Popüler Konu Ramazanda İftar Ve Sahur Menülerimiz(2016)

2016-06-09 18.28.06.jpg
pişirmeden önce çekmiştimm :KK66:

fırında sebzeli kuzu eti

Dün annemlerdeydik dün ki iftar menümüz;

Kaşarlı domates çorbası
Patates püresine yatırılmış islim kebabı
Pirinç pilavı
Yoğurtlu kıymalı brokoli salatası
Kavun-Karpuz
Hintpare

Bugün ki iftar menümüz;
Yoğurt çorbası
Taze fasulye
Çoban salatası

Afiyet olsun:kk77::KK68:

Sahurumuz genel olarak klasik olduğundan yazmıyorum domates+salatalık+haşlanmış yumurta + kızartmış ekmek + kahvaltılıklar belki bazen menemen ya da hamur kızartması olarak değişiyor:KK53:

Iftar menume karar verdim hatta biri haric hepsi pisti bile :)

Süzme mercimek çorbası
Zerdeçallı tavuk
Zeytinyağli barbunya
Meyhane pilavı
Ayran
Peynir tatlısı (Dünden)
Meyve

Sahur için de Nevreste Nevreste Nevoşumun verdiği açmayı yapıyorum. Hamurum mayalandı.

zerdeçallı tavuk hiç denemedim nasıl yapıyorsun canım

Akşama hazır mantı yapıp yanına salata yapacağım ama eşim sahura kalkamadı aç yattı adamcağız ,yetmez mi ki acaba o_OMantının yanına kolay ne yapılır, çorba mı yapsam?

Yarınki misafirime bugünden hazırlık yapacağım için bugün iftarda kolaya kaçmak istiyorum.

Süzme mercimek çorbası
Zerdeçallı tavuk
Zeytinyağli barbunya
Meyhane pilavı
Ayran
Peynir tatlısı (Dünden)
Meyve

Sahur için de Nevreste Nevreste Nevoşumun verdiği açmayı yapıyorum. Hamurum mayalandı.

Zerdeçallı tavuk Nasıl oluyor tavuğu sote gibi kavurup zerdeçal baharatı mı koyuyorsun
Maşallah menü güzel ne çabuk yaptın

Akşama hazır mantı yapıp yanına salata yapacağım ama eşim sahura kalkamadı aç yattı adamcağız ,yetmez mi ki acaba o_OMantının yanına kolay ne yapılır, çorba mı yapsam?

Yarınki misafirime bugünden hazırlık yapacağım için bugün iftarda kolaya kaçmak istiyorum.

Çorba yapabilirsin yanına kızartma ile

Maşallah Allah bozmasın canım daim olsun çok önemli bu ilişkiler kayınvalide -gelin .inşallah Allah bana da anlaşabileceğim gidip gelmelerimiz olsun ,saygı çerçevesinde samimi olalım istiyorum .Bizim gelin bu konuda çok şanslı mesela . Annem her zaman iftara davet eder .Abimle ikisinin sevdiği yemekleri yapar .hiç ayırt etmez.Ama gel gör ki 5 yıla girecekler bi iftara veya yemeğe davet etmiş değil . Nasıl bir şeyse:KK12::KK70:

Olabilir. .
Herkes farklı farklı. .
Rabbim iyilerle karşılaştırsın. .

Kızlar çok sinirlerim bozuldu taksiye bindim iş için ofise geçmeye Ada'm 5 lira alacağına 11 lira almış tarihi sorduydu ben 8 dedim dalgınlığıma geldi sanırım Ada'm oruçlu musun Dedi evet dedim resmen dalga geçti ya fazla para aldı benden normalde parayı hep sayarım alırken bu sefer saymadım kazıklandım yaşlı birde utanma da yok insanlarda .canım sıkıldı Allah çıkarsın ama insanların bu durumlarıyla oynuyorlar :KK61:

Süzme mercimek çorbası
Zerdeçallı tavuk
Zeytinyağli barbunya
Meyhane pilavı
Ayran
Peynir tatlısı (Dünden)
Meyve

Ellerine sağlık canım :KK60:

Kızlar çok sinirlerim bozuldu taksiye bindim iş için ofise geçmeye Ada'm 5 lira alacağına 11 lira almış tarihi sorduydu ben 8 dedim dalgınlığıma geldi sanırım Ada'm oruçlu musun Dedi evet dedim resmen dalga geçti ya fazla para aldı benden normalde parayı hep sayarım alırken bu sefer saymadım kazıklandım yaşlı birde utanma da yok insanlarda .canım sıkıldı Allah çıkarsın ama insanların bu durumlarıyla oynuyorlar :KK61:
Fazlası göz çıkarmaz diye düşündü demek. Üzülme canım zaten o paranın fazlası ondan çıkar..

X