• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezleri Recai Pabuçcu - Centrum Tüp Bebek Merkezi

Ya işte mesajınız duymak istediklerimi içermese de, gerçekçiliği ve çözüm bulması ile beni rahatlattı sebepsiz yere.Peki o arkadaşınızın çocuğu oldu mu? Morfolojinin düşük çıkması illa ki DNA hasarı olduğu anlamına gelir mi? Bu testi hem yaptırmak istiyorum hem istemiyorum. Spermiyogram testini yaptırdığı güne lanet ediyorum Aslında geçrkte sorunun ne olduğunu bilip üzerine gitmek, onunla savaşmak varken ben kişilik olarak hemen umutsuzluğa kapılan güçsüz bir insan olduğum için savaşmaktan ziyade pes edip yorganın altına hapsolmak istiyorum...

Bahsettiğiniz testler için hangi bölümden randevu almam gerekir bu arada? Biraz doktor gibi kullanıyorum sizi ama abimin tepkilerinden bahsetmiştim. Kılavuzum yok gibi düşünüp mazur görün beni. Yine ama çok ama çok teşekkür ederim :)
Canım İnan sebebi bilmek bilmemekten ço daha iyi. Sebep belli olunca doktor ne yapılacağına karar veriyor ama sebepsiz infertiti tam bir muamma.
Bak sana hem arkadaşımın eşinin durumunu hem kendi eşimin durumunu yazdım ki Benim eşimin durumu arkadaşımın ve senin eşinin durumuna göre çok çok çok daha vahimdi. Arkadaşım ilk denemesinde centrumda hamile kaldı şimdi çok tatlı bir oğluşu var. onun için bende 3. Denememi centrumda yaptım ve çok şükür ikizlere hamileyim :)
Sen neden böyle Yok yere moralini bozuyorsun ki bak bu işte moral çok önemli.
Pıhtılaşma testini hangi bölümlerden isteyebilirsin bende tam bilmiyorum ama ben özel hastanede yaptırdım ve kadın Doğum doktoru istedi bu testi. Sanırım dahileyecide isteyebilir. Bence üni hastanesindeki kadın Doğum uzmanı ile konuş ona anlat. Tüp bebek tedavisi olacağım homofili paneline baktırmak istiyorum kan pıhtılaşması var mı diye dersin. Ana testini de ondan isteyebilirsin

D duygudg tatlişim bak benim de bebeklerim ikizdi ve ikiz bebeklerde bhcg çok yüksek artıyor olmasına rağmen idrarda ikinci çizgiyi 17-18. Günde nepnet göremedik,sen içini derah tut lütfen,bebişleri strese sokma.olucak inan buna
Canım benim inşallah benim meleğim tekti canım tek cgh den gelen embriyomdu ben çok umutluydum o yüzden.Daha önceden de normal yollarla 4 kez hamile kaldım ama sonu hüsranla bitmişti ve önceden de hamile kalabildiğim için şansım daha fazla diye düşündüm hep pozitiftim dediğin gibi şu idrar testini yapana kadar keşke yapmasaydım.yarın belli olacak bakalım kısmet artık

D duygudg S sentinus14 Ben şimdi size bişey söyleyecem,bakın kızlar bi aile yakınımız ankarada büyük doğumda kadın doğumcu ve infertilitede de tüp bebek kliniğinde de iyi bi hekim.bizim geçen sene ikizler düşünce benim doktorum gamze hocada yurt dışında olduğu için ben bi gece ufuk üniversitesinde kaldıktan sonra büyük doğuma gittim ve yatış işlemlerimi o yakınımız yaptı.gamze hoca bize bi sonraki tüp bebekte pgt yaptıracağını söyledi,aile dostumuz olan dr. Bu testin sonucunda kalan sağlıklı embriyolarla da hasta bebeklerin dünyaya gelebileceğini,hasta denilip ayıklanan embriyolarla da sağlıklı bebeklerin dünyaya gelebileceğini o yüzden bu teste çok gerek olmadığını söylemişti.kan pıhtılaşma testi için 2düşük raporu yazmaları yeterl.hrs de bizim dr.unuzun raporuyla geçen sene hem genetik,hem kromozom hemde kandaki pıhtılaşma testlerine biz toplam 24₺ ödeyip yaptırmıştık.recai hocada size böyle bi düşük raporu hazırlaması yeterli diye biliyorum.yanlış yönlendirmeyim ama yine de bi dr.unuza sorun isterseniz.sentinuscum senin transfer ne zaman yapılmıştı kuzu?bak sen hamişsin bu güzel gecede bizim içinde dua eder misin?adaşım duygucummm lütfen güzel şeyler düşün canım.herşey Allahtan,İnşallah hakkımızda hayırlısını verir,o nrylerse güzel eyler.bırak en ağır imtihanımız bu olsun,geç olsun güç olmasın,daha fazla uğraştırmadan kucaklarımızı doldursun inşallah.karnı dolu olan arkadaşlarımıza da sağlıklı sıhhatli gebeliklerini tamamlayıp kuzularını kucaklarına almayı nasip etsin Rabbim

D duygudg S sentinus14 Ben şimdi size bişey söyleyecem,bakın kızlar bi aile yakınımız ankarada büyük doğumda kadın doğumcu ve infertilitede de tüp bebek kliniğinde de iyi bi hekim.bizim geçen sene ikizler düşünce benim doktorum gamze hocada yurt dışında olduğu için ben bi gece ufuk üniversitesinde kaldıktan sonra büyük doğuma gittim ve yatış işlemlerimi o yakınımız yaptı.gamze hoca bize bi sonraki tüp bebekte pgt yaptıracağını söyledi,aile dostumuz olan dr. Bu testin sonucunda kalan sağlıklı embriyolarla da hasta bebeklerin dünyaya gelebileceğini,hasta denilip ayıklanan embriyolarla da sağlıklı bebeklerin dünyaya gelebileceğini o yüzden bu teste çok gerek olmadığını söylemişti.kan pıhtılaşma testi için 2düşük raporu yazmaları yeterl.hrs de bizim dr.unuzun raporuyla geçen sene hem genetik,hem kromozom hemde kandaki pıhtılaşma testlerine biz toplam 24₺ ödeyip yaptırmıştık.recai hocada size böyle bi düşük raporu hazırlaması yeterli diye biliyorum.yanlış yönlendirmeyim ama yine de bi dr.unuza sorun isterseniz.sentinuscum senin transfer ne zaman yapılmıştı kuzu?bak sen hamişsin bu güzel gecede bizim içinde dua eder misin?adaşım duygucummm lütfen güzel şeyler düşün canım.herşey Allahtan,İnşallah hakkımızda hayırlısını verir,o nrylerse güzel eyler.bırak en ağır imtihanımız bu olsun,geç olsun güç olmasın,daha fazla uğraştırmadan kucaklarımızı doldursun inşallah.karnı dolu olan arkadaşlarımıza da sağlıklı sıhhatli gebeliklerini tamamlayıp kuzularını kucaklarına almayı nasip etsin Rabbim
canım pgt de en çok görülen hastalılara bakılıyor 7-9 kromozoma bakılıyor zaten ama cgh çok kapsamlı 24 kromozoma bakılıyor. senin dediğin şey yüzündne bende cgh yaptırmak istemedim. ama bence kesinlikle pgt yapılmalı. mesela down sendromlu olup olmayacağına da pgt ile bakılıyor. Ayrıca pgt'nin 3. gün değil 4. gün yapılması çok önemli. Bazı doktorlar pgt 3. gün yapıldığı için embriyoyu bozmamak için yapmak istemiyorlar. Benim centrumu seçme nedenlerimden biri de bu. Onlar pgt'yi 4. gün yapıyorlar böylece embriyo morulla evresine gelmiş oluyor ve bozulma olmuyor. ankarada pgt yi 4. gün yapan başka merkez yok diye biliyorum onun için de bazı yerler yapmak istemiyor. Bence pgt kesinlikle ve keisnlikle yaptırılmalı. ilk 3 aya kadar olan düşüklerde kromozom bozukluğu olduğu için düştüğü düşünülüyor. PGT ile bu riski azaltmış oluyorsunuz.bakılmayan diğer kromozomlarda hastalık varsa tabiki o hastalıklarla da bebekler dünyaya gelebilir.

benim transferim 23 şubatta yapıldı canım. Dua ediyorum size inşallah hayırlı haberlerinizi alırım. bu arada bişey dicem ya tutamayacağım artık. hepimizin ismide aslında aynı biliyor musunuz :) bana da adaşım diyebilirsin :)

sevgili duygular merhaba. test sonucu bekleyen duygu Allah'ım kendim kadar çok istiyorum sonucunun pozitif olmasını. S sentinus14 sence ilk tüp bebek denemesinde pgt veya ngt istemem anormal mi olur yoksa ilki başarısız olursa mı ikincisinde yapmaya sıcak bakarlar? ben sperm dna hasar testi, varikosel muayenesi, pgt, laparoskopi vs her şeyi istemeyi düşünüyorum ama Recai hocanın tepkisi ne olur bilemedim. bir de vakit çok kısıtlı. doktora yapıyorum. iş ve doktora derken şehir dışına git gelli bir hayatım var. sadece temmuz-ağustos aylarım uygun desem yeri..

sevgili duygular merhaba. test sonucu bekleyen duygu Allah'ım kendim kadar çok istiyorum sonucunun pozitif olmasını. S sentinus14 sence ilk tüp bebek denemesinde pgt veya ngt istemem anormal mi olur yoksa ilki başarısız olursa mı ikincisinde yapmaya sıcak bakarlar? ben sperm dna hasar testi, varikosel muayenesi, pgt, laparoskopi vs her şeyi istemeyi düşünüyorum ama Recai hocanın tepkisi ne olur bilemedim. bir de vakit çok kısıtlı. doktora yapıyorum. iş ve doktora derken şehir dışına git gelli bir hayatım var. sadece temmuz-ağustos aylarım uygun desem yeri..
bence şansa bırakma. sonuçta az para vermiyorsun. 2. sinde tekrar para vereceksin birde üstüne pgt parası eklenecek. Benim arkadaşım ilk denemeden önce tüm testlerini yaptırdı embriyolarına da pgt yaptırdı ve ilk denemedi pozitifi gördü ve doğumla sonuçlandı. Recai hoca ne isterse yaptı hiç karşı gelmedi. Ama benim ilk 2 denemeyi yaptığım yerdeki doktorum çoğu istediğim şeyi gereksiz olarak değerlendir ve yapmadı. en sonunda da ben senin işine karışmıyorum sen de benim işime karışma dedi ve sonuç yine negatif oldu. ama Recai hocaya ne istiyorsam tek tek anlattım ve hepsine de tamam dedi. çizik bile attırdım ama diğer tarafta doktor çizik isteğimi çok gereksiz bulmuştu. yani doktorun senin taleplerini karşılayıp karşılamaması tamamen seçtiğin doktora bağlı canım. centruma gidersen taleplerin karşılanır( bu benim tecrübem) ama başka yerlerde karşılanadabilir karşılanmayadabilir.

bence şansa bırakma. sonuçta az para vermiyorsun. 2. sinde tekrar para vereceksin birde üstüne pgt parası eklenecek. Benim arkadaşım ilk denemeden önce tüm testlerini yaptırdı embriyolarına da pgt yaptırdı ve ilk denemedi pozitifi gördü ve doğumla sonuçlandı. Recai hoca ne isterse yaptı hiç karşı gelmedi. Ama benim ilk 2 denemeyi yaptığım yerdeki doktorum çoğu istediğim şeyi gereksiz olarak değerlendir ve yapmadı. en sonunda da ben senin işine karışmıyorum sen de benim işime karışma dedi ve sonuç yine negatif oldu. ama Recai hocaya ne istiyorsam tek tek anlattım ve hepsine de tamam dedi. çizik bile attırdım ama diğer tarafta doktor çizik isteğimi çok gereksiz bulmuştu. yani doktorun senin taleplerini karşılayıp karşılamaması tamamen seçtiğin doktora bağlı canım. centruma gidersen taleplerin karşılanır( bu benim tecrübem) ama başka yerlerde karşılanadabilir karşılanmayadabilir.
bilmiyorum canım verdiğin bilgiler çok güzel çok teşekkürler. ama şimdiden maddiyatı da düşünüyorum. kür için malzeme al vitamin al testlere para ver derken yıkıldık. embriyo başı 300 dolarlardan bahsediliyor nasıl rakamlar bunlar böyle... ilk denemede daha akışına bırakıp mı yaptırsam diyorum. nasipte yoksa olmuyor çünkü.
S sentinus14 D Duygu8206 kızlar benüm kan testim negatif :KK43:(
çok üzüldüm :KK43:söylemek kolay biliyorum ama eşinizin de desteği varsa tekrar tekrar olana kadar denemekten vazgeçmeyin. benim eşim biraz kaderci ve uğraşmayı, ayrıntılı düşünmeyi sevmez. daha akışına bırakarak yaşar hayatı. ilk denememizde negatif sonuç almaktan o yüzden korkuyorum :KK43:

