- 20 Mart 2014
- 830
- 1.021
- 63
- 46
- Konu Sahibi artemisasia
-
Bu ekmekle oynamak değil, doğruyu söyleyin
Kız da salakmış , insan neden hırsızlık yaptığını bilen birini referans gösterir ki????
Kamera kaydı olmasa bile ben eminim zaten. Çünkü ikimizden başka çalışan yok. Çantanın olduğu odaya başkasının girmesi de mümkün değil. Kurum olarak odaya bağlı olduğumuzdan başvurduğu yer son çalıştığı yeri görüyor. Referans göstermese bile işyeri bizi arıyor.Eger kamera kaydindan emin olduysaniz soyleyin tabiki. Resmen hirsiz. Korunacak biri degil. O da hangi akla hizmet sizi referans gosteriyor?
Zaten iyi demem. Ama bildiğini söylememek de yanlış tabii.Kız da pişkinmiş ki halen sizin şirketi referans gösterebiliyor. Öyle ise doğruyu söylemelisiniz. Yediği kaba pisleyen biri için iyi demeniz çok yanlış olur. Vicdani bi mesele.
Zaten iyi demem. Ama bildiğini söylememek de yanlış tabii.
3 kişi var ama acaba çantada gerçekten para var mıydı, o paraların orada işi ne, patronun bir oyunu olmasın, gözümle görmeden hiçbişiye inanmam ve sanılan görülenden de farklı olabilir.ayrıca hırsızlık yapıldığına eminseniz bunu söyleyin, çünkü bu kişi sizi de zan altında bırakmış oluyor...kızın gerçekten hırsızlık yapıp yapmadığına bağlı, masanın altında gerçekten para mı varmış, özel değilse ne kadar ve masanın altında işi ne, kasa yok mu, tuhaf geldi bu hikaye.üstelik adam bir kere parayı çaldırıyor ve kamera kayıtlarına bakmıyor ve yine para koyuyor masanın altına, deneme amaçlı mı, anlamadım şimdi...Kız hırsızlık yaptıysa neden referans gösteriyor anlamadım gerçektenHerkese merhaba,
Arkadaşlar bir konuda önerilerinize ihtiyacım var. Toplamda üç kişi çalışıyorduk. İşyeri sahibi , ben ve bir arkadaş. Her ikimiz de 3 ay önce işe başlamıştık. İkinci hafta patronun çantasından bir miktar para kayboldu. Kendisi paranın çantasında olduğundan emindi. Kamera kaydına filan bakılmadı o olay öylece kapandı. Derken aradan 3 hafta geçti tekrar patronun çantasından para kayboldu. Kamera kayıtlarına baktık. Diğer arkadaş yalnız olduğu sırada patronun masasına oturuyor kameraya sırtını dönüyor (Oturması için herhangi bir sebep yok) . Çanta masanın altında bu sırada. Masada bir kaç dakika oturup hızla kalkıp masasına geçiyor . Bu kayıtları izledikten sonra patronumuz derhal istifa etmesini aksi takdirde şüphelerini ihbarnamesine yazarak çıkışını vereceğini söyledi . Kız hemen istifasını imzalayıp işten ayrıldı.
Şimdi sorun şu; bu kız iş buluyor bizi arayıp referans istiyorlar. Patronumuz olumlu referans vermiyor, şüphelendiğini filan söylüyor. Bazen de ben muhatap olmak zorunda kalıyorum arayanlarla. Neden çıktı diye soruyorlar bilmiyorum desem bir türlü, şüphelendik desem bir türlü. Çalışacağı yerde başkalarına da zarar verecek. Kimsenin ekmeğiyle de oynamak istemiyorum.
Bilmiyorum demek daha ağır basıyor. Sizin tavsiyeniz nedir.
(Çalıştığım yer resmi kurum niteliğinde cevap vermemek gibi bir şansım yok.
Gerçeği söylemek gibi bir durumunuz yok. Kamera kayıtlarında masaya oturduğu görülüyor ancak çantadan para alındığı görülmüyor ve adli mercilere bildirilmiş bir durum yok, dolayısı ile suçu sabit değil. Eğer sizi arayanlara bu durumdan bahsederseniz olay ispata dayalı olmadığı ve yine adli makamlarca sabitlenmediği için iftira atar duruma düşersiniz eğer tazminat davası açarsa kazanır ve siz haklıyken haksız duruma düşersiniz. Bu yüzden arayanlara neden ayrıldığını bilmediğinizi söyleyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?