RedGiselle Meme Estetigi Ameliyati

RedGiselle

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2011
33
0
36
İzmir
Sonunda sonunda sonunda ben de araniza katildim :) 300 cc mentor marka yuvarlak high profile protez dual plan yontemiyle takildi. Doktorum izmirde Cenk Tokat. Bugun 3. gunum, doktoruma kontrole gittim ve sargilarimi biraz gevsetti, hala ozellikle ust tarafta sisliklerim var. Ameliyatimin ilk gecesi dusundugumden zor gecti, damardan verilen agri kesicilerle rahatlayarak uyuyabildim. Agri esigim dusuk herhalde o yuzden bekledigimden daha agrili oldu ilk 2 gece. Genel olarak gunduzleri daha iyiyim aksamlari sislik ve sikinti artiyor. Daha 3. gunum olmasina ragmen simdiden keske daha buyuk olsaydi diye dusunmeye basladim :) ben dogal olmasini istedigimi ozellikle belirterek son karari ameliyat esnasinda doktoruma birakmistim. Ameliyat sirasinda denerken 275cc nin cok rahat yerlestigini, 300 cc'nin tam oldugunu, 325 cc'nin ise zorlayacagini ve biraz daha derin acmasi gerekeceginden hem dogal olmasi hem de dokulara minimum zarar vermek icin 300'de karar kildigini soyledi. Bu kadar sene gogussuz gezmis biri olarak yine de buyuklukten tam tatmin olamadim, okuduklarimdan bir cogumuz ameliyat sonrasi ayni duygulari paylasmisiz. sislikler indikce su an ki haline gore ne kadar kuculur acaba??? Siz ne dersiniz kizlar 300cc onceden meme dokusu az olan bir kisi icin iyilesme sureci tamamlandiginda tatmin edici olur mu? desteksiz sutyen istiyorum artik:)
Bu arada bu vesileyle 'gizeml' sana tekrar cooooook tesekkur ederim canim, beni doktorumla tanistirdin, bu ameliyat hakkinda bilgi sahibi olmami sagladin. Ben bu ameliyat hakkinda kararimi bu forumda okuduklarimdan sonra vermistim, ne mutlu herkes acikyureklilikle kendi tecrubelerini paylasiyor birbirine boyle canigonulden yardimci oluyor. Ben de bircogunuz gibi simdiye kadar bosuna beklemisim diyorum keske cok daha onceden olsaymisim. Yeni ameliyat olacak ve olmayi dusunen arkadaslar varsa ben de seve seve bildiklerimi paylasmak isterim. Herkese sevgiler...

:nazar: geçmiş olsun canım.sağlıkla mutlulukla yaşa inşallah.
burada hepimiz birbirimize destek oluyoruz.senide aramızda görmek isteriz artık.sende buralarda olup yaşadıklarını anlat ki yeni araştırma yapacak arkadaşlara yardımcı ol.

hoşgeldin :71:

hadi çok geçmişler olsun, işin zor kısmı değil neredeyse tamamı geçmiş artık. bundan sonra şekillenmeye kalmış işin. bence gayet de güzel olmuşlardır, sadece ameliyat sonrası biraz aç gözlülük oluyor galiba :1:

geçmiş olsun canım. :nazar: sen de atlattın nihayet.
bu duyguyu herkes yaşıyor, herkes "daha büyük olsaymış..." duygusuna kapılmış. ama bak doktorun zaten sana gerekli açıklamayı yapmış. bence eski hallerini düşün, daha rahat olursun. ayrıca sağlıklı yaşamak ilk tercihimiz olmalı.
bu tür yazıları hep okudum ama hala şaşırmaktayım. gerçekten yeni göğüs boyutuna bu kadar kısa sürede alışılması beni çok şaşırtıyor. ben ne yapacağım bakalım... :16:

canım öncelikle çok geçmiş olsun..Ben de burdaki yazılanları okuduğumda şişlikler inince küçülecekler sanıyordum ama öyle olmuyor sana küçülüor gibi gelebilir çünkü meme yumuşuyor ve meme kıvamına geliyor ilerleyen günlerdeki şekillerinden çok daha hoşnut olacaksın emin ol ;)
Sonunda sonunda sonunda ben de araniza katildim :) 300 cc mentor marka yuvarlak high profile protez dual plan yontemiyle takildi. Doktorum izmirde Cenk Tokat. Bugun 3. gunum, doktoruma kontrole gittim ve sargilarimi biraz gevsetti, hala ozellikle ust tarafta sisliklerim var. Ameliyatimin ilk gecesi dusundugumden zor gecti, damardan verilen agri kesicilerle rahatlayarak uyuyabildim. Agri esigim dusuk herhalde o yuzden bekledigimden daha agrili oldu ilk 2 gece. Genel olarak gunduzleri daha iyiyim aksamlari sislik ve sikinti artiyor. Daha 3. gunum olmasina ragmen simdiden keske daha buyuk olsaydi diye dusunmeye basladim :) ben dogal olmasini istedigimi ozellikle belirterek son karari ameliyat esnasinda doktoruma birakmistim. Ameliyat sirasinda denerken 275cc nin cok rahat yerlestigini, 300 cc'nin tam oldugunu, 325 cc'nin ise zorlayacagini ve biraz daha derin acmasi gerekeceginden hem dogal olmasi hem de dokulara minimum zarar vermek icin 300'de karar kildigini soyledi. Bu kadar sene gogussuz gezmis biri olarak yine de buyuklukten tam tatmin olamadim, okuduklarimdan bir cogumuz ameliyat sonrasi ayni duygulari paylasmisiz. sislikler indikce su an ki haline gore ne kadar kuculur acaba??? Siz ne dersiniz kizlar 300cc onceden meme dokusu az olan bir kisi icin iyilesme sureci tamamlandiginda tatmin edici olur mu? desteksiz sutyen istiyorum artik:)
Bu arada bu vesileyle 'gizeml' sana tekrar cooooook tesekkur ederim canim, beni doktorumla tanistirdin, bu ameliyat hakkinda bilgi sahibi olmami sagladin. Ben bu ameliyat hakkinda kararimi bu forumda okuduklarimdan sonra vermistim, ne mutlu herkes acikyureklilikle kendi tecrubelerini paylasiyor birbirine boyle canigonulden yardimci oluyor. Ben de bircogunuz gibi simdiye kadar bosuna beklemisim diyorum keske cok daha onceden olsaymisim. Yeni ameliyat olacak ve olmayi dusunen arkadaslar varsa ben de seve seve bildiklerimi paylasmak isterim. Herkese sevgiler...

tebrikler ve gecmis olsun canim, umarim kendini cok daha iyi hissediyorsundur..ben de 23unde olacagim. tek basina hareket edebiliyor musun su an, mesela sacini toplayabiliyor musun?

Canım hoşgeldinn..Vede geçmiş olsunnn :71: Konunda hayırlı olsunn :70:

Canım üst tarafta daha fazla şişlik olmasının nedeni üst tarafta kasların kesildigi için daha fazladır,bu normal.Ameliyatının ilk gecesi evet biraz sıkıntılı geçer gerginlik ve agrılardan dolayı ama agrı kesicilerle rahatlanır azda olsa..Biraz dişini sıkacaksın yani :31: Gündüzleri daha iyi olmanın nedeni hareket yapıyorsun,nekadar yürüyüş hareket o kadar hızlı iyileşme süreci bunu unutma..Evde kollarını yormadan gez,dolaş mutlaka,sürekli yatma canım.Gece zaten yatıyorsun ve mecburi olarak sırtüstü yattıgın için agrın daha fazla oluyor.Fakat yatış pozisyonunu biraz degiştirerek bunu biraz daha aza indirebilirsin.Ama kesinlikle sırtüstü yatmaya devam,sakın yan yatiyim filan deme olurmu :34: Mesela başını biraz yükseltebilirsin,ayaklarının altına yastık koyarak yükseltebilirsin vede dizkapaklarının altına yastıkla yükseltip yatabilirsin.Bu pozisyonları agrın oldukça degiştirerek yap lütfen,emin ol sırtın içinde senin içinde iyi gelecek..Doktoruna ameliyattan önce özellikle belirtmişsin dogal olsun diye.. Yani ben sana ne diyimki,bilemiyorum.Sonuç olarakta şimdide keşke biraz daha büyük olsaydı diyorsun tabiki..Kızlar ben bunu sürekli belirtiyorum lütfen doktorunuzla görüşme yaptıgınızda çekinmeyin,nasıl bir gögüs istediginizi iyice anlatın.Merak etmeyin büyük olsun dediginiz zaman bile ööyylee kocaman kocaman memeler yapmaz size doktorunuz.Gögüs genişliginizin alacagı en büyük protezi kullanacak zaten doktorunuz.Neyse olan olmuş artık,yapacak birşey yok tabi ama tabi zamanla şişlikler inince gerçek şekli kıvamı yerine geldikçe şekli büyüklügü ortaya çıkacak.Şu an şiş oldugu için hiçbirşey belli olmaz tatlım.Üzülme sen tabiki küçülecekler biraz,ama olan ödem gidecek,sonuçta protezinizin büyüklügü var onun küçülmesi imkansız yani,korkma :34: Bir seneniz dolunca asıl şekli ortaya çıkacak,bu süre zarfında her geçen ay degişikligi sizde göreceksiniz.Foto çekil her ay,karşılaştır lütfen bunu anlaman için..Doktorunda açıklama yapmış zaten 300cc en yakışanıydı diye,325cc zorlardı demiş.Bize pek birşey söylemek düşmez yani,inşallah istedigin görünüme gelecektir zamanla tabi.Destekli sütyenleri unut artık,tabiki kullanmayacaksın eger kullanırsan gögsünün şeklini bozarsın sakın tavsiye etmem canım.

