Popüler Konu Ramazanda İftar Ve Sahur Menülerimiz(2016)

Görüntüsü çok güzel duruyor ,malzameleri yarıya indirsek olur mu 40 beze ,ikişe rgrup 20 tane çıksa,fazla olur gibime geldi:KK64:
Tüm malzemeyi yarıya indirebilirsin:KK66:İndirdim ölçüleri :KK45:Fazla olursa piştikten sonra tazeyken buzlukta saklayabilirsin:KK66:İçine istersen peynir maydanoz harcı koyabilirsin..
Malzemeler

1 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 adet büyük yumurta ( yumurtalar çok küçükse 2 tane kullanılabilir beyazı içine sarısı üzerine kullanılacak)
1.5 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya yada 1/2 paket yaş maya
3.5- 4 su bardağı un

Açma Nasıl Yapılır

Ilık suyu ,sıvıyağı,toz şekeri ,tuz,instant maya,yumurtanın akını bir çukur büyük bir kaba alın karıştırın.Unu azar azar ilave edin kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
Üzerine streç folyoyla kapatın ve sıcak tutacak şekilde sarıp 1,5 veya 2 saat dinlenmeye bırakın
Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın
1 bezeyi alın içine biraz tereyağı sürün elinizle iyice açın ve rulo yapın.2. bezeyide aynı şekilde içine biraz yağ sürün ,açın ve rulo yapıp iki ruloyu birbirine dolayın uçlarını birleştirip yuvarlak bir şekil verin yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
5 dakika dinlendirin ve yumurtanın sarını sürün isteğe göre susam ve çörek otu serpin 175 derece fırında açmaların üstü kızarana kadar pişirin ve servis yapın.
Afiyet Olsun.

Tüm malzemeyi yarıya indirebilirsin:KK66:İndirdim ölçüleri :KK45:Fazla olursa piştikten sonra tazeyken buzlukta saklayabilirsin:KK66:İçine istersen peynir maydanoz harcı koyabilirsin..
Malzemeler

1 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 adet büyük yumurta ( yumurtalar çok küçükse 2 tane kullanılabilir beyazı içine sarısı üzerine kullanılacak)
1.5 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya yada 1/2 paket yaş maya
3.5- 4 su bardağı un

Açma Nasıl Yapılır

Ilık suyu ,sıvıyağı,toz şekeri ,tuz,instant maya,yumurtanın akını bir çukur büyük bir kaba alın karıştırın.Unu azar azar ilave edin kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
Üzerine streç folyoyla kapatın ve sıcak tutacak şekilde sarıp 1,5 veya 2 saat dinlenmeye bırakın
Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın
1 bezeyi alın içine biraz tereyağı sürün elinizle iyice açın ve rulo yapın.2. bezeyide aynı şekilde içine biraz yağ sürün ,açın ve rulo yapıp iki ruloyu birbirine dolayın uçlarını birleştirip yuvarlak bir şekil verin yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
5 dakika dinlendirin ve yumurtanın sarını sürün isteğe göre susam ve çörek otu serpin 175 derece fırında açmaların üstü kızarana kadar pişirin ve servis yapın.
Afiyet Olsun.
Ha:KK45:,işte şimdi oldu:rapci:

Valla bugun yarisma sofrasini hazirladim ,mutfagi yeni toparladim deynepcim .Sahura menemen ve stansart kahvaltiliklar disinda bisey yapamayacm :KK51:
Sucuklu menemen yapsana ,acayip lezzetli oluyor :rolleyes:
:rolleyes::rolleyes::rolleyes: Yarışma sofrası mı?Sucuğu eşim fazla sevmiyor.Nevresteden poğaça tarifi aldım,büyük ihtimal onu yapacağım.Sofranı merakla bekliyorum:KK45:,ben mutfağa gireyim:KK55:

Oooo Nur'cum sofran hazır mı:rolleyes:Hadi ekle bekliyoruz:rolleyes:
Sucuklu menemen susatmaz mıo_O

Aslinda susatir bence ama ben cok seviyorum nevos ya :KK45: Esim sarimsak surmez agzina ben sarimsak ,sucuk delisi :KK53:
Evet yarisma sofrasi nevosumm ,benim netim cok az kaldi ,esim eve gelince acