• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gecmeyen depresyon

Gençmissiniz..
Tespit edilen ama aşabileceğiniz problemleriniz var
Kilonun kendisi hastalık ve daha bircok hastalığa da sebep olmakta
İyi bir psikolog , diyetisyen ve spor salonu sayesinde kilo verip moralinizi toplayabilirsiniz.
Bende bu kilo belasiyla mücadele ettim.Hemde aynı sizin gibi kızdım yedim,mutlu oldum yedim,sıkıldım yedim.
Hem isteksiz ve hantaldım. Kendimden nefret etmiştim.
Karatay diyeti ve sadece günde 2 saat yürüdüm 30 kilo verdim şu an çok çok iyiyim.Giyimim, saçım basim,enerjim çok çok iyi ,daha mutluyum.Hala da 1 er saat yürüyorum kendimi çok daha enerjik hissediyorum.

Buradan tanı koymak asla mümkün değil. Ancak şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki ‘Yetişkin Dehb’ tanısı atlanmış gibime geliyor. Organizasyonda problem, işlerin sonunu getirememe, sürekli geç kalma, bariz ilişki problemleri, yeme bozukluğu, bitmeyen bir depresyon... Tüm bunlar birleşince bende bu tanıyı çağrıştırdı açıkçası. Bunun için çocukluk öyküsünün de bilinmesi gerekir. Bu tanıyı koyarlar ya da koymazlar bilemiyorum ama bu yakındığınız şeyler için sadece ilaç tedavisi asla sonuç vermez. Düzenli terapi şart, üstelik çok rahat 2 yıl gibi bir süre verebilirim. Geçmiş olsun.

4 sene once psikiyatrist bir yakinimin onerisiyle ankara madalyonda dehb konusunda uzman bir doktora gittim. O da testlere yonlendirirken neredeyse emin gibiydi aslinda bu tanidan ama dikkat testk sonuclari normal cikti. O da depresyon dedi. 4 sene hem ilac hem terapi gordum bilissel davranisci birine gittim sonra degistirdim neo jungcu birine gittim biraz asama kaydettim sonra bu ulkeye tasindim 5 aydir buradayim 2 kere doktorla Skype uzerinden gorustum ilaclarimi almayi unuttum gerizekali gibi kestim ve daha da kotu durumdayim su an. Intihar dusuncesinin aklimdan gecmedigi bir gun bile yok. 5 6 senedir bu haldeyim 4 senedir terapi ilac hic mi ise yaramaz? Bazen hayatim boyunca boyle gidecek olup kurtulayim diyorum ama ailem cok iyi insanlar beni c9k seviyorlar yikilirlar ondam yapmiyorum bir de nedense hala umudum var.

Gençmissiniz..
Tespit edilen ama aşabileceğiniz problemleriniz var
Kilonun kendisi hastalık ve daha bircok hastalığa da sebep olmakta
İyi bir psikolog , diyetisyen ve spor salonu sayesinde kilo verip moralinizi toplayabilirsiniz.
Bende bu kilo belasiyla mücadele ettim.Hemde aynı sizin gibi kızdım yedim,mutlu oldum yedim,sıkıldım yedim.
Hem isteksiz ve hantaldım. Kendimden nefret etmiştim.
Karatay diyeti ve sadece günde 2 saat yürüdüm 30 kilo verdim şu an çok çok iyiyim.Giyimim, saçım basim,enerjim çok çok iyi ,daha mutluyum.Hala da 1 er saat yürüyorum kendimi çok daha enerjik hissediyorum.

Ben de karatay gibi bir diyet deniyorum karbonhidrat yememye calosiyorum ama gunde 14 saat calisma ve mutfagimin olmamasi surekli ilk buldugumu yememe sebep oluyor. Mutfakli bir eve gecince duzelecegini umuyorum tam anlamiyla uyacagimi.

4 sene once psikiyatrist bir yakinimin onerisiyle ankara madalyonda dehb konusunda uzman bir doktora gittim. O da testlere yonlendirirken neredeyse emin gibiydi aslinda bu tanidan ama dikkat testk sonuclari normal cikti. O da depresyon dedi. 4 sene hem ilac hem terapi gordum bilissel davranisci birine gittim sonra degistirdim neo jungcu birine gittim biraz asama kaydettim sonra bu ulkeye tasindim 5 aydir buradayim 2 kere doktorla Skype uzerinden gorustum ilaclarimi almayi unuttum gerizekali gibi kestim ve daha da kotu durumdayim su an. Intihar dusuncesinin aklimdan gecmedigi bir gun bile yok. 5 6 senedir bu haldeyim 4 senedir terapi ilac hic mi ise yaramaz? Bazen hayatim boyunca boyle gidecek olup kurtulayim diyorum ama ailem cok iyi insanlar beni c9k seviyorlar yikilirlar ondam yapmiyorum bir de nedense hala umudum var.

Evet anlıyorum maalesef ilaçları kafanıza göre bırakmakla kendi ayağınıza sıkmışsınız bi kere. Umut kesilecek hiçbir durum yok. Evet her şeyi yapmışsınız ama tüm bu terapilerin en nihai amacı davranış değişikliğini hedeflemektir. Kişi davranış değişikliğinde bulunmadığı sürece tüm tedaviler ve terapiler kısır bir döngüye girer ve sonuçsuz kalır. Kendinize yüklenmeden ufak ufak adeta emekler gibi çeşitli kalıpları bırakıp yeni modeller oluşturmanız gerekiyor. Bunu yapmak için asla geç kalmış değilsiniz. Yol uzun ve emek gerektiriyor biliyorum ama bu değişime değer. Kendinizden vazgeçmeyin, kendinizle işbirliği içinde olun ve yeni baştan yola koyulun.

Sizi çok iyi anlıyorum ben de kurtulamadığım bir depresyon içindeyim ilaçlar hiç mi işe yaramaz terapiye de gittim o gün iyi oluyordum ertesi gün yine aynı hani bahsetmişsiniz ya arkadaşlarım evli çocukları var mutlular ben de evliyim belki dışarıdan çok mutlu görünüyorum ama gelin görün evde saatlerce ağlıyorum 2.5 yaşında kızım var ona eşime çok zor bakıyorum hiçbir şeyden zevk almıyorum kendimi işe yaramaz biri gibi hissediyorum aslında bana göre sizin kendinizi daha iyi hissetmeniz gerekir gibi geliyor bana çünkü okumuşsunuz ve meslek sahibi üstelik zor olan mesleklerden birine sahip olmuşsunuz belli bir kariyere ulaşmışsınız ben liseyi bitirdim üniversiteyi çeşitli nedenlerden dolayı okuyamadım çok az iş hayatım olduktan sonra evlendim ve işimi bıraktım 9 senedir evliyim ve kendimi hayatta hiçbir işi başaramayan beceriksizin teki gibi görüyorum hatta geçmeyen depresyon panikatak geçmişlerimle eşime aileme yük olmuş biriyim bazen eşimden ayrılma kararı alıp onu benim gibi birinden kurtarmak istiyorum bazen öleyim de kurtulayım diyorum intihar düşüncesi geliyor vazgeçiyorum sonra onu yapmaktan da korkuyorum Allah korusun ahiretini de yakmak çünkü evet benim de umudum var belki belki belki birgün iyi olacağım benim de hatam artık iyiyim ben deyip ilaçlarımı bırakmaktı işte o gün bugündür daha beterim işin içinden çıkamıyorum gittiğim Dr a yalvarıyorum nolursun beni iyileştir evliliğim bile tehlikede diye çok uzun yazdım derdimi paylaştım vesselam

Back