Gizeml arkadaşımız burada birçok kişiye yardımcı oluyor,evet.Buradan bende ona teşekkür etmek istiyorum.Banada çok yardımcı olmuştu ameliyat öncesi.Hatta eger Hasan Fındık ile karşılaşmasaydım inanınki bende Cenk beye ameliyat olmayı düşünüyordum.Gerçekten İzmirdeki başarılı doktorlardan Cenk bey.Harika sonuçları var ve büyük protez kullanmaktan kaçınmıyor gerçektende.Canım sende üzülme olurmu,dedigim gibi Cenk bey sana yakışanı yapmıştır mutlaka.Ama ameliyattan önce dogal olsun diye ısrar etmeseydin belki zorlardı biraz ama o zamanda agrıların artardı.Her işte vardır bir hayır canım,böyle düşün.Şu anda büyüklügü şekli ile alakalı konuşmamız için çok çok erken.Zamana ihtiyacın var tatlım.Zamanla benim ne kadar haklı oldugumu göreceksin...Hee..birde şöyle bir olay var kızlar,ne kadar büyük protez takılırsa takılsın bizler açgözlü oluyoruz gerçektende..Keşke biraz daha büyük olsaydı lafları bitmiyor :9: 400cc taktırmış biri olarak söylüyorum,keşke 450cc olsaymış :27: Ammaannnn...Şükretmemiz lazım tatlım,nankörlük yapınca eski fotolarıma bakıyorum ve halime şükrediyorum.Eger sende nankörlük yapıcak olursan eski fotolarına bak :34: Canım saglık,mutluluk diliyorum sana..Herşey gönlünce olur,gelişir inşallah..Çok öpüyorum,gelişmeleri, yazarsın artık :29:

canım arkadaşa sormuşsun da soruna ben cevap vermek istedim ameliyattan hemen sonraki gün saçlarımı kendim topladım hiçbir sıkıntı olmadı.
tebrikler ve gecmis olsun canim, umarim kendini cok daha iyi hissediyorsundur..ben de 23unde olacagim. tek basina hareket edebiliyor musun su an, mesela sacini toplayabiliyor musun?

once masallah diyorum (nazar degdireceksin kendine) sonra ben de ayni senin gibi atlatirim insallah diyorum..

ben de ameliyattan sonra seni ornek alip deneyimlerimi paylasacagim, insallah olumlu seyler olur. sana cok cok tesekkur ediyorum bir kere daha, simdiden kendimi daha rahat hissediyorum:)

canım inşallah benden çok daha çabuk iyileşirsin sen gergin olma rahat ol her şey çok güzel olacak..Deneyimlerini de sonraki ameliyat olacak arkadaşlar için paylaşırsın sen de;)
ben de ameliyattan sonra seni ornek alip deneyimlerimi paylasacagim, insallah olumlu seyler olur. sana cok cok tesekkur ediyorum bir kere daha, simdiden kendimi daha rahat hissediyorum:)

çook gecmıs olsun canım..hayırlıda olsun aynı zamnda...canım keske cenk beye dogall olsun demeseydı o zmn 325 ı kullanırdı,buyuk protez kullamktan kacmıyo..ben alabıldıgının en buyugu demıstım hatta esprısıde oldu amelıyata gırerken 500 cc yapayım gızem demişti:)) cunku uzerıne bastırarak herseyı sen ayarlla ama buyuk ve yuvarlak ıstıyom demıstım her telde gorustugunmde..aydında oldugum ıcın amelıyat oncesı 1 kez bıde amelıyatta gorustuk ama telde sureklı buyuk ıstıom dıe basının etını yedım sanırım :))ama sen sıkma canını..oyle kuculme olmmuyo cok fazla sadece sıslerın ınıyo yumusuyove yumusadıkca dahada guzellesıyolar...bunu banna hem cenk bey hemde zeynep var forumda o solemıstı..
sen şimdıkı hallerıne bakıp canını sıkma bıseye benzmıyolardır sımdı..zamanla cook begeneceksın sadece zamana ıhtıyacın var..
bunlarda nazar boncugun :nazar::nazar::54:

Kizlaaaar hepinize iyi dilekleriniz ve verdiginiz tavsiyeler icin cok tesekkur ederim. Bugun 6. gunum, kendimi daha iyi hissediyorum. Bu ameliyatta en zoru bence ilk gece, o atlatildiktan sonra hergun daha iyiye gidiyor. Su an beni en zorlayan sirt agrilari ve sabah ilk uyandigimda gerginlik. Arzumcum sirt agrilarim icin dedigin tavsiyeleri uyguluyorum.
Sutlucay ameliyat sonrasini sormussun canim,ilk 4 gun sacimi kendim toplayamiyordum, kollarimi o kadar yukari kaldiramiyordum, dun yavas yavas yapmaya basladim yine de dikkat ediyorum. Benim dual plan yani protezin ust kismi kas altinda oldugu icin iyilesme sureci kas ustu veya kas zari alti yontemlerine gore biraz daha uzun oluyor tabi.
Yarin doktor kontrolum var bakalim bandajlardan kurtulabilecek miyim, bandajlarin cikip banyo yapacagim ani dort gozle bekliyorum :) Gizemcim keske dedigin gibi 325 diye zorlasaymisim, dogalliktan uzaklasirim korkusuyla cesaret edememistim. Acaba 300cc ile 325 cc cok buyuk fark yaratiyor mudur? :) Bu arada kizlar sag gogus ucumu tamamen hissediyorum ama sol gugus ucumda hissizlik var acaba duzelir mi dersiniz? Herkese iyi haftasonlari dilerim, sevgiler

Kizlaaaar hepinize iyi dilekleriniz ve verdiginiz tavsiyeler icin cok tesekkur ederim. Bugun 6. gunum, kendimi daha iyi hissediyorum. Bu ameliyatta en zoru bence ilk gece, o atlatildiktan sonra hergun daha iyiye gidiyor. Su an beni en zorlayan sirt agrilari ve sabah ilk uyandigimda gerginlik. Arzumcum sirt agrilarim icin dedigin tavsiyeleri uyguluyorum.
Sutlucay ameliyat sonrasini sormussun canim,ilk 4 gun sacimi kendim toplayamiyordum, kollarimi o kadar yukari kaldiramiyordum, dun yavas yavas yapmaya basladim yine de dikkat ediyorum. Benim dual plan yani protezin ust kismi kas altinda oldugu icin iyilesme sureci kas ustu veya kas zari alti yontemlerine gore biraz daha uzun oluyor tabi.
Yarin doktor kontrolum var bakalim bandajlardan kurtulabilecek miyim, bandajlarin cikip banyo yapacagim ani dort gozle bekliyorum :) Gizemcim keske dedigin gibi 325 diye zorlasaymisim, dogalliktan uzaklasirim korkusuyla cesaret edememistim. Acaba 300cc ile 325 cc cok buyuk fark yaratiyor mudur? :) Bu arada kizlar sag gogus ucumu tamamen hissediyorum ama sol gugus ucumda hissizlik var acaba duzelir mi dersiniz? Herkese iyi haftasonlari dilerim, sevgiler

Canım benim,kendini biraz daha iyi hissetmene çok sevindim :54: Zaman geçtikçe dahada iyi olacaksın Allahın izniyle..300cc ile 325cc arasında 25cc gibi bir fark var,çokta birşey degil ama tabi olmuşken olsaydı keşke..Boşver artık bunlara takılma,sen bunların tadını zevkini çıkaracagın günleri düşün ve eski halini aklına getir..Aç gözlülük oluyor her halükarda,yani325cc de takılsaydı yine keşke biraz daha büyük olsaydı diyecektin canım,emin ol :34: Tek gögsünde biraz daha fazla hissizlik durumu olması gayet dogal bir durum,panik yapma.Zamanla düzelecek canım.Daha çok yenisin dur bakalım hele birkaç ay geçsin ama degilmi :13: Çok öpüyorum canım,kendine iyi bakk.. :54:

Çok geçmiş olsun canım güle güle sağlıkla kullan. Canım hissizlik için endişe etmen için çok erken, daha çok yenisin inşallah oda geçer:34:

canım sanada geçmiş olsun zor zamanları atlatmışsın artık keyfini cıkarcaksın:) aramıza hoşgeldin

Back
X