Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2020)

Teşekkürler

Teşekkürler
Kıymalı patates yaptım
Yanına yayla çorbası ve bulgur pilavı
Herkese hayırlı iftarlar
Üç dört gün önce yaptığım kıymalı patates
(sote gibi) az sulu yemeğin tadı hâlâ damağımda.
Eminim sizinki de çok güzel olmuştur.
Afiyet olsun...

Gercekten mi ay cok sevindim Afiyet olsun ufaklik icin ayrica sevindim. Fazla seciyordu :)

Arpa şehriyeli salata var o da çok güzel oluyor.
Arpa şehriye yi sıvıyağ ya da zeytinyağında kavurup üzerine suyunu, tuzunu ilave ediyorsunuz.
Suyunu çekince kapatıp soguyana kadar arada karistirin topaklanmasin diye.
Sonra içine yeşil soğan, dere otu, havuç, kırmızı köz biber, kornişon turşu, haşlanmış tavuk bile olur evde ne varsa neyi seviyorsanız katın.
Üzerine biraz daha zeytinyağı ve limon isterseniz baharat.
Ohh mis çok severim bunu da.
Tabi sizin damak tadına uyarsa.

İftardı çaydı meyvaydı günüm mutfakta bitti
Az önce sahuru da hazırladım eşimin emrine bıraktım
Bütün gün kızartma türevlerinden içine edilmiş mutfağımı temizledim, iki banyoyu da elden geçirdim, ortalığı toparladım, eşimde koltukta sağdan sola döndü kuzucuğum
Ben iş yaptıkça yorulan kedim bayılmış uykusuzluktan beni beklemeden yatağına gitti yavrum
Öyle yorgunum ki tabanlarım şişti, taze demlediğim çaydan bir fincan içip uyumayı planlıyorum, herkese hayırlı sahurlar, iyi geceler

Eklentiler

• 6B78A41D-047A-43BE-907F-50B21A0DBB7C.jpeg
    137 KB · Görüntüleme: 43
Kizlar iftar menüm.

Yayla corbasi
Karniyarik dünden
Turşu kavurması (kendime)
Sütlaç (esim ve oğluma)

Ben tursu kavurma yerim çayla
Turşu kavurması ben hiç yemedim görmedim çokta merak ediyorum, (Adanalı yım) hangi turşu dan /yada turşulardan kavuruyorsunuz rica etsem tarif edebilirmisiniz? Teşekkür ederim.

Çok teşekkür ederim sağolun. Sizlere afiyet şifa olsun inşallah. Fasulye turşusu bulduğum ilk fırsatta denemeyi düşünüyorum.
Ben hiç sevmem taze fasulye turşusu.

Kavurma için ben beyaz lahana, domates,kornişon,havuc... yani karışık turşu kavurması tercih ediyorum.

Bol kuru soğan ile yapın mutlaka. Olmazsa olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…