Kız İsteme Raund 2! Lanet Olsun!

aykonaz

Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2013
77
0
6
Antalya
Merhabalar.
Buraya daha önce Biz ne zaman evleneceğiz? Bıktım artık! diye bir konu açtım okuyan arkadaşlar bilir.
VE raund 2! Erkek arkadaşımın abisi evleniyor.
Gerçekten kaldıramıyorum ya daha yeni tanıştılar! Ve sıra da bizdeydi of ya of!!

Ve gelelim sorunlara;
Erkek arkadaşımla ilişkimiz uzun soluklu olduğundan,ablası evlenirken de biz çıkıyorduk 2011de evlendi ablası ve o zaman ailesi ailemi düğüne davet etti. Bizimkiler gelmedi arada daha birşey yok hangi sıfatla geleceğiz diye. (o zaman hak vermiyordum ama şimdi biraz daha mantıklı geliyor) Neyse o günler benim için çok zordu ailesi de böyle şeyleri hiç aramayan tiplerdi gelsinler nolcak sen onun arkadaşısın vs. Kimseye açıklama yapılmak zorunda değiller falan diye bana biraz haklı olarak baskı yaptılar beni zaten düğünde göören bu kim diyordu ee otomatikman ailemi arıyordu gözler.Ailem olmayınca sanki daha gayrimeşru görünüyordu manzara...Hastalandım stresten serumlar yedim hastanelere yattım vs.

Gelelim bu düğüneee yıl 2013 ve tekrar düğün var ben tekrar o düğüne gideceğim. Aramızda hala resmiyet adına birşey yok ve ailem yine o düğüne gelmeyecek ve yine krizler stresler hastane yatakları offf offf çıldıracağım.

Erkek arkadaşıma dedim nişanlanalım mı diye. Hem düğünde resmi resmi geziniriz hem ailem gelir hemde ailen mutlu olur diye. (bu arada aileler hep tanışıyor) O da yanlış anlama ama nişanlanmak için nişanlanılmaz dedi yani sebepler gerçekten buysa bence olmaz dedi haklı. (hiç böyle bir tepki beklemiyordum,ailesini mutsuz etmemek için tamam derdi diye düşünüyordum.)Herneyse nişanlanmayacağız daha bildiğiniz gibi iş yok,okul bitmedi,ufukta askerlik yakın değil vs..
Sizce şimdi ben ne yapayım? O düğüne gitmem farz zaten ama ailemi tekrar gelmeleri için zorlayayım mı? (Ki gelirlerse bu sefer ablası bozulur benim düğünüme(şartlar aynıydı) gelinmedi diye üstüne alınır.) Yoksa hiçbirşy demeyip bekleyeyim mi?

Ailem yüzünden Erkek arkadaşımda etkilenip bozuluyor o gerilime gireceği için. yada Aileme mi hak vereyim lütfen bir yorum. Gerçekten arada kaldım.

Tecrübeli ablalarım,teyzelerim..
Evladı olan annelerim,anneannelerim...
Feleğin çemberinden geçmemiş yaşıtlarım hepinizin yorumlarına ihtiyacım var...

Canım bence ailen haklı gitmemekle, kimseye bişey açıklamak zorunda değiller evet ama yazılmamış toplumsal kurallar vardır. Baban bu düğüne giderse hiç hoş bir durumda olmayacak! Arada söz bile yok, bırak nişanı yani. Senin ablasının düğününe de gitmemen gerekirdi bence, ama şimdi ablasına gittiğin için bunada gideceksin mecbur. Ama ailene kesinlikle laf söyletme, haklılar çünkü, ne sıfatla orda olacaklar, babamın ilişkimize ses çıkarmaması geniş bir adam olduğunu göstermez dersin bişey derlerse...

Ailen kesinlikle haklı, daha da açıklamaya gerek bile yok.Sen mecbur gideceksin, ki bence senin daha önce ablasının da düğününe gitmemen yerinde olurdu.Ama madem ablasına gittik artık buna da el mahkum gideceksin.Ama sakın ola ailene baskı yapma.

Teşekkür ederim öncelikle.
Ablasının düğünü olduğunda da gitmeyecektim gelmem ben dediğimde erkek arkadaşım çok bozuldu sen benim evlenmeyi düşündüğüm insansın ne demek gelmem falan dedi kavga ettik büyük.Sora ailesine söylemiş onlarda hafif tavır almışlardı,ablası falan sen benim kardeşimsin ne demek gelmemek demişti. 4-5 senedir Seni duymayan kalmadı gelmen değil gelmemen kötü olur demişti mecbur gitmiştim. O zaman ailemde sen git demişti.Sana izin veriyoruz demişti. Ama erkek arkadaşımın ailesi de haklı evlerine girip çıkıyorum,erkek arkadaşımda bize girip çıkıyor yatıyor kalkıyor.

İşte belki bizdeki tuhaflık bu oluyor.Ailem hiçbirşeye ses çıkarmaz babam falan çok anlayışlıdır.Erkek arkadaşımla yanında elele falan tutuşuruz nişanlıdan da öteyiz ama böyle protokol gerektiren konularda tutucu olunca acayip geliyor.
Ya baştan çok tutucu ol hiç bişeye izin verme(ki o zaman düğüne gitmemeleri de haklı gözüyle bakılır.)
Ya da bu kadar modern bir ailesin düğüne de gel. Dimi Ama?

Yorumunuz için teşekkürler.

Gerekirse erkek arkadaşımın ablası falan birşey derse seninde kızın var abla anlamaya çalış derim.Aileme hak ver derim
sizce ağır mı kaçar böyle demek?

Ailen kesinlikle haklı, kim olsa aynı şeyi düşünür tabiki çok üzücü bir durum ama şimdi o en küçük çocuk yani abla var abi var o yüzden şanssızlığınız bence büyük bir nişan degilde aile arası isteme söz olsa bile işinizi görürdü her açıdan hemde

Teşekkürler.
Görmesine görürdü ama işte evleneceklerini nerden bilebilrdik ki? Ben tanıştığımda ablası da abisi de evlenmeyecek gözüyle bakılıyordu. Kendileri de istemiyordu. Ablası sorunlu bir nişandan ayrılmış ve yaşı 32 idi. Nitekim 35küsüründe evlendi. Abisi de şimdi 41 yaşında. E öyle olunca böyle şeyler hesapta yoktu aman söz yapalım da düğün dernek olur hazırlıklı olalalım gibisinden.
İkinciside görüldüğü üzere olan oldu.2ayda sözde sıkıştırılamayacağına göre araya. Sizce ne yapılmalı keşkeler değil çözümler lazım.

Nedense kendimi hep ''Kız isteme'' bölümünde buluyorum :) Canım öyle derin deneyimlere sahip değilim ama söylemeden geçemedim yalnız gittiğimde gayrimeşru duruyor demişsin peki ailen kabul etti düğüne gittiniz sevgilinin ailesine biri sorduğu zaman ne diyecekler '' Bizim oğlanın sevgilisinin ailesi'' mi ? Bence aileni bu durumu düşürme insanların ağzı torba değil büzemiyorsun kimin ne yorum yapacağını bilemezsin. Yalnız gitmen daha mantıklı aileninde iyi dileklerini iletirsin ortamı idare edersin. Ayrıca felaket tellallığı yapmak istemem ama bu sefer işin daha zor geçen sefer düğünde sizi görenler ''ee sizde hala söz nişan yok mu kaç yıl oldu ? '' gibi sorulara maruz bırakacaklar. Kim ne derse desin dert etme içinden geleni yap git eğlen demek isterdim ama maalesef diyemiyorum çünkü belli ailende sende söylenenleri önemsiyorsunuz. Bu yüzden bence aileni dahil etme hatta senin yerinde olsam kimseyi kırmadan o düğüne gitmemek için sağlam bir bahane arardım söz nişan olmayacaksa üzmemek ve üzülmemek için tek yol bu gibi geldi bana. Belki de ben fazla karamsarım bilemiyorum :)

Öncelikle teşekkürler yorum için.
Bende hep buradayım.
Burası daha dertli,acıklı,arabeskte ondan. İnsanlar derdi paylaşmayı daha çok seviyor ondan sanırım.:)
DEdiklerinin hepsinde haklısın. Bu sefer herkes soracak arada hala birşey yok mu diye. OOOOOOOOOf Offffff!
Gitmemek için bahane olmaz ancak ölmem gerek.o Bahaneyle gidemem düğüne.Çünkü ablasının düğünü olduğunda bi gelmeyeyim ben demiştim kıyamet koptu.
Birde söylenenleri önemsemekten ziyade mutlu olmak istiyorum. Yani gelmediklerinde elalem laf söylese mutsuz olurum,ama geldiklerinde laf söyleseler mutsuz olmam öyle bir durum. Yani çünkü bana da gelmelerinde bir sakınca yok gibi geliyor. Yani yukarda da dediğim gibi.Ya her konuda tam tutucu ol yada genişsen böyle şeyleri arama.(Ailem için konuşuyorum)

ailenin ne işi var?senin sevgilinin abisinin düğününde....ben olsam bende gitmem bu düğüne....kızımın yaşındasın... aileni böyle saçma bir duruma düşürme...ama sen git...henüz nişanlanmamamış olmanızı da sorun etme lütfen...bunlar sadece prosedür...önemli olan sen bu adamdan eminmisin? seviyormusun? ailesi ile senin ailenin arasında kültürel farklılıklar var mı?sevdiğin kişi maddi ve manevi olarak evliliğe hazır mı?seni senin kadar seviyor mu?...ah yavrum...çok meraklanıyorsunuz bu evliliğe ama o kadar ağır bir sorumluluk ki...ne anneciğini,babacığını ne de kendini üzme... ne demek hasta olacağım,sinir krizi geçireceğim...abartmayın allahaşkına.....

seni çok iyi anlıyorum aynı şey benim de başıma geldi nişanına gitmemiştim sınavlarıma denk gelmişti finallerime o şekilde yırtmıştım ikinci öğretim olduğumdan akşam gitme imkanım yok ben gidemeyince ailemde gitmedi tabi neyse 2 sene sonra düğün vardı ben gidecektim ama bana da bakacaklardı soracaklardı arkadaşı deriz ne olacak kime ne vs. diyorlar dı ama inanma bunlara gidince daha farklı oluyor bizim işimiz askerliğimiz falan tamam dı böle sorunumuz yoktu nişanlanmayı düşünüyorduk istiyordukta görüşmelerimiz sıkıntı falan oluyordu çok çektik biz zamanında artık rahat olmak istyorduk aileme göre erkendi yine 22 yaşındayım ama ailem 26 yaşımda olmamı istiyorlar çok sorun yaşadık bende stres sıkıntıdan neler çektim sonunda ikna oldular yüzük taktık düğünede hep birlikt gittik ama sana şunu söleyim nişan yoksa bence gitmemellisin ailende gitmemeli çok zor olur ailen için senin içinde

Ailen gitmemekde çok haklı annen baban gitmiyor diye bunu kendine dert haline getirme büyüklerın herzaman bildigi birsey vardır şimdi annen baban sen gıtsenız düüğüne oradan bırıyle tanıstırsalar ne dıyecekler babana benım oğlanın sevgilisinin babası dıye tanıtacaklar hıc hos degıl bı yuzuk takın dünürüm diye tanıtsın

canım bence ailen çok haklı ama erkek arkadasınında nişanlanılmak için nişanlanılmaz derken haklı okul bitmemiş daha askerlik yok bence ilişkini gözden geçir yanlış anlama ama gelecekte bunun için üzülme yıllardır sure gelen bu ilişkinin bi adı olması gerekir artık

İlişkinin gözden geçirilcek nesi var yahu??
Daha yaşımız 22-24 adam üniversite okuyor nasıl gitsin askere yada nasıl işe başlasın daha. 6-7 yıldır sürmesi bizim savsaklamamızdan kaynaklı değil ki şartların olgunlaşmasıyla ilgili..
Daha ortam sağlanmadan nişan şu bu yapsam napcam? Niye kendimi extra sorumluluk altına sokayım ki? Ailesi ailem olcak extra extra yüklerin altına gircem daha şimdiden. Düğüne yakın sözde olur nişanda.
Biz 2 sene sora evlenmeyi düşünüyoruz şimdiden nişan meselesinin açılması abisinin düğününde resmiyet kazanmamız adına yoksa biz gayet mutluyuz böyle.

sadece abisinin düğünü için yapıcaksan tabi kii olaylar farklı ama bana sen artık bi resmiyet kazanmak istiyor erkek arkadasın ne onemı var bunun diyor gibi geldi yazdıklarından dolayı oda inş. daha daha mutlu olursunuz canım

Çok özür dilerim, ben okurken çok çok farklı durumlar gördüm bür psikolojik danışman olarak. Ailelerin tanıştığı, mecburen görüşülmesi gereken durumlar olduğu ve hatta sizin abisinin düğününde zor duruma düştüğünüz bir ortamda okulun bitmesi, askerlik vs erkek arkadaşınızın, sevdiğinizin nişanlanmayı ertelemesi için kullanabileceği bahaneler değil. Bence bir söz yüzüğünün takılması, "Benim nişanlım." diyerek tanıştırmak çok büyük bir sorun değil.
Ben de bunu yaşadım, o nedenle sizi anlıyorum. Herhangi bir sıfata sahip olmadan sevgilinin yanında olmak ve koca koca insanlara "sevgilim" demek onların tuhaf bakışlarına maruz kalmamı sağlıyordu. Bu doğru. Bu durumdan sizi kurtaracak tek kişi de cesaret adımları atması gereken sevgiliniz. Bence herhangi bir adım atılmadan siz de gitmeyin düğüne. Zor durumda kaldığınızı söyleyin ki bunu anlaması gerekir. Farz yazmışsınız ancak bu zorunlu bir durum olmamalı en azından siz böyle görmemelisiniz bence.
Haddimi aşıyorsam sahiden özür dilerim. Ancak gördüklerimi söyleyeyim ki ileri de daha çok mutlu olsun.
Ailenize de düğün için baskı yapmayın. Sevgilinizin ailesinin de size gelsinler diye baskı yapmasına izin vermeyin. Aramızda resmiyet yok, gelmelerini uygun bulmuyorum diyerek kesin bir dille reddedin. Çünkü herhangi bir resmiyet yokken ailelerin böyle samimi olması "erkek ailesi" olarak tanımlanan kısımdan çok "kız ailesi" olarak tanımlanan kişilere zorluk çıkarıyor, yanlış anlaşılıyor.
Ayrıca sevgilinizin "nişanlanmak için nişanlanılmaz" sözüne neden " Beni sevdiğin, seni sevdiğim için nişanlanacağız. Bu sadece bahanesi." demediniz. Tek sebebi bu düğün olamazdı zaten. Bence bu konu üzerinde sorgulayın, sorgulayıcı davranın.
Samimi bir şekilde uyarmaya çalıştım ancak umarım beni yanlış anlamadınız. :44:
Eğer bir yanlış anlaşılmaz olmuşsa çok özür dilerim. Sonuçta hayat sizin hayatınız ve ben naçizane önerilerimi sunmak istedim.
Allah mutlu etsin, kararlarınızdan emin kılsın.
Mutluluklar

Gerçekten çok teşekkür ederim dikkatle okudum.
Erkek tarafı aslında yüzük,nişan,evlilik çok ama çok istiyor. Bizi daha 4.yılımızda evlendireceklerdi erkek tarafına kalsa bugunevleneceğiz o kadar seviyorlar beni ve ilişkilerimize saygıları var.
Sorun şu ki annemle babam istemiyor daha.Yaşınız küçük acele etmenizi gerektiren birşey de yok. Yasakta koymuyoruz gezin tozun dolaşın birbirinizi tanıyın işte diyorlar. O yüzden kısıtlama falanda olmayınca biz zaten nişanlı gibi dolaşıyoruz. Askere gidip gelsin işi olsun evlenin, uzun süre nişanlılılk tarafları yıpratır görüşündeler.
O yüzdende benim ailem yüzünden resmiyet kazanamadık daha.
Ama şöyle de bi yan var;abisinin düğününe de annem hazırlıyor beni o derece de önem veriyor. Ne bileyim ya annemle babamın tavrını anlayamadım.
Anlayanlar varsa rica ederim beni de aydınlatınız..

Benim düşündüğümden çok farklı bir durum varmış
O zaman hayırlısı

Benim düşündüğümden çok farklı bir durum varmış
O zaman hayırlısı

İşte kelimelerin kifayetsiz kaldığı şu an! :):)

Benim ailem böyle işte sağolsunlar. Hem tadından yenmiyorlar hemde bu ne perhiz bu ne lahana turşusu durumları.
Siz bile aydınlatamadınız. Neyse ki ben alıştım. Sevgilimin ailesi de sağolsunlar alıştılar böyle gidiyoruz bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…