bilmiyorum canım verdiğin bilgiler çok güzel çok teşekkürler. ama şimdiden maddiyatı da düşünüyorum. kür için malzeme al vitamin al testlere para ver derken yıkıldık. embriyo başı 300 dolarlardan bahsediliyor nasıl rakamlar bunlar böyle... ilk denemede daha akışına bırakıp mı yaptırsam diyorum. nasipte yoksa olmuyor çünkü.

çok üzüldüm :KK43:söylemek kolay biliyorum ama eşinizin de desteği varsa tekrar tekrar olana kadar denemekten vazgeçmeyin. benim eşim biraz kaderci ve uğraşmayı, ayrıntılı düşünmeyi sevmez. daha akışına bırakarak yaşar hayatı. ilk denememizde negatif sonuç almaktan o yüzden korkuyorum :KK43:
Cgh 300 dolardır pgt değil. ben pht'ye 5 embriyo için 3000 tl verdim. Neden pgt yaptırmıyorsun 9 kromozoma bakılan yani. Bence cgh için o kadar para vermeye gerek yok

Cgh 300 dolardır pgt değil. ben pht'ye 5 embriyo için 3000 tl verdim. Neden pgt yaptırmıyorsun 9 kromozoma bakılan yani. Bence cgh için o kadar para vermeye gerek yok
pgt kaç günde çıkıyor peki? 2. regle mi transfer yapılıyor tabi sağlıklı gelirlerse? :)

Canım çok üzüldüm ama nasip hep bu işler. Hep en hayırlı zamanda en sağlıklı şekilde olsun diye dua ettik demekki nasip değilmiş. Denemeye devam inşallah en hayırlı zamanda olur. Bu arada değerin kaç çıktı?
Canım bende çok üzüldüm hala da inanamıyorum cgh ya genetikten gelen sağlıklı bebek ve rahim desen biliyorsun histereskopi yaptı hoca çizik attı ne yaparsan yap nasip kısmet bu işler. Kan değerim 1.2 canım bu arada cgh 350 dolar biz öyle ödedik ama Duygu arkadaşımızın abisinin tanıdığı olduğu için indirim yapmış olabilirler pgd ise 200 dolardı

pgt kaç günde çıkıyor peki? 2. regle mi transfer yapılıyor tabi sağlıklı gelirlerse? :)
Pgt'nin sonucu 1 günde geliyor transfer ise embriyo 5 günlükken yapılıyor dondurma Yok. Yani o tedavide oluyor tekrar 1 ay beklemiyorsun. Fiyatları net olarak muhasebe söylüyor ama ben 5 embriyo için 3000 tl ödedim hatta sonradan gelişen 6. Embriyomu da genetiğe gönderdiler ve onun içim ücret almadılar

Canım bende çok üzüldüm hala da inanamıyorum cgh ya genetikten gelen sağlıklı bebek ve rahim desen biliyorsun histereskopi yaptı hoca çizik attı ne yaparsan yap nasip kısmet bu işler. Kan değerim 1.2 canım bu arada cgh 350 dolar biz öyle ödedik ama Duygu arkadaşımızın abisinin tanıdığı olduğu için indirim yapmış olabilirler pgd ise 200 dolardı
Sen kortizon kullandım mı Tedavşnde? Ana'ya bakıldı mı? Benim ana testim pozitif çıktığı için bebek 12 haftalık olana kadar kortizon kullandım. Bi de ona baktırsana diğer tedavi öncesi

Sen kortizon kullandım mı Tedavşnde? Ana'ya bakıldı mı? Benim ana testim pozitif çıktığı için bebek 12 haftalık olana kadar kortizon kullandım. Bi de ona baktırsana diğer tedavi öncesi
Yok canım bakılmadı hayta senden duyuyorum ilk ayrıca devlet hastanelerinde bakılıyor mu bilgin var mı

Yok canım bakılmadı hayta senden duyuyorum ilk ayrıca devlet hastanelerinde bakılıyor mu bilgin var mı
evet evet kolay bir test her yerde bakılıyor. Anti Nükleer Antikor testi . 1-2 güne sonuç alıyorsun. Birde naturel killer testi var onda da rahimden parça alıyorlar ama ben onu yaptırmadım. bunlar pozitif çıkarsa bir nevi vücudun bebeği düşman olarak algılıyor ve onu dışarı atmak istiyor diye düşünebilirsin. Onun için bağışıklık sistemini baskılamak içim kortizon kullanıyorsun. Sen tedavi öncesi buna bi baktır.

Allah'ım ne kadar çok test var hiçbiri bitmiyor. S sentinus14 Zengin işi bu tüp bebek, Allah evini satıp kredi çekenlere kolaylık versin :KK43: naturel killer ve era birbirine benziyor sanki? D duygudg şimdi nasıl bir yol izlemeyi düşünüyorsunuz? centrum'a devam edecek misiniz? sizde de morfoloji sorunu vardı değil mi? hasar testi yapıldı mı eşiniz kür veya vitamin kullandı mı? Ben hiç hamile kalamadım. Bu neye delalet bilmiyorum iyi mi kötü mü.. Hiç döllenme olmayıp embriyo oluşmazsa diye bir korku aldı içimi şimdi de. Forumlardan uzak mı dursam napsam bilemedim araştırdıkça bir şey çıkıyor ve sinirim bozuluyor. Gücüm yok eğer defalarca negatif görürsem kaderimiz buymuş deyip evlat edinmeyi düşünüyorum ama toplum baskısından çekiniyorum.

Son düzenleme:
iyi günler gibigibiyim. cd 56 testini bende dün gece epey arastırdım. ancak tek test bunlar değil. cd 16 var cd 69 var daha aklıma gelmeyen bi sürü testi var.
benım sağlıklı doğan 3.5 yasında 1 oglum var.
son 6 ayda da 2 kaybım var biri 6 diğeri 9.5 haftalık.
ben açıkçası steroıd+aspirin/heparın tedavisinin denenmesi taraftarıyım.
50 ye yakın arastırma okudum son 5 gun de yabancı kaynaklardan
açıklanamayan tekrarlayan kayıplar uzerınde denenmiş hepside en az 2 kayıptan anfazla 17 kayba kadar çıkıyor.
natural kıller cells pozitif olan prednısolon+aspirin/heparın kullanılmıs hastada eve saglıklı bebek goturme oranı %84
natural kıller cells negatif olan prednısolon+aspirin/heparın kullanılmıs hastada eve saglıklı bebek goturme oranı %90

yani henuz tıbbın bulamadıgı cd56 nın dısında baska faktorler de oldugunu düşünüyorum.

umarım faydalı olur verdıgım bilgiler.

bu bilgileri buldum natural killerı araştırıp. sanırım tekrarlayan düşüklerde yapılması faydalı ve bağışıklık sistemi ile alakalı. ben hiç hamile kalamadığım için şimdilik gerek yok gibi düşündüm. üreme immünolojisi ne kadar önemli ya. doğru düzgün bilgi sahibi de değil kimse. pıhtılaşma testi için randevu alacağım kadın doğumdan, ANA testini de isteyeyim diyorum ama salak salak yüzüme bakmasından korkuyorum. dahiliyeden randevu almak şart gibi illa.

Son düzenleme:
Back
X