• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Uzatma Yöntemleri Rapunzel'lerin formülleri ;)

qldn

Guru
Kayıtlı Üye
13 Mart 2011
512
84
318
Meraba arkadaslar..Bu topiğe saçları direk uzun olanlar nasıl uzattıklarını nasıl taradıklarını kuruttuklarını yazabilirlermi?? Çoğu topikte uzatmaya calısanlar var uzatmıslar değilde..Belirli formülleri deneyip saçlarını bellerine kadar uzatmıs olanlar lütfen yazsınlar :( Bu topikte saçlarını uzatmaya calısanların değilde saçlarını uzatmısların topiği olsun :)

Ben daha önce de başka bir topiğe yazmıştım
Saçlarım yıllardır çok uzun ve çok gür
Ama hiç özel bir şey yapmadım ara ara bakımlar yaparım ama sürekli yaptığım bir bakım yoktur
Saçımı çok fazla boyamama ve çok nadir kestirmeme rağmen çok hızlı uzar
Sanırım biraz da genetik bu durum
Hatta bazen sıkılıyorum bu kadar çabuk uzaması saçımı kestirdiğimde modelin hemen bozulmasına sebep oluyor
Beğendiğim bir saç modelini uzun süre kullanamıyorum

Saçlarımı çok ıslakken taramam en hassas halleri ıslak halleridir
Islakken taranınca çok kırılıyor kopuyor dökülüyor
Çok kuruyken de taramıyorum hafif nemli olmalı
Bir de saçımın gürlüğü nedeniyle büyük kare saç fırçası kullanıyorum
Nemli saçlarımı tararken saç açıcı sprey ya da kremleri kullanıyorum
Çocuklar için olan saç açıcı spreyler de olabilir onu da kullandım
Böylece saçı açarken zorlamıyorum ve kopmuyor
Bir ara haftada 1 kez düzenli saç bakım yağı karışımı uygulardım artık unutuyorum
Düzensiz de olsa kullanıyorum ama
Saç diplerime bu karışımla masaj yapıyorum bekletip yıkıyorum
Banyoda saç kremini bol bol kullanıyorum
Şampuanımda az miktarda çamterebentin var
Ayrıca önceleri saçlarımı kestirmiyordum ama artık uçlarından aldırıyorum eskisinden daha sağlıklı göründüğünü fark ediyorum

Saçlarım böyle
$071120111129.jpg

Saçın çok sağlıklı gözüküyor. Benim dalgalı, daha yeni yeni belime gelmeye başladı yine. Bende kimyasal boya yok. Kadınlar kulübündeki birçok formülü denedim. En hoşuma giden benmari usulü ısıtılmış yağ bakımları. Saçımda kırık yok artık. Bazen uçlarına saç fısfısı veya avon un bademli bakım balsamından kullanıyorum. Üç ayda bir kına yaparım bir de. Saçlarım çok ince telli. Kınanın kalınlaştırdığını 5 seneden fazladır gözlerimle gördüm. Herkese mutlu saç uzatmalar. Onlara nadide bir eser olarak davranın, yıpratıp kırmayın, zaten doğal olarak uzayacaklardır diye düşünüyorum ben..

Ben rapunzel degilim ama rapunzel olmaya ramak kala saclarimi küt kestirmis biriyim. Saclarim sinameki kürü sayesinde belime degmeye cok az kalmisti ama boyadan yandigi icin baya kestirmek zorunda kaldim.
Saclarini uzatiyorsan boya kullanimi gercekten cok önemli. Acicilar mahvediyor saci. En güzeli hic boya kullanmamak ama ben hem saclarimi boyarim hem de uzatirim diyorsan dogal renginden fazla uzaklasmadan belirli tonlarda gidip gelmelisin. Mesela saclarini cok koyu bir renge boyayip actirmak istedinmi o saclara elveda demek zorundasin... Benim hep siyah sac merakim yüzünden gitti saclarim. Kendi sac rengim kumral yani 7 hatta yer yer 8 tonlarinda ama boyadigim sac rengi 1 numara siyah. Arada ucurum kadar fark olunca dipler de haliyle siritiyor e siyah da en zor renk olunca elveda uzun saclar... :5:
Simdi saclarimi yeniden uzatiyorum. Su an omuzlarimda ve küt, sinameki kürüyle 3 ayda eski uzunluguna gelir umarim... :31:

Ben daha önce de başka bir topiğe yazmıştım
Saçlarım yıllardır çok uzun ve çok gür
Ama hiç özel bir şey yapmadım ara ara bakımlar yaparım ama sürekli yaptığım bir bakım yoktur
Saçımı çok fazla boyamama ve çok nadir kestirmeme rağmen çok hızlı uzar
Sanırım biraz da genetik bu durum
Hatta bazen sıkılıyorum bu kadar çabuk uzaması saçımı kestirdiğimde modelin hemen bozulmasına sebep oluyor
Beğendiğim bir saç modelini uzun süre kullanamıyorum

