliyor

Çalışacağı yerde de hırsızlık yapar o kişinin de canı yanar demek istemiştim.

canım patronun olumsuz referans vermek zorunda. birilerinin başını yakmamak adına. ve o kız da yaptığının yanlış olduğunu idrak edecek yaşta. bunları göze almalı çalışma hayatında. yani olumsuz referansı.

he sen ne dersin . efendim . konuyu açıklamaya yetkim yok .ama patronomuzun referansı olumsuzdur. iyi günler. bu kadar .

Kliptoman olsa para değil başka seyler yürütürdü. Bu resmen hırsız.

Hırsız insana hiç tahammülüm yok. Bu bir ahlak anlayışıdır ve çocuklukta kazandırilir. Ya aileden gördü hırsızlığı, onlardan öğrendi ya da ilgilenilmedi böyle oldu. İş mahkemeye taşınmamis belki videoda net şekilde gözükmüyor diye. Ana işte cezasını da bu şekilde çekecek işte. En güzel cevabi arkadaşlar söylemişler. Hırsızlık şüphesi oldu istifası istendi diye.

Böyle söylenmesini istemiyorsa gelsin mudurunuzle konuşsun kendini aklamaya çalışsın.

Kizi sadece arkasi donuk masada otururken gordunuz para aldigini gordunuzmu? Yok

Daha oncede benzer sey oldu ama ikinci defa patron orada para birakti onlem almadi

O kiz odada kamera oldugunu biliyor ama 2. Defa hirsizlik tesebbusunde bulunuyor

2.defa olmasina ragmen polis cagrilmadi (cagirabilirdi ama vicdanen rahatsizsa sikayetci olmazdi)

Siz patronun cantasinda para oldugundan eminmisiniz gordunuzmu orda para oldugunu parayi oraya koydugunu hayir

Kiza hirsiz dediniz ses etmedi gercek hirsiz bile ben yapmadim diye bas bas bagiriyorken
(Hadi onada soka girdi kitlendi diyelim)

Hemen gitti is buldu (yetkin yeterli demekki isinde) referans isteniyor

Maalesef bilgiye sahip degilim xhanima baglayayim der uzerimden atarim
Hic vebalini almam gozunun gordugunun dahi yarisina inan deniliyor bunca tezatta neyini e guvenip hirsizlik yapti diyeceksiniz vebali var onun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…