- 16 Temmuz 2010
- 19.695
- 55.169
Geçmiş olsun Allah şifa versin. Bahçeden yeşil soğan rica ediyorum bende :))Çok hastayım hanımlar lütfedip dua ederseniz çok sevinirim.şimdiden Allah razı olsun.
tarhana çorbası dünden
Etli patates yemeği
Spagetti dünden
Bahçeden yeşil soğan
Ayran
Çay çay çay
Aynen hiç anlamadım bende1 hafta ne çabuk geçti...
Allah razı olsunGeçmiş olsun Allah şifa versin. Bahçeden yeşil soğan rica ediyorum bende :))
Unutmayın
Çok geçmiş olsun.Çok hastayım hanımlar lütfedip dua ederseniz çok sevinirim.şimdiden Allah razı olsun.
tarhana çorbası dünden
Etli patates yemeği
Spagetti dünden
Bahçeden yeşil soğan
Ayran
Çay çay çay
Ellerine sağlık birtanem.Aksam rehavet çökünce gelemedim. Hemen yaziyorum.
Ben 2 3 yemek kasigi sivi yagda 1 tatli kasigi kadar unu koku atana kadar kavuruyorum. Sonrasinda azicik salca ve 1 tane iri domatesin rendesini ekleyip az oyle kavuruyorum. O an püre gibi oluyor ama aciliyor. 2 avuc tepeleme olmayacak sekilde arpa sehriye ekliyorum. Sehriyeler kavrulunca sismedigi icin bir iki cevirip tavuk suyu ekliyorum. Tavuk suyu yoksa normal su da olur. Su ekleyince bazen 1 tavuk bulyonu 3e bölüp bir parcasini ekliyorum. Tuz, karabiber ve kiyilmis maydanoz ekliyorum. Bu sekilde sehriyeler sisene kadar pisiriyorum.
En lezzetli bu sekilde oluyor
Helal olsun canım çekmedi şaka yapmıştım içiniz rahat olsunAllah razı olsun
Hakkınızı helal edin canınızı çektirdiysem
İmkan olsa seve seve ikram ederdim
Teşekkür ederimAksam rehavet çökünce gelemedim. Hemen yaziyorum.
Ben 2 3 yemek kasigi sivi yagda 1 tatli kasigi kadar unu koku atana kadar kavuruyorum. Sonrasinda azicik salca ve 1 tane iri domatesin rendesini ekleyip az oyle kavuruyorum. O an püre gibi oluyor ama aciliyor. 2 avuc tepeleme olmayacak sekilde arpa sehriye ekliyorum. Sehriyeler kavrulunca sismedigi icin bir iki cevirip tavuk suyu ekliyorum. Tavuk suyu yoksa normal su da olur. Su ekleyince bazen 1 tavuk bulyonu 3e bölüp bir parcasini ekliyorum. Tuz, karabiber ve kiyilmis maydanoz ekliyorum. Bu sekilde sehriyeler sisene kadar pisiriyorum.
En lezzetli bu sekilde oluyor
Ellerine sağlık birtanem.
Evdeki arpaları bitirmek için bir tarif daha bulmuş oldum sayende.
Rica ederimTeşekkür ederim
Taze bezelye almıştık dün bugün az kıymayla onu pişireceğim.
Huysuz hazretleri 'kıyması çok az olursa yerim' buyurdular.
Yanına bulgur pilavı ve naneli, çörek otlu, keten tohumlu soğuk cacık.
Çorbaya karar veremedim biz Ramazanda yemeksiz yaparız da çorbasız ve çaysız yapamayız.
Yarı adaşım sayılan X xDerinMavix 'in tarifiyle şehriye çorbası mı yapsam?
Bende mercimek ve şehriye arasında gidip geliyorum. Karar veremedim. Kızım ikisinide yemiyorRamazanda corbasiz hic olmuyor canım. Biz normalde de yaz kis corbasiz yemek yemeyiz. Ama ramazanda daha da gerekli geliyor. Yaparsan yorum beklerim canim
Allah'ım nasip ederse haftaya deneyeyim.Denemeni tavsiye ederim kuzum