Ramazanda Nasıl Kilo Alacağız?

ya bende bi de bi kaç gündür iyice kilo verdim artık çirkinleşmeye başladım ramazan dolayısıylede alamıyorum sanki her geçen gün zayıflıyomuşum gibi geliyo.o değil eşiminde dikkatini çok çekiyo.iyice kuruyup kalmadan şu tavsiyeleri uygulamak lazım

Kızlar, ne kadar şükretseniz, azdır. Ah bir de ben kilo almasam. Çok yiyorum ondan alıyorum ama. İnanır mısınız, ramazan başlayalı 3, 4 kilo aldım kesin. Neyse... Sizin gibi bir de benim başımda var; annem. Eğer siz de onun gibiyseniz, öldür Allah alamazsınız. Kadın o kadar mıymıntı ki... Herkes yemeğini yer kalkar, bu hala sofra başında bir şeyler yemekle meşgul. Yediği de inan olsun bir kediyi bile doyurmaz. Gören de bu kadın çok yiyor ama yine de çok zayıf diyor. El bilmez işte ne kadar mıy mıy olduğunu. Şimdi annem için yaptığım tarifi veriyorum: Bir şişenin içine;
2 çorba kaşığı keçiboynuzu unu,
2 çorba kaşığı yulaf unu,
2 çorba kaşığı arpa unu,
2 çorba kaşığı soya unu.
1 çorba kaşığı süt tozu,
Bunları artık süt bulursam sütle; meyve suyu olursa, meyve suyuyla bir güzel çalkalıyorum afiyetle içiriyorum. Günde bir kez yapıyorum aslında ihtiyaca göre 2, 3 kez de yapabilirsiniz. Yatarken de içebilirsiniz. Ben annemi bu şekilde ayakta tutuyorum. Kadın doğru dürüst bir şey yemiyor. Bu karışım doyurucu değil, günlük karbonhidrat ve protein miktarını çok rahat bir şekilde karşılar, diğer yedikleriniz de size kar kalır. Bir de iştahsızsanız, taze incir yiyin bol bol. İyi iştah açar. Ramazan gönlünüze huzur, bedeninize sağlık-size özellikle kilo- evinize de bolluk bereket getirsin, İNŞALLAH!

Son düzenleme:
Kızlar misafirliğe gittim ve orada net olmadığı için giremedim baya bi.. Soran arkadaşım için söylüyorum evet ikinci harfi ''R'' :)
Bir arkadaş daha sormuş. Canım ben aslında gece yatmadan içiyordum. Benim uyku problemim vardı zaten. Gece uyuyamıyordum. O yüzden gece 12de içiyordum ve yatıyordum genelde. Ama Ramazan gelince iftar yemeğimi yedikten sonra içmeye başladım. Daha güzel oluyor iftardan sonra tıkanmıyorsun. Tatlı vs. şeyler yiyebiliyorsun. Yani ilk başta göbek olarak yapıyor ama sonra bütün vücuda oranlanıyor. Sadece göbeğim çıktı diye üzülmeyin en başta öyle olur zaten.

ben de ramazanda alamıyorum kilo falan..
hatta veriyorum
süzüldüğümü hissediyorum
bi iftar bi sahur yiyorum
acıkmıyorum ki sadece su
zaten çok sıcak (
bayramdan sonra artık sıkı bir beslenme programına gircem

kızlar bende kendime şöyle bir reçete hazırladım
çörek otu bal ve üzüm çekirdeği tozu yiyeceğim
bulk mama aldım ona devam
pra..n şurup..
dut pekmezi

sizce bu seferde çok iştahım açılır iftarı beklemekte zorlanırmıyım acep bilmiyorumkismile:hulya:

Canım ben iftardan 2 hafta falan önce başladım o dediğin şuruba.. Ramazanın ilk günleri çok acıktım çok sıkıntı çektim ama sonralara doğru alıştım. İlacı hangi saatte aldığın çok önemli bence. Ben normalde gece yatmadan 12 gibi içiyordum çünkü uyku problemim vardı, şurup biraz da olsa uykumu getiriyordu. Ramazan başladığında şurubu iftardan sonra içmeye başladım. Çünkü ben sahura kadar uyumuyorum. İftar yemeğimi ve tatlımı yer yemez ilacı içiyorum ve yarım saate kalmaz karnım acıkıyor. hihoyyytzemuszemus

Bu arada karnım acıkıyor derken çooook acıkmıyor tabi. Oturup bir öğün daha yemek yemiyorum canım yanlış olmasın :) Sadece ilacı içtikten yarım saat sonra birşeyler yemek istiyorum. Abur cubur, puding, bisküvi, meyve falan gibi..

