Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2021)

Herkese Hayırlı iftarlar :KK68:
Sarımsaklı domates soslu karışık kızartma ♥️
Pacanga böreği
Mercimek çorbası
Kısır
Kola
Tatlı olarak iki dilim trilece,
Bir dilim Kıbrıs tatlısı aldım bimden 🙂
Kızım da mozaik pasta yaptı,
Tatlı yönünden zenginiz bugün 😍
Aa smdi gordum tatlini ama bimin trilecesi asiri asiri tatli geliyor bayiyor beni okdr trilece sevmeme ragmen sen begendin mi
Kadife tatlisi cok guzel hafif onu begeniyorum ama

Buzluğa kek koydum mu hatırlamıyorum ama ıslak kurabiye koymuştum, çıkarınca taze gibiydi, misafir geldiğinde bir çeşitim hazırdı,
Afiyyet şifa olsun canım ♥️
Ayy mutlaka koyarim bundan sonra hic farki yok inanki aklnda olsun hele sizde daha cok kaliyor bizde esim sagolsun baya baya yer bu tarz seyleri pek kalmiyor .
Sagol size de afiyet olsun yarim dilim yedim 2 gundur acayip dondurma cekiyordu esim almis gelirken gecenin ilerleyen saatlerinde ona yer ayirdim 🙈🙊🙊 baya sicakti hava 2 gndur

Daha küçükmüş küçüğün, benim küçüğüm de 14,5 aylık, şubatta doğum yapmıştım, Rabbim yardımcınız olsun, benim de büyük oğlum öyleydi malesef, astımı vardı, hala alerjisi egzamalari var, Rabbim şifa versin 🤲
Büyük oğlan alerjik bronşit bebekti. Şimdi iyi Allah'a şükür. Yine alerjik ama hastalığı çözdük idare ediyoruz. Küçük doğuştan bademcikler iri. En ufak bi mikropta kanda enfeksiyon tavan yapiyor bademcikler şişiyor. Serum iğne . Bu ara her ay yaşıyoruz. Çok zor gerçekten. Bademcik ameliyatı olana kadar sabret diyo doktorlar. Çocuk perişan oldu. İnşallah geçer 🥺 astım nasıl oldu . Büyüdükçe genelde daha iyi oluyor .

Sahurlar artık bana baya yorucu gelmeye başladı.
Erken yatamıyorum.
Gece emzirmeye uyanıyorum.
Sahura uyanıyorum.
Sabah bebeğim erken uyanıyor ona uyanıyorum.
Tüm gün koşturmaca yemek düşünmek yapmakla geçiyor.
Biraz bunalmış olabilirim sanırım bu ara.
Yine de ramazan güzel, zevkli geçiyor aslında.
Bir de hayat normale dönse, yeniden normal yaşamaya başlasak.
Allah sağlık versin, dünyamız iyileşsin bir an evvel.

Bugun sahura ne yapıcam hiç bilmiyorum. Yumurta yaparım geçerim diye düşünüyorum.

Sahurlar artık bana baya yorucu gelmeye başladı.
Erken yatamıyorum.
Gece emzirmeye uyanıyorum.
Sahura uyanıyorum.
Sabah bebeğim erken uyanıyor ona uyanıyorum.
Tüm gün koşturmaca yemek düşünmek yapmakla geçiyor.
Biraz bunalmış olabilirim sanırım bu ara.
Yine de ramazan güzel, zevkli geçiyor aslında.
Bir de hayat normale dönse, yeniden normal yaşamaya başlasak.
Allah sağlık versin, dünyamız iyileşsin bir an evvel.

Bugun sahura ne yapıcam hiç bilmiyorum. Yumurta yaparım geçerim diye düşünüyorum.
Kaç aylık bebeğin. Benimki 19 aylık . Ama çok fazla emmeye uyanıyor. Gece 12 den önce yatamiyorum. Emzirmeye defalarca kalkıyorum. Sonra sahura kalk. Sabah erken uyan. Geçen sene oruç tutamadim. Dört gün tuttum. Ayila bayıla. Sütum azaldı doymadı bu sene iyi çok şükür. Tabi yemek yiyor yoksa yine yetmezdi süt. Sahura bazen eşim hazırlıyor Allah razı olsun.

