Merhaba kızlar davetim var bi göz atarsanız sevinirim
Tavuklu çorba yalancı işkembede denir hafif bi çorba
Pilav et sote
Mantı
Sarma
Fırında kaşarlı mantar
Salatta
Zeytinyaglı fasulye eklesemmi
Mantıyı nasıl servis etsem aralara kayık tabaklara koysam olurmu
Ana tabakta pilav et sote mantar oldun diyorum
Nasıl size
Çok teşekkür ederim patatesli soğanlı tarifinizi bugün deneyeceğim. Dün kedimize aldığımız ciğer ve kalplere ortak olduk, kavurma yaptık yedik :)Siz beğenirmisiniz bilmiyorum biz bu sıcak günlerde hafif hafif çok severek yiyoruz.patatesi soğanı patlıcanı ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde halka halka dograyıp tencereye diziyoruz.üstüne halka kesilmiş domatesle kaplıyoruz.tuz zeytinyağı ekleyip elimizle hafif su serpiştiriyoruz.en kısık ateşte kendi buharında hiç karıştırmadan patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz.yanında soğuk karpuzla süper gidiyor.
Kurutulmuş fasülyeye bayılırım.fasülyeyi kaynayan az tuzlu suda haşlayıp süzün.zeytinyağında soğanı sarımsağı diri kalacak şekilde soteleyin çok az salça katın fasülyeyi ekleyip çok çok az su ekleyip fasulye sosla iyice kaynaşmana kadar kapağı kapalı kısık ateşte 15dk kadar pişirin.
Yada haşaladığınız fasulyeyi soğanla kavurup varsa bir çorba kaşığı mısır unu ekleyip çırpılmış yumurtayı üstüne dökün kızarınca diğer tarafını çevirin.mısır ununuz yoksa önemli değil.biz bunu sarımsaklı yoğurtla çok seviyoruz.
Kolay gelsin afiyet olsun.
Kurumuş fasulyeni haşla canım, soganla kavur, uzerinede domates rendele 1 tane, baharat at ve uzerine 1 cay bardagı kadar su ekle pişir.Kisi sayısına üzerine yumurta kır pişsin.Lezzetli olur.
Merhaba kızlar davetim var bi göz atarsanız sevinirim
Tavuklu çorba yalancı işkembede denir hafif bi çorba
Pilav et sote
Mantı
Sarma
Fırında kaşarlı mantar
Salatta
Zeytinyaglı fasulye eklesemmi
Mantıyı nasıl servis etsem aralara kayık tabaklara koysam olurmu
Ana tabakta pilav et sote mantar oldun diyorum
Nasıl size
Tatlı tellibaba tatlısı var ondan yapayım diyorumgayet güzel menünüz şimdiden ellerinize sağlık
bence mantıyı az porsiyon olarak ana yemekten sonra herkesin tabağına servis yapabilirsiniz
tatlı olarak peki ?
Teşekkür ederim fasulye yenirmi karar veremedimBence menünüz gayet uygun. Fasulye sizin insiyatifinize bağlı. Vakit ve enerji kalırsa ve daha çeşit olsun istiyorsanız yapın derim. Mantı herkesin önünde küçük kaselerde servis edilebilir. Elinize sağlık:)
Tatlı tellibaba tatlısı var ondan yapayım diyorum
Teşekkür ederim fasulye yenirmi karar veremedim
Bende bi defa yaptım şekerpare gibi içinde kadayıfla ceviz varhiç yapmadımm şerbetli bir tatlı mı
Bende bi defa yaptım şekerpare gibi içinde kadayıfla ceviz var