Ramazanda oruç tutarak sağlıklı kilo verme deneyimlerimiz

sealm kızlar, dün sahurdan önce lesilie ile 30 dk kadar yürüdüm, sahurda henüz acıkmamıştım, 2 dilim kepek ekmeği arasına 1 dilim peynir koyup yedim, açık şekersiz çayla birlikte...sabah kalkınca 11den 3e kadar oğlumla gezdik çarşıda, bu spor sayılır mı bilmem ama çok yorulduğum için yazayım dedim, akşam iftarda 1 kaşık yoğurt, 1 tane sarma, 2 kaşık sebze yemeği, 1 kaşık da ciğer yedim, yanında pideden aldım azıcık (bu pideyi eşim almış, görünce dayanamam almasaydın dedim, bi daha almayacak umarım)
iftar sonrası biraz yürüyüş, 2 bardak şekersiz çay ve tabiki bol su...
leslie yapıcam yine 30 dakika birazdan ve yine kahvaltı düşünüyorum sahura...

Merhaba hanımlar, ben de ramazanda dikkat etmek mümkün olduğunca da kilo vermek istiyorum. Malum sporsuz olmaz. Fakat ben Callanetics yapmayı düşünüyordum. Şimdi Leslie kafamı karıştırdı sizce hangisi daha etkili olur?

callanetics hakkında bi fikrim yok canım ama leslie yapanlar faydasını gördüklerini yazmışlar foruma, onlara güvenerek başladım bakalım inşallah olur..zevkli olduğunu da düşüyorum, ben bi ara platese takmıştım ama o sıkıcı geliyodu, leslie ile hiç sıkılmıyorum

merhabalar kızlar....:) çok güzel geçiriyorsun gerçekten ramazanı bu gidişle kesinlikle kilo verirsin bende dün iftarda 1 kepçe çorba ve 4 yemek kaşıgı bamya yemegı 3-4 dilim karpuz 1 kase cacık yedim ekmek yemedım en büyük kaçamagım sütlü tatlı oluyor.... sahurda da 1 yumurta domates salatalık 1 dilim ekmek ve 2 fincan çay içtim... iftarla sahur arasında en az 3lt su içiyorum eger tatlı yemezsem gercekten az yiyorum:26: zaten gün içinde acıkma olmuyor sadece su istiyorum zaten genelde cok su tüketen bir insanım o yuzden galıba asırı derecede susuyorum eee sıcakların etkiside var tabi....

canım bu mesajı gormemısım tesekkur ederım... leslie daha yapamadım her iftardan sonra bir agırlık cokuyor toplanamıyorum kı normalde her gun 5 mıl yaparım bazen gunde 2 kez ve cok faydasını gordum ama 2 gundur ben bı tembelım bu gece yapmayı denıycem bakalım ınsallah yaparım evet zumba da cok guzel ve çok yorucu ter ıcınde kalıyorsun 10 dakkadadeneyebılırsın belkıde daha cok hosuna gıder cunku cok eglencelı :)ben bursadayım burası hala cooooooooookkkkk bogucu bır sıcak....

bence callanetics çok sıkıcı ama etkısı cok ıyıymıs ben yapamadım sıkıldım ama leslie gercekten güzel tavsiye ederim...

mrb kızlarrr :) bende sahurda meyve salatası yedim yanında bir dilim light etimek üzerine light labne sürdüm yaninda da yeşilçayyyy

egelifatosh'cum sende baya dikkat ediyosun yediklerine süpersin gerçekten azmini kutluyorum
eşler masada yediğimizin on katını yerken nesfimize hakim olmak bence takdire şayan..

iftardan sonra 3000 adım attım.baya hafifledim amacım onu 5000 adıma çıkarmak şimdilik.yada 10 dk mediven in çık eklemek...

bu gece sahurda bende şunları yedim arkadaşlar;

3 dilim etimek
2 zeytin
1 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir
yarım domates
yarım salatalık
yarım haşlanmış yumurta
yarım ceviz içi
1 dilim şeftali
2 erik
1 bardak yarım yağlı şekersiz süt

bu arada kızlar mutlaka meyve yiyin doktorlar ramazanda meyve tüketiminin çok önemli olduğunu söylüyor.2 porsiyon meyve yemek lazımmış.vitamin ihtiyacımız var unutmayın.

