Günaydın kızlar
Dün gündüzden beri bir Boğaz Ağrı'sı var bugün daha da arttı sahura kalktım ama bişey yemeden yattım tutmucam diye ama tutmak istiyorum da bilemedim
Terbiyeli sebze çorbası yaptım çok güzel oldu.kızlar aynı çorbalardan sıkıldım değişik önerisi olan var mı genelde mercimek yayla ve tavuk yapıyorum baska neler olabilir böyle beyaz kremalı çorbalarıda çok severim aslında
Geçmiş olsun canım. Niyet etmedin sanırım. Bugün tutma istersen. Ihlamur falan iç iyi gelir. Yada limon bal ve sıcak su karıştir ılık iç fayda ediyor.Günaydın kızlar
Dün gündüzden beri bir Boğaz Ağrı'sı var bugün daha da arttı sahura kalktım ama bişey yemeden yattım tutmucam diye ama tutmak istiyorum da bilemedim
Geçmiş olsun canım. Niyet etmedin sanırım. Bugün tutma istersen. Ihlamur falan iç iyi gelir. Yada limon bal ve sıcak su karıştir ılık iç fayda ediyor.
Bu arada rabbim mevludunu kabul etsin şimdiden. Tebrik ederim
kendini iyi hissetmiyorsan tutma canım kaza edersin
keşke ılık bişeyler içseydin sahurda
Merhaba kızlar.
Ben normalde eşim işe giderken uyanırdım.
Bu aralar o gidince yatıyorum. Kalkalı yarım saat oldu.
ozgeoyku canım geçmiş olsun.
Sahur menümüz:
Akşamdan tavuk sote ve bulguru ısıttım eşime azıcıktılar zaten.
Patates kızartması
Haşlanmış yumurta
Yoğurt
Kavun
Eşime çay, bana maden suyu
İftar:
Çorbada kararsızım mercimek olabilir belki
Sulu köfte
Pirinç pilavı
Eşime ayran
Kavun
Kakaolu puding
Aslında Kıbrıs tatlısına niyetim vardı ama malzeme eksik ve gidip almaya üşeniyorum.
Terbiyeli sebze çorbası yaptım çok güzel oldu.
Ekşi seversen;
1 soğan
3 diş sarımsak
1 patates
1 havuç
3 yaprak ıspanak
Et suyu
Tereyağı
Terbiyesi için;
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı un
Yapılışı;
Soğanı, sarımsağı tencereye rendeliyoruz. Patates ve havucu küçük küp küp doğruyoruz. Onlarida tencereye ekleyip kavuruyoruz. Sonra ıspanagi da minik minik doğrayıp içine atıyoruz. Et suyunu ve sıcak su ekleyip pisiriyoruz. Sonra terbiyesini hazırlayıp kaynayan çorba dan içine ekleyip karıştırıyoruz ve corbayla hepsini buluşturuyoruz. Kaynayinca altını kapiyoruz. Eğer kıvamı koyu olursa sıcak su ile sulandira biliriz. O kıvamı size kalmış.
Sağol canım
Sulu köfteyi biz çorba niyetine yaparız ve ek bir çorba olmaz yanında makarna veya pilav olur
Puding varmış zaten canım yarın yaparsın tatlını da hepsini bitirebiliyor musunuz
Bizim evde ne var bilmiyorum
Dünden azıcık tavuk sote vardı az pilav vardı
Hastane menüsü
Mercimek çorbası
Erişte
Et sote
Ayran
Çocuklara göre yapılmış bir menü ben pek yiyemedim harika bir akşam geçirdik
Sahura hep menemen yapmak istiyorum ama imsak vaktine 20 dk kala uyanabiliyoruzBu yüzden yetişmiyor. Yatmadan önce yapmam lazım bir gün.
Sizler kaçta uyanıyorsunuz?
Benim sulu köfte dediğim çorba gibi olan değil canım.
Normal sulu yemek gibi soğanlı, salçalı.
İçine patates, havuç, bezelye ve top köfte koyuluyor.
Pudingten vazgeçip galeta unlu tatlıyı yaptım.
Çorba da kremalı tavuk çorbasında karar kıldım.
Sahura hep menemen yapmak istiyorum ama imsak vaktine 20 dk kala uyanabiliyoruzBu yüzden yetişmiyor. Yatmadan önce yapmam lazım bir gün.
Sizler kaçta uyanıyorsunuz?
Bizde öyle yapıyoruz soğan ve bezelye haricinde aynı çok severim
Kıbrıs tatlısını yaptın yani bizim evde tatlı yenmiyor hiç O yüzden ne alıyorum ne de yapıyorum