- 4 Kasım 2019
- 27.402
- 96.232
- 29
Herkese merhaba tekrardan bugün şahane bir tarif yapıyoruz kırmızı kadife pasta ❤ dokusuna lezzzetine bayılacaksınız.
RED VELVET PASTA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
KEKİ İÇİN MALZEME ÖLÇÜSÜ;
3 Yumurta
250 gr tereyağ (oda ısısında)
1 tatlı kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı limon suyu
1 bardak süt ( ılık)
2 yemek kaşığı gıda boyası (sıvı)
1 yemek kaşığı tepeleme kakao
1.5 su bardağı toz şeker
1 5 su bardağı un
Kekimizi yapmaya başlamadan önce 1 bardak yoğurt mayalama kıvamındaki süte 2 yemek kaşığı limon suyunu ekliyoruz.15 dk bekletiyoruz kenarda bu işlem sütümüzün kesilmesine yardımcı olucak.
Bir kaba oda ısısında bekletilmiş 250 gr tereyağını alıyoruz mikserle kırema haline gelene kadar çırpıyoruz. Üzerine toz şekerini iki seferde koyup çırpmaya devam ediyoruz yumurtaları teker teker ekleyip çırpıyoruz.
Kenarda beklettiğimiz kesilmiş süte 2 yemek kaşığı gıda boyasını ekleyip karıştırıyoruz karışımıda ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Daha sonra 1 kaşık kakaoyu 1 paket vanilini 1.5 su bardağı unu eleyip 2 seferde karışıma ekliyoruz.
1 kaşık karbanotu ve 1 yemek kaşığı elma sirkesini karıştırıp köpürmesini gördüğümüz anda harcımıza döküyoruz iyice karıştırıyoruz.
Gördüğünüz gibi kırmızı rengini çok güzel yakalıyoruz bu ölçülerle.
Kelepçeli kalpli kalıba yağlı kağıdı yerleştirip 1 yemek kaşığı sıvı yağını her yerine gelecek şekilde sürüyoruzki kekimiz yapışmasın.
Ben unu kakaoyu eklerken çektim ama onları kolaj yaparken yanlışlıkla sildim
KREMASI İÇİN MALZEMELER;
150 gr tereyağ
150 gr krema
1 poşet krem şanti
300 gr pınar labne
1 paket vanilin
1 su bardağı pudra şekeri
150 gr tereyağını çırpıyoruz krema haline gelene kadar çırpıyoruz. Üzerine 300 gr pınar labneyi ekleyip karıştırıyoruz. 1 su bardağı pudra şekerinide ekliyoruz ardından 1 paket krema ekliyoruz. İyice kıvam alana kadar çırpıyoruz.
Daha sonra fış süslemesi için 3 paket krem şantiyi 1.5 sütle birlikte çırpıyoruz.
Sepetimizin çikolata parçasını benmari usülü eritip yağlı kağıda çizfiğimiz yarım kalp içine döküp buzluğa koyuyoruz. Sepetin açık kısmına dilediğiniz meyveyle süsleme yapabilirsiniz.
Ve sunum zamanı❤
RED VELVET PASTA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
KEKİ İÇİN MALZEME ÖLÇÜSÜ;
3 Yumurta
250 gr tereyağ (oda ısısında)
1 tatlı kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı limon suyu
1 bardak süt ( ılık)
2 yemek kaşığı gıda boyası (sıvı)
1 yemek kaşığı tepeleme kakao
1.5 su bardağı toz şeker
1 5 su bardağı un
Kekimizi yapmaya başlamadan önce 1 bardak yoğurt mayalama kıvamındaki süte 2 yemek kaşığı limon suyunu ekliyoruz.15 dk bekletiyoruz kenarda bu işlem sütümüzün kesilmesine yardımcı olucak.
Bir kaba oda ısısında bekletilmiş 250 gr tereyağını alıyoruz mikserle kırema haline gelene kadar çırpıyoruz. Üzerine toz şekerini iki seferde koyup çırpmaya devam ediyoruz yumurtaları teker teker ekleyip çırpıyoruz.
Kenarda beklettiğimiz kesilmiş süte 2 yemek kaşığı gıda boyasını ekleyip karıştırıyoruz karışımıda ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Daha sonra 1 kaşık kakaoyu 1 paket vanilini 1.5 su bardağı unu eleyip 2 seferde karışıma ekliyoruz.
1 kaşık karbanotu ve 1 yemek kaşığı elma sirkesini karıştırıp köpürmesini gördüğümüz anda harcımıza döküyoruz iyice karıştırıyoruz.
Gördüğünüz gibi kırmızı rengini çok güzel yakalıyoruz bu ölçülerle.
Kelepçeli kalpli kalıba yağlı kağıdı yerleştirip 1 yemek kaşığı sıvı yağını her yerine gelecek şekilde sürüyoruzki kekimiz yapışmasın.
Ben unu kakaoyu eklerken çektim ama onları kolaj yaparken yanlışlıkla sildim
KREMASI İÇİN MALZEMELER;
150 gr tereyağ
150 gr krema
1 poşet krem şanti
300 gr pınar labne
1 paket vanilin
1 su bardağı pudra şekeri
150 gr tereyağını çırpıyoruz krema haline gelene kadar çırpıyoruz. Üzerine 300 gr pınar labneyi ekleyip karıştırıyoruz. 1 su bardağı pudra şekerinide ekliyoruz ardından 1 paket krema ekliyoruz. İyice kıvam alana kadar çırpıyoruz.
Daha sonra fış süslemesi için 3 paket krem şantiyi 1.5 sütle birlikte çırpıyoruz.
Sepetimizin çikolata parçasını benmari usülü eritip yağlı kağıda çizfiğimiz yarım kalp içine döküp buzluğa koyuyoruz. Sepetin açık kısmına dilediğiniz meyveyle süsleme yapabilirsiniz.
Ve sunum zamanı❤
Son düzenleyen: Moderatör: