- 23 Mayıs 2009
- 14.120
- 15.235
1 saat önce kalkıyoruz bizSahura hep menemen yapmak istiyorum ama imsak vaktine 20 dk kala uyanabiliyoruz Bu yüzden yetişmiyor. Yatmadan önce yapmam lazım bir gün.
Sizler kaçta uyanıyorsunuz?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
1 saat önce kalkıyoruz bizSahura hep menemen yapmak istiyorum ama imsak vaktine 20 dk kala uyanabiliyoruz Bu yüzden yetişmiyor. Yatmadan önce yapmam lazım bir gün.
Sizler kaçta uyanıyorsunuz?
anneden gelen bir durum sanırım.
biz yemeklerimizde hiç terayağı ve margarin kullanmayız.
hatta margarinle yapılan şeyleri yapmayız
tariflerde margarin yazan yerlerde(yemek için) sizde sıvı yağ kullanıyorsunuz değil miBen de hiç kullanmam yemeklerde katı yağ.
Kırk yılda bir kurabiye yaparsam margarin kullanırım.
Bir de tost yaparken dışını yağlamak için.
Neredeyse hiç almıyoruz margarin çünkü 1 kutu aylarca gidiyor.
anneden gelen bir durum sanırım.
tariflerde margarin yazan yerlerde(yemek için) sizde sıvı yağ kullanıyorsunuz değil mi
Bak o da farklıymış biz bulgur koymuyoruz :)
Yalancı tavuk göğsü yapın çok kolay ve hafif oluyor, çorba yapmaktan zor değil inanın :) Bol cevizle harika oluyor.
1 paketten biraz az katı margarin
2 çay bardağı un
8 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 paket vanilin
1 kase iç ceviz
Margarini tencerede eritin, eriyince içine unu koyun 5 dk kavurun ama yanmasın. Hemen şekeri ekleyin biraz daha karıştırın. Sonra sütü ilave edin, çok kısık ateşte sürekli karıştırın çorba gibi. Kaynayınca 5 dk kaynatıp altını söndürün.
Vanilyayı ekleyip soğuması için biraz mikserle çırpın. Sonra yarısını tepsiye dökün, üstüne cevizleri serpip diğer yarısını da dökün (cevizler içte kalacak ki süt çekecek).
Soğuduktan sonra dolaba koyun, bikaç saat sonra yiyebilirsiniz.
Terbiyeli sebze çorbası yaptım çok güzel oldu.
Ekşi seversen;
1 soğan
3 diş sarımsak
1 patates
1 havuç
3 yaprak ıspanak
Et suyu
Tereyağı
Terbiyesi için;
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı un
Yapılışı;
Soğanı, sarımsağı tencereye rendeliyoruz. Patates ve havucu küçük küp küp doğruyoruz. Onlarida tencereye ekleyip kavuruyoruz. Sonra ıspanagi da minik minik doğrayıp içine atıyoruz. Et suyunu ve sıcak su ekleyip pisiriyoruz. Sonra terbiyesini hazırlayıp kaynayan çorba dan içine ekleyip karıştırıyoruz ve corbayla hepsini buluşturuyoruz. Kaynayinca altını kapiyoruz. Eğer kıvamı koyu olursa sıcak su ile sulandira biliriz. O kıvamı size kalmış.
Biz hep öyle yaparız canım çok lezzetli oluyor
Ben senin yaptığın köfte şeklinde olanı Cahide sultanın bir çorbasını yapmıştım o da yağda kızartmıştı hafif nohutluydu sanırım çok güzel olmuştu aklıma geldi sen öyle söyleyince
Bulgurlu yapmadim ben hic canim. Boyle guzel oluyor :)
Eline saglik canim. Bayilirim cilek kompostosuna. Benim de dunden az var :)
Çok kötüsünüst üste ne gider haaaaaa
Bizde öyle. .anneden gelen bir durum sanırım.
aslında bugün iyiyimÇok kötüsün
aslında bugün iyiyim
İkisini bir karıştırıp ilk defa yapıyorum umarım güzel olur tesekkur ederim cnm
Bir arada ben de hic denemedim canim.
Sade cilegi cok seviyorum ben tadina doyum olmuyor