Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2023)

Kızlar selam, çabucak ayağa diken bir grip çayı vs biliyor musunuz? Eşim birden boğaz ağrım, baş ağrım var demeye başladı da üşüttü mü diye düşündüm. Oruç tutmak belki bağışıklığını biraz sarsmış da olabilir, yoğun çalışıyor zira.
Çok çok geçmiş olsun inşallah arkadaşım.
Allahım acil şifalar versin inşallah.

Kızlar selam, çabucak ayağa diken bir grip çayı vs biliyor musunuz? Eşim birden boğaz ağrım, baş ağrım var demeye başladı da üşüttü mü diye düşündüm. Oruç tutmak belki bağışıklığını biraz sarsmış da olabilir, yoğun çalışıyor zira.
geçmiş olsun. aslında oruç toksinleri attığı ve beslenmeye ara verilince vücut kendini onardığı için şifadır. o üşütmüştür ya da başkasından kapmıştır.
limonla birlikte adaçayı çok iyi geliyor. bir de kaynamış suyun içine çay kaşığının ucuyla zencefil ve zerdeçal ile 1 tk balı karıştırıp çay yerine içerse iyi gelir. yarın da içsin ama. birkaç gün içsin.

Geçmiş olsun Biz de ailecek hastayız uzun zaman oldu tam iyelisiyorum derken tekrar başlıyor faranjit dedi doktor.

Boğaz ağrısı,ateş,baş ağrısı,üşüme, öksürük, öksürük hala var ama biraz azaldı bir gecseydi tamamen artık şimdide burun tıkanıklığı ve akması başladi.

Adaçayı,ıhlamur,bol su boğaz kuru kalmaması gerekmiş.

Birde,limon kabuğu,elma kabuğu,yeşil nane,1 dilim ayva yada kabuğu olabilir bunları kaynatıp içebilirsiniz.

Geçmiş olsun Biz de ailecek hastayız uzun zaman oldu tam iyelisiyorum derken tekrar başlıyor faranjit dedi doktor.

Boğaz ağrısı,ateş,baş ağrısı,üşüme, öksürük, öksürük hala var ama biraz azaldı bir gecseydi tamamen artık şimdide burun tıkanıklığı ve akması başladi.

Birde,limon kabuğu,elma kabuğu,yeşil nane,1 dilim ayva yada kabuğu olabilir bunları kaynatıp içebilirsiniz.
Geçmiş olsun. Burun tıkanıklığı için doğal çözüm değil de iliadin burun spreyi çok rahatlatmıştı beni yalnız bir kaç günden fazla kullanmayin sakincaliymis veya doktora sorup öyle kullanın. Ben eşimin öksürüğü için ayak altına sarımsak zeytinyağı sürmüştüm iki gece. O mu etki etti yoksa zaten azalacak mıydı bilmiyorum açıkçası. Bir de kara turp içine bal duydum ama denemedim inşallah gerek kalmaz ama olursa ilk bunu deneyeceğim.

Geçmiş olsun. Burun tıkanıklığı için doğal çözüm değil de iliadin burun spreyi çok rahatlatmıştı beni yalnız bir kaç günden fazla kullanmayin sakincaliymis veya doktora sorup öyle kullanın. Ben eşimin öksürüğü için ayak altına sarımsak zeytinyağı sürmüştüm iki gece. O mu etki etti yoksa zaten azalacak mıydı bilmiyorum açıkçası. Bir de kara turp içine bal duydum ama denemedim inşallah gerek kalmaz ama olursa ilk bunu deneyeceğim.
Teşekkür ederim böyle öksürük çektiğimi çok hatırlamam geçen senede olmuştum birde bu sene geçmek bilmedi bı turlu şimdi azaldı biraz ama kimi görsem hasta hep aynı belirtiler ilaçlar,bitki çayları anca etki etti.

Turp olayını bende duydum ama denemedim hiç.

Bugün 2 görümcemi çağırdım. 4 görümcem var. İlk seneler hepsini aynı anda çağırıyordum. Şimdi çocukları büyüdü evlendi, çocukları oldu. Onları ayrı çağırıyorum.

Bugünkü menümde
Mercimek çorbası
Güveçte kuru fasulye
Pirinç pilavı
Madımak yemeği
Havuç tarator
Ev yapımı Ramazan pidesi
Salata
Ayran, kola
Baklavalık yufkadan burma baklava vardı.
Sarma da sarayım eyiydi🤭

Gece de artan yemeklerden yiyecekler miş.

geçmiş olsun. aslında oruç toksinleri attığı ve beslenmeye ara verilince vücut kendini onardığı için şifadır. o üşütmüştür ya da başkasından kapmıştır.
limonla birlikte adaçayı çok iyi geliyor. bir de kaynamış suyun içine çay kaşığının ucuyla zencefil ve zerdeçal ile 1 tk balı karıştırıp çay yerine içerse iyi gelir. yarın da içsin ama. birkaç gün içsin.

Çok teşekkür ederim limonlu adaçayı yapayım o zaman.

Teşekkür ederim böyle öksürük çektiğimi çok hatırlamam geçen senede olmuştum birde bu sene geçmek bilmedi bı turlu şimdi azaldı biraz ama kimi görsem hasta hep aynı belirtiler ilaçlar,bitki çayları anca etki etti.

Turp olayını bende duydum ama denemedim hiç.
Çok geçmiş olsun inşallah arkadaşım.

Allahım acil şifalar versin inşallah.

Selam kızlar,

Sultan kebabınım içi artmıştı normalde bugün onu yeriz dedim yemek gibi ama 2 tane de kebap arttı.. ya onları sarıp buzluğa atacağım ya da bilmiyorum..

Bugün biz kalanları yiyeceğiz, misafir sonrası döngüsü:)) yarın da iftara dışarı gideceğiz..

Kalan tavuklu iç için buzluk dışında önerisi olan olursa beklerin

İyi pazarlar
İftara hamburger yapacağım, istek üzerine :KK66:
Yanına da patates kızartması yaparız

Sütlü irmik, tavuk göğsü ya da puding tarzı bişey de düşünüyorum.

Bir de hamur mayalıcam şimdi, beslenme /sahur için peynirli-zeytinli poğaçalar yapacağım.

Geçmiş olsun inşallah hurmayı limonda ıslayıp tüketince vücut direncini arttırıyor

Bugün kötü şeyler tüketmek istedik, galiba sucuk-ekmek tarzı bir şey yapacağız. Yanına da kola (ayda yılda bir böyle şeyleri canım çeker 🤦🏻‍♀️🙈)

Allah herkesin sofrasına bin bereket versin, olmayana en iyilerini, en güzellerini nasip etsin. 🤲🏻🌹

Herkese bereketli, hayırlı iftarlar 💞

X