Bugün yorgunum biraz
Eşimin dün mesaisi vardı, iftardan sonra işe geri döndü, hazır o yokken biraz mutfağı elden geçireyim dedi 12 ye kadar orda kaldım🙈 sonra sahur telaşı yatmam da geç oldu haliyle, bu akşam ne yemek yapacağım konusunda gram fikrim yok, kopya çekmeye geldim😁

Hayırlı günler herkese :KK54:
Bugünkü iftar menüm;
Bol sarımsaklı kelle paça çorbası
Kibe ve mumbar dolması
Salata, ayran ve limonata:KK68:
Rabbim tuttuğumuz oruçlarımızı ve ibadetlerimizi kabul etsin, evimizden ve soframızdan bereketi eksik etmesin, Rabbim durumu olmayanlara bol bol rızık versin InşaAllah.... Hayırlı huzurlu iftarlar :KK200:

Hayırlı iftarlar olsun

önceki gün: Erişteli yeşil mercimek yemeği
Hamur kızartması
Turşu
Brokoli salatası
Kendi

dün: Erişteli yeşil mercimek yemeği
Fırında patates tavuk
Çiğ köfte
Ayran
Kendi yaptığım vişne ve üzümlü meyve suyu

bugün: Yumurtalı ıspanak kavurması
Patates kabak biber kızartması
Kıyma kavurması
Sarmısaklı yoğurt
Meyve
Çay

Nasipse bugün ayva reçeli ve çilek reçeli yapacam.oğlum onlardan da yeriz iftarda dedi :)

Kaç aylık bebeğin. Benimki 19 aylık . Ama çok fazla emmeye uyanıyor. Gece 12 den önce yatamiyorum. Emzirmeye defalarca kalkıyorum. Sonra sahura kalk. Sabah erken uyan. Geçen sene oruç tutamadim. Dört gün tuttum. Ayila bayıla. Sütum azaldı doymadı bu sene iyi çok şükür. Tabi yemek yiyor yoksa yine yetmezdi süt. Sahura bazen eşim hazırlıyor Allah razı olsun.
21 aylık bebeğim.
Akşam 8 buçuk 9 da yatar. Gece ya 1 ya 2 kez uyanıyor. Oda sahura denk gelirse vay halime. Ya da sahurdan 1 saat falan önce.
Sabah da 7 de uyanır.
Sabah çok emmek istiyor başka şeyler de yiyor ama düşkün memeye.
Nasıl bırakır bilmem. 2 yaşını bir tamamlasın da sonrasına bakarız bakalım.
Öyle böyle geçiyor işte
Benim de eşim hazırlıyor bazen ya da çok geçe kaldıysak yiyip yatıyoruz bazen. Sonra bir namaz için uyanıyoruz su içiyoruz falan.
Allah kolaylık versin herkesin zoru başka 🤷‍♀️😉

Bugun mutfakta çok oyalanmıcam kendime öyle söz verdim inşallah

Dünden kalan mercimek çorbası
Dünden lahana sarması
Bugun de soslu biftek yapacağım düdüklüde
Bir de kremalı patates
Salata

Tatlı 4 dilim şekerpare mevcut hala 🤭
Olduğu kadar Allah olmayanlara versin bol bol

Evet evet ramazanda sufle iyi gider 🙂

Bende ilk kez kek koymustum buzluga okdr kek yaparim buzluga koyulmaz sanardim esimde isten gelnce canim kek gibi bisey istiyor deyince cikariverdim simdi cayla yiyoruz okadar guzelki mis gbi kimse anlamaz dolaptan ciktgna .

Sende ne tatli var bu aksam sayfayi okumadim etiketine geldim

Gelmisken menumu yazayim pilic cevirme pilav taze fasulye idi
Ben hep koyarım. Geçen köstebek pasta koymuştum 2 dilim. Dün gecede canım nasıl pasta çekti .çıkardım yedim .hazır alınmış gibi oldu iyi oldu valla

21 aylık bebeğim.
Akşam 8 buçuk 9 da yatar. Gece ya 1 ya 2 kez uyanıyor. Oda sahura denk gelirse vay halime. Ya da sahurdan 1 saat falan önce.
Sabah da 7 de uyanır.
Sabah çok emmek istiyor başka şeyler de yiyor ama düşkün memeye.
Nasıl bırakır bilmem. 2 yaşını bir tamamlasın da sonrasına bakarız bakalım.
Öyle böyle geçiyor işte
Benim de eşim hazırlıyor bazen ya da çok geçe kaldıysak yiyip yatıyoruz bazen. Sonra bir namaz için uyanıyoruz su içiyoruz falan.
Allah kolaylık versin herkesin zoru başka 🤷‍♀️😉
Bizim bebek gece 11 den önce uyumuyor 🙈. Büyük oğlum dokuzda uyurdu hep. Ne rahatmisim. Küçük oğlan uyku sevmiyor hiç👻👻. Sütten ayırma faslından çok korkuyorum bende🙊🙊. Aşırı düşkün . Allah kolaylık versin hepimize

X