kilosuz günler diliyorum hepmize

sinosis sende muhteşemsin az yiyiosun ve fakat ben gibisin sütlü tatlılara bayılıyorum ama haftada bir serbest bırakıyorum artık kendime.birde solgarın krom hapını tavsiye ederim yemekte içiyorum ve tatlı isteğim olmuyo hiç. hatta meyveler bile çok tatlı gelemeye başlıyo yiyemiyosun.ramazan girince bıraktım.meyve yemem lazım çünkü.

tatlıların kalorisine bakınca yeme isteğinde kayboluyo spor yaparken.çünkü o kadar kalori şu kadar sürede yakmam laızm hesabını yapınca baya bi stres oluyosun zaten :))

hepimize fit günler dilerim canım :)

Yeniden slm kızlarrr :)
iftarımızı açtık menümü hemen söylüyorum..
1 kepçeden daha az çorba
2 kaşık yoğurt
1 orta boy patates (haşlanmış)
5-6 dilim karpuz..
Sıkı tutmaya çalışıyorum listemi,kaç hafta geçti daha yeni patates yiyorum.çok da özlememişim aslında çünkü kızartmasını daha çok severdim bir zamanlar umarım okullar açılınca yurtta yeniden yemeye başlamam :26: bugün kardesimin dogum günü onun hatrına iki çatal da pastasından yicem insallah.sıkı tutarken biraz da yemek lazım ki vucut savunmaya gecmesin bu hiç bişi yemiyo diye:18:..Benden şimdilik bu kadar insallah ramazan sonunda en az beş kilo veririz

Son düzenleme:
diyetisyeninin dediklerinin hepsini ben yiyemem,gerçekten çok, azaltmak serbest mi? bizimle paylaşmak ister misin listeni? gerçi herkese göre değişiyo bu listeler, ama yine de fikir olur...ben de bi liste buldum, uyabileceğimi düşünüyorum, ayrıca daha önemlisi sağlıklı olduğunu düşünüyoum..[/QUOTE]

tabikide veririm sahurda:
bi tane meyve
haşlanmış yumurta
2 kibrit kutusu beyaz peynir
5 tane zeytin
domates salatalık
iki ince dilim çavdar ekmeği

iftar:
iki hurma
yarın tabak çorba
sebze yemeği
et yada tavuk ızgara
bir su bardağı yoğurt iki saat sonrada bir porsiyon meyve ve süt bu kadar

kızlar ben bir aydır diyetteyim ve nasıl küçültmüşsem midemi yarım armutla doyuyorum. sahurda bi kaç lokma yiyebiliyorum sadece o da ekmek falan değil ha domates, salatalık ,azcık peynir falan. iftarda da bi tabak çorbayı zor içiyorum . o kadar çok doyuyorum ki. acaba yanlış mı yapıyorum bu kadar az yemekle :26: ama kasti değil ki yiyemiyorm.. haşlanmış mısıra bayılırdım şimdi annem getirmiş önüme ye diyo bakasım bile gelmiyo :26:

Bence çok güzel bir durum bu,bende senle hemen hemen aynı durumdayım arkadasım,iftarı acınca iki kaşık çorba ile doyuyorum ama yinede bünyeme bak aslında yiyorum hiç bişi yemedim deme mesajı veriyorum sonra vucut duruma alısıp yag yakmayı kesmesin diye,hiç yememezlik etme bi kaşık da olsa bak tadına bence önüne gelenin

o bi aylık diyet listesini bizede söylesen bizde küçültsek mideyi

Merhaba herkese, Alara ben. Zayiflamaya karar vermem ramazan ayina denk geldi ve bu konuda gercekten cok hirslandigimi fark ettim. Bu siteyi takip ediyorum ve icimden uye olmak geldi. Hedefim ramazan sonuna kadar fark edilebilir bir oranda incelmek. Burda sahurda ve iftarda neler yedigimi de yazacagim. Boyle bir ortamda olarak zayiflamanin daha kolay olacagini dusunuyorum, burda motivasyon acisindan birbirimize yardim ederiz. Boyum 171, kilom 85'ti ancak birkac hafta sonra 83'e dustum ve diyetime 83 olarak basladim. Diyete baslayali 2 gun oldu, 83-82 arasinda gidip geliyorum. İlk hedefim 80, sonra 75, sonra da 70. 70'ten sonrasini acele etmeden vermeyi dusunuyorum. Ama su an hizli olmaya calisiyorum, ogle vakitlerinde spor yapiyorum.

İftar menusu:
1 kase yogurt
1 tabak zeytinyagli fasulye
Salata
2 dilim tam cavdarli ekmek

Sahurda neler yedigimi de yazacagim. :)

vallahi öyle özel bi şey yapmadım. 76 kg yi görünce tartıda bolca ilham geldi zayıflamak için (boy 1.68 bu arada ) ben bi anda kestim yemeyi , deli gibi yiyodum önceden . açken de tokken de yiyodum. birden ekmeği , tatlıyı , tuzu ,yağı kestim. başlarda ymeklerden 15-20 dk önce tarçınlı , zencefilli, zerdeçallı yoğurt yedim, o çok azalttı iştahımı. cok acıktığım zamanlarda öğünüm gelmediyse tabi bi şey yemedim su içtim, çay bardağının dibi kadar süt koydum içtim. 68 e düştüm . dediğim gibi çok azla doyuyorum şimdi. ara öğün için 2 kayısı alıyorum elime mesela. birini yiyemeyip geri koyuyorum. inş bi sorun yaşamam bu az yeme konusunda ,yoksa çok mutluyum yani yiyemediğim için

aramıza hoşgeldin alara :) inşallah hep beraber kilo veririz burda Allah'ın izniyle.

bende bu akşamki iftar menümü yazayım arkadaşlar:

1 hurma
yarım kase kremaı sebze çorbası
yarım tabak izmir köfte
yağsız salata
8 tane küçücük pazı sarması(3-4 kaşık bulgur pilavına tekabül ediyo)

teravihten sonra da 1 bardak sıkma portakal suyu içtim meyve niyetine.

sahur menüsüyle görüşmek dileğiyle ))))

Hosbulduk :) İnsallah hep beraber zayiflayacagiz. :)
Menun cok iyiymis, izgara balik da cok iyi gidiyor iftarda, kalorisi en az yemeklerden.

ağzından bal damlıyo, teşekkür ederim:) menün gayet sağlıklı olmuş, ben de gün içinde acıkmıyorum ama çok susuyorum, iftardan sahura kadar bol bol su içince de uyuyamıyorum wcye gitmekten...

faydasını gören biri daha...çok sevindim, inşallah ben de görürüm, zumba denemedim daha...leslieden sıkılınca geçeyim diyorum

mrb kızlarrr :) bende sahurda meyve salatası yedim yanında bir dilim light etimek üzerine light labne sürdüm yaninda da yeşilçayyyy

meyve acıktırmadı mı canım? ramazan gireli meyveyi unuttum ben, ona sıra gelmiyo, bu gece sahurda deneyebilirim senin menüyü

evlenmesem ben kilo almazdım zaten, hep eşimin boğazına düşkünlüğü yüzünden, karar veriyoruz, eve abur cubur girmeyecek diye, bi bakıyorum ertesi gün elinde koca poşetle geliyo...bugün de dondurma almış, dost mu düşmen mı belli değil..neyse canım kocamı çekiştirmeyeyim şimdi....3000 adım ve sağlıklı menün için tebrikler..adımsayar mı kullanıyosun...ben de mi alsam acaba diye düşünüyorum?

aramızda en az sen yiyorsun sanırım, tebrikler, kardeşinin de yeni yaşı kutlu olsun..

tabikide veririm sahurda:
bi tane meyve
haşlanmış yumurta
2 kibrit kutusu beyaz peynir
5 tane zeytin
domates salatalık
iki ince dilim çavdar ekmeği

iftar:
iki hurma
yarın tabak çorba
sebze yemeği
et yada tavuk ızgara
bir su bardağı yoğurt iki saat sonrada bir porsiyon meyve ve süt bu kadar[/QUOTE]

liste güzelmiş, ben pek bağlı kalamıyorum listelere ama yine de fikir oldu, teşekkürler paylaştığın için

benimki de küçülse keşke....bu kadar az yeme de sağlıklı olmayabilir, protein alsan en azından birazcık

en güzeli yavaş yavaş vermek zaten, daha kalıcı oluyor, hoşgeldin aramıza

tarçınlı sütü duymuştum ben de, hem iştahı azaltıyor hem de tatlı istemiyormuş insanın canı, denemekte fayda var

afiyet olsun, kçücük bi eleştiri;çorba kremasız olsa daha mı iyi olur sanki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…