Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2019)

Yemeğimiz aynî.sen ayrımı pişiriyorsun.karıştırıpmı fırına vereceksin.bu arada eşimde tavuk göğsü tatlısı isteyince tatlımı yaptım.yanında kola.ayrıca sahura mantarlı kaşarlı soğanlı pide yaptıracaz.yok anacım yok ramazanda diyet yapılmıyo
Valla birlikte karıştırıp sürsem fırına,köfte hemen pişiyor,patates yumusayim piseyim diyene kadar,onun için önce patatesi veriyorum fırına bı 20 dk kadar yumuşuyor,sonra hemen köfteyi üstüne dizip 20 dakka da öyle pişiriyorum, hem patates tam pişmiş oluyor, hem köftelerim yanmadan pişmiş oluyor,yoksa hem kuruyor hem yaniyo köfteler.
Bide köfteyi koyunca, üst raflara doğru koyuyorum tepsiyi,köftesi güzel kızarsın diye kontrollü sekilde ve çok güzel oluyor 😊
Size de afiyet olsun, diyet işi yaş zaten Ramazan'da çeşit çeşit yaptığımız sürece,biz yapmasak evdekiler istiyor,sunuda yap bunuda diye:işsiz:

Valla birlikte karıştırıp sürsem fırına,köfte hemen pişiyor,patates yumusayim piseyim diyene kadar,onun için önce patatesi veriyorum fırına bı 20 dk kadar yumuşuyor,sonra hemen köfteyi üstüne dizip 20 dakka da öyle pişiriyorum, hem patates tam pişmiş oluyor, hem köftelerim yanmadan pişmiş oluyor,yoksa hem kuruyor hem yaniyo köfteler.
Bide köfteyi koyunca, üst raflara doğru koyuyorum tepsiyi,köftesi güzel kızarsın diye kontrollü sekilde ve çok güzel oluyor 😊
Size de afiyet olsun, diyet işi yaş zaten Ramazan'da çeşit çeşit yaptığımız sürece,biz yapmasak evdekiler istiyor,sunuda yap bunuda diye:işsiz:
Aynen dediğin gibi oldu.ikisini karıştırdım.köfte pişti taş gibi oldu.patates sonra pişti.birdahiki sefere senin dediğin gibi yapacam

Aynen dediğin gibi oldu.ikisini karıştırdım.köfte pişti taş gibi oldu.patates sonra pişti.birdahiki sefere senin dediğin gibi yapacam
İste ben o hatayı bı kere yaptım aynı senin gibi cnm tecrübe ettim yani
Her yemeği deneye deneye,yaka döke öğreniyoruz iste :KK70: bidahakine güzel olur inşallah

Gunaydın hanımlarr
Aksm iftara yemeğim yoktu
Dolma vardı bıraz
Rulo börek pişirdim buzluktan
Bide kıymalı yumurta yaptm:)Öyle geçiştirdik:)
Bugun için;
Taze fasulye var
Yanına bulgur yapabilirim+cacık
Kadayıf yaptm fırında serbetledim sabah.
Biraz uydurmasyon gidiyorm 2 gundur hayır olsun:)

Merhaba herkese:)
Bugün iftarda kardeşimde toplanacağız, küçük kardeşimde geliyor, menümüz:

Kağıt kebabı
Pilav
Merimcek çorba
Tarator
Kızartma
Patates salatası
Sandal boregi

Bende alman pastası ve kahve çekirdeği kurabiye yapacağım. Alman pastası çocukluğumuzun efsanesidir, nostalji yapalım dedik:) herkese hayırlı iftarlar olsun inş

Merhaba herkese:)
Bugün iftarda kardeşimde toplanacağız, küçük kardeşimde geliyor, menümüz:

Kağıt kebabı
Pilav
Merimcek çorba
Tarator
Kızartma
Patates salatası
Sandal boregi

Bende alman pastası ve kahve çekirdeği kurabiye yapacağım. Alman pastası çocukluğumuzun efsanesidir, nostalji yapalım dedik:) herkese hayırlı iftarlar olsun inş
Afiyet olsun canım,,,🥰🥰 kahve çekirdeği kurabiyeyi hiç yapmadım nette görüyorum güzel görünüyor tarifini verebilir misin????

Afiyet olsun canım,,,🥰🥰 kahve çekirdeği kurabiyeyi hiç yapmadım nette görüyorum güzel görünüyor tarifini verebilir misin????

Bu tarifle yapıyorum ben ama tariften farklı olarak kakaosunu 5 kaşık koyuyorum, koyu renkli ve biraz daha keskin bir tat sevdiğim için, bu kurabiyenin fırında kalma süresi önemli, çıktığında yumuşak ve dağılan bir kıvamda olması gerekiyor, soğudukça sertleşiyor, fırında fazla kalırsa soğuyunca taş kesiliyor. Tam 15 dk yeterli geliyor

Bu tarifle yapıyorum ben ama tariften farklı olarak kakaosunu 5 kaşık koyuyorum, koyu renkli ve biraz daha keskin bir tat sevdiğim için, bu kurabiyenin fırında kalma süresi önemli, çıktığında yumuşak ve dağılan bir kıvamda olması gerekiyor, soğudukça sertleşiyor, fırında fazla kalırsa soğuyunca taş kesiliyor. Tam 15 dk yeterli geliyor

Teşekkürler canım😘😘 en kısa zamanda deneyeceğim😍😍

Bugün
kıymalî bol domates soslu makarna
Salata
yoğurt
öğlen yemek yoktu kızıma az biraz kısır yaptım.oğlum anne akşama banada ayır dedi.oruć ya canı herşeyi istiyor.tavukgòğsü Tatlımız daha bitmedi.
karpuz.Allah olmayanlara versin.Allahım kimseyi açıkla sınamasın.

Bugün
kıymalî bol domates soslu makarna
Salata
yoğurt
öğlen yemek yoktu kızıma az biraz kısır yaptım.oğlum anne akşama banada ayır dedi.oruć ya canı herşeyi istiyor.tavukgòğsü Tatlımız daha bitmedi.
karpuz.Allah olmayanlara versin.Allahım kimseyi açıkla sınamasın.

Allah kabul etsin oruçlarınızı
O kıymalı makarna var yaaaa ömre bedel :kk77: :kk77: :kk77:

Bugün evde tekim. Nişanlım nöbette, kız kardeşim de arkadaşlarıyla yemeğe gitti.

Kendime otlu kabak mücveri ve İzmir cacığı yaptım. Mücveri bildiğiniz bol bol ottan yaptım; maydonoz, dereotu, taze nane, ve taze fesleğen koydum. İzmir cacığı ise süzme yoğurttan sulandırılmadan yapılan cacık. Sos gibi oluyor, mücverin yanına çok yakıştırıyorum. Gayet hafif bir menü oldu, birazdan yiyeceğim. Hepinize afiyet olsun. :)

X