Kızlar ben bir ay önce çok kısa sürede 3-4 kilo verdim, zaten zayıftım iyice küçüldüm.
İftarda güzel bir şekilde karnımı doyuruyorum ama çok zorlamıyorum. İftardan sonra muhakkak tatlı yiyorum. Gece yatana kadar sürekli çikolata, bisküvi vs. ne bulursam yiyorum.
Veeeeeeeee
Bir kilo almışım :smiley-cool:

acıkmanın yanında bal pekmez susatır seni sukutcum

Offfffffffffffffffffffffff kızlar yaa ben de hiç kilo alamıyorum yaa. Öyle şekerli şeyleri falan sevmiyorum, etlerle de aram pek iyi değil öyle ayda yılda bir yiyesim gelir o da bir tabak kadar falan. Masada da ekmek çok az kullanıyorum kimi zaman da hiç... Sonuç olarak da hiç kilo alamıyorum :sinifsinif: Bu saydıklarımı yemek hiç içimden gelmiyor zorlayınca da kusacakmışım gibi hissediyorum. Meyve ve sebzelerle aram iyi sadece. Ben nasıl kilo alabilirim yaa.

Canım çok sevindim, böyle devam et. Yiyebiliyorsan yemeyi hiç bırakma. Ramazan sonunda toplam 5kilo alacağına eminim. olumunekankayizsmile

Sen de yiyemeyenlerdensin bilmiyorumkismile Ben de aynı şekildeyim. Şimdi bi ilaç kullanıyorum. İştahımı açtı baya. Göbek bile çıktı. Bir arkadaş forumda birşey önermiş. Süte yumurta sarısı bal koyup içiyorsun. Bence çok mantıklı. Bir de onu yeneyeceğim. Canım bak tadı kötü gelebilir ama bir şekilde içmek veya yemek zorundasın. Kendini zorla olur mu eyvahedigeldismile

Arkadaşlar merhabalar herkese selamlar ve sayğılar sunarım
Bende çok zor kilo alan biriyim ve ramazanda gerçekten zayıfladım. Yaptığım tek şey el kadar bir ekmek çorba ve salata. Tatlıyı yiyemiyorum bile. Ama biliyorumki kilo almam için yemem lazım çok yemek yiyen insanlara bakıyorum daha doğrusu iştahlı diim çok yemekte iyi değil imreniyorum ya. Bilmiyorum belkide kansızlığım tavan yapmıştır yine. Anlıycanız çöpe döndüm ve sıkılığım kayboldu sanki .

aferin kız sana maşallh.
hadi bakalım allah devamını getirsin.:lepi:
offfffffffff ne kadar zor şu kilo almak işi kafayı yiyecegim.
yemek yemeden olmuyor işte:sinifsinif:
ramazandan önce 46 tıldım şimdi 45 olmuşum...benim birde çok pasaklı ve anası gibi iştahsız 2 yaşında oğlum var onun arkasında dolanacım derken kilo alamıyorum hep veriyorum.:gitme::gitme:

:teselli::teselli::teselli::teselli::teselli::teselli::teselli::teselli::teselli::teselli: ayyyyyyyy canım yaa üzülme bak ben iki çocuk annesim bi tanesi 5 yaşına girecek oğlum var bide 1 yaşında kızım ben de çok zayıfladım daha yediklerim mideye inmeden süt oluyo kızımı emziriyorum bende 41 kiloyum napıcaz yabilmiyorumkismilebilmiyorumkismilebilmiyorumkismilebilmiyorumkismilebilmiyorumkismile

ama yumurta sarısında bi madde saç döküyomuş bilmiyorumkismilebilmiyorumkismilebilmiyorumkismile

Sahura kadar agzınız bos durmasın kızlar iftardan sonra kuruyemiş yiyin. sahurda cok yemek yiyim ustune cevız pekmez yiyip yatın

Ben oruc tutamıyorum. ama Böyle olursa kilo alınır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…