Saçlarımı çok ıslakken taramam en hassas halleri ıslak halleridir
Islakken taranınca çok kırılıyor kopuyor dökülüyor
Çok kuruyken de taramıyorum hafif nemli olmalı
Bir de saçımın gürlüğü nedeniyle büyük kare saç fırçası kullanıyorum
Nemli saçlarımı tararken saç açıcı sprey ya da kremleri kullanıyorum
Çocuklar için olan saç açıcı spreyler de olabilir onu da kullandım
Böylece saçı açarken zorlamıyorum ve kopmuyor
Bir ara haftada 1 kez düzenli saç bakım yağı karışımı uygulardım artık unutuyorum
Düzensiz de olsa kullanıyorum ama
Saç diplerime bu karışımla masaj yapıyorum bekletip yıkıyorum
Banyoda saç kremini bol bol kullanıyorum
Şampuanımda az miktarda çamterebentin var
Ayrıca önceleri saçlarımı kestirmiyordum ama artık uçlarından aldırıyorum eskisinden daha sağlıklı göründüğünü fark ediyorum

Saçlarım böyle
Eki Görüntüle 292075
mesajın için cok tesekkür ederim sacların cok bakımlı ve saglıklı görünüyor gercekten :nazar: :61: evet dediğin gibi sacın uzaması kırılması genetik oluyor bazen mesela sen cok bişey yapmamana ragmen saglıklı benimde o kadar bakım yapmama ragmen kırılıyolar.. :61:

Ben rapunzel degilim ama rapunzel olmaya ramak kala saclarimi küt kestirmis biriyim. Saclarim sinameki kürü sayesinde belime degmeye cok az kalmisti ama boyadan yandigi icin baya kestirmek zorunda kaldim.
Saclarini uzatiyorsan boya kullanimi gercekten cok önemli. Acicilar mahvediyor saci. En güzeli hic boya kullanmamak ama ben hem saclarimi boyarim hem de uzatirim diyorsan dogal renginden fazla uzaklasmadan belirli tonlarda gidip gelmelisin. Mesela saclarini cok koyu bir renge boyayip actirmak istedinmi o saclara elveda demek zorundasin... Benim hep siyah sac merakim yüzünden gitti saclarim. Kendi sac rengim kumral yani 7 hatta yer yer 8 tonlarinda ama boyadigim sac rengi 1 numara siyah. Arada ucurum kadar fark olunca dipler de haliyle siritiyor e siyah da en zor renk olunca elveda uzun saclar... :5:
Simdi saclarimi yeniden uzatiyorum. Su an omuzlarimda ve küt, sinameki kürüyle 3 ayda eski uzunluguna gelir umarim... :31:

ah kötü olmus ama sonucta daha önceden sacların uzadıgı için biliyosun yine uzayacagını :61: istediğin boya kısa sürede ulasırsın insallah :61 saçlarının fotoğraflarına baktım benim saçlarımda seninkiler gibi dalgalı..uzayınca altlar kabarık tepe kısmım yapısık oluyor benim ve hos durmuyor..sendede öyle oluyormu? oluyorsa nasıl sac modelleri kullanıyosun ? :61: birde benim saclarımda güzel uzuyor uzamasınada ah bide kırılmasa :50:

Saçın çok sağlıklı gözüküyor. Benim dalgalı, daha yeni yeni belime gelmeye başladı yine. Bende kimyasal boya yok. Kadınlar kulübündeki birçok formülü denedim. En hoşuma giden benmari usulü ısıtılmış yağ bakımları. Saçımda kırık yok artık. Bazen uçlarına saç fısfısı veya avon un bademli bakım balsamından kullanıyorum. Üç ayda bir kına yaparım bir de. Saçlarım çok ince telli. Kınanın kalınlaştırdığını 5 seneden fazladır gözlerimle gördüm. Herkese mutlu saç uzatmalar. Onlara nadide bir eser olarak davranın, yıpratıp kırmayın, zaten doğal olarak uzayacaklardır diye düşünüyorum ben..

benim saclarımdada kırık sorunu var yoksa uzuyordave ince telliler :50: ince telli ve uzun sac cok az görüp duymustum ama canlı örnek olarak umutlandırdın beni tesekkür ederim :61: :42:

mesajın için cok tesekkür ederim sacların cok bakımlı ve saglıklı görünüyor gercekten :nazar: :61: evet dediğin gibi sacın uzaması kırılması genetik oluyor bazen mesela sen cok bişey yapmamana ragmen saglıklı benimde o kadar bakım yapmama ragmen kırılıyolar.. :61:

Teşekkür ederim :71:
Benim de kırıklarım oluyor hatta uçları yanmış gibiydi
Ama ben nadir aldırırım uçlardan ve çok boyarım
Bir karış kadar kestirdim kurtuldum
Bir de saçları uzun süre kurutma mak.de kurutunca yıpranıyor
Özellikle uçlara çok fazla tutma
Ben kırıklarını aldırdıktan sonra artık uçları makineyle kurutmamaya başladım kırık yok şuan için

Teşekkür ederim :71:
Benim de kırıklarım oluyor hatta uçları yanmış gibiydi
Ama ben nadir aldırırım uçlardan ve çok boyarım
Bir karış kadar kestirdim kurtuldum
Bir de saçları uzun süre kurutma mak.de kurutunca yıpranıyor
Özellikle uçlara çok fazla tutma
Ben kırıklarını aldırdıktan sonra artık uçları makineyle kurutmamaya başladım kırık yok şuan için

hmm tamam bende öyle yaparım artık :61:

ah kötü olmus ama sonucta daha önceden sacların uzadıgı için biliyosun yine uzayacagını :61: istediğin boya kısa sürede ulasırsın insallah :61 saçlarının fotoğraflarına baktım benim saçlarımda seninkiler gibi dalgalı..uzayınca altlar kabarık tepe kısmım yapısık oluyor benim ve hos durmuyor..sendede öyle oluyormu? oluyorsa nasıl sac modelleri kullanıyosun ? :61: birde benim saclarımda güzel uzuyor uzamasınada ah bide kırılmasa :50:

Sagol canim, amin... :)
Benim saclarim tepeleri ancak bir hafta yikanmazsam yapisir, o da cok hasta oldugumda olur ancak. :1: Asiri kuru ve cok gür saclarim var o yüzden öyle bir sorunla karsilasmiyorum. Uclarini ara makas attirip hafif sivreltirsen öyle bir sorunla karsilasmazsin. Kirilmasini önlemek icin sac uclarina gliserin, bebe yagi ve suyla hazirladigin sac spreyini kullanabilirsin. Sprey sisenin icine yarim cay bardagi su, 1 kapak gliserin, 3-4 damla bebe yagi koy, özellikle banyodan sonra saclarini tararken kullan.

benim saclarımdada kırık sorunu var yoksa uzuyordave ince telliler :50: ince telli ve uzun sac cok az görüp duymustum ama canlı örnek olarak umutlandırdın beni tesekkür ederim :61: :42:

Canım ince telli saçlar için uzamak zor evet. Değil fön düzleştirici, kışın giydiğimiz yünlü giysilerden bile kırılabiliyorlar. O yüzden topuza ve örmeye alıştım ben. Bu çok koruyor saçları. Sürekli kestirmene gerek kalmıyor, bir bakmışsın ki sen farketmeden uzayıp gitmişler

Sagol canim, amin... :)
Benim saclarim tepeleri ancak bir hafta yikanmazsam yapisir, o da cok hasta oldugumda olur ancak. :1: Asiri kuru ve cok gür saclarim var o yüzden öyle bir sorunla karsilasmiyorum. Uclarini ara makas attirip hafif sivreltirsen öyle bir sorunla karsilasmazsin. Kirilmasini önlemek icin sac uclarina gliserin, bebe yagi ve suyla hazirladigin sac spreyini kullanabilirsin. Sprey sisenin icine yarim cay bardagi su, 1 kapak gliserin, 3-4 damla bebe yagi koy, özellikle banyodan sonra saclarini tararken kullan.

sacımın tepesi güzel duruyo diye katlarımı biraz kısa attırıyorum e o zamanda uzadıgı hiç belli olmuyo bi tek altlar uzayınca kötü oluyo evet hiç kat bırakmadan ara makas attırsam kabarmaz altları esit görünür heralde :61: gliserin ve suyu kullanıyorumda herkeste oldugu gibi bende öyle cok yumusak falan yapmadı sac uclarımı ama kırılmasını önlüyodur o ayrı..bebe yağınıda koyayım bide o zaman içine daha cok işe yarar

Canım ince telli saçlar için uzamak zor evet. Değil fön düzleştirici, kışın giydiğimiz yünlü giysilerden bile kırılabiliyorlar. O yüzden topuza ve örmeye alıştım ben. Bu çok koruyor saçları. Sürekli kestirmene gerek kalmıyor, bir bakmışsın ki sen farketmeden uzayıp gitmişler

evet bunu hep duyuyorum ama ben saclarımı kırılmasın diye örmeye kalkıstım aksama saclarımı bi actım bi ton kırık olmus :50: :53: bildiğin ördüm herkes gibi ama kırdı saclarımı aksama kadar o yüzden sasırdım artık ne yapacagımı :50:

canım ya,benim de saçlar ince telli..ve ben de kına yapıyorum ,çok da faydasını gördüm..ama ben ayda 1 yapıyorum..
ve dediğin gibi saç telleri kalınlaşıyor..
bir de uzarsa o zaman değme keyfime :)
:54::54::54:

canım ya,benim de saçlar ince telli..ve ben de kına yapıyorum ,çok da faydasını gördüm..ama ben ayda 1 yapıyorum..
ve dediğin gibi saç telleri kalınlaşıyor..
bir de uzarsa o zaman değme keyfime :)
:54::54::54:

ben esmerim kına rengi yakısmıyor bana kahverengi yada nötr tonda kına yokmu :50: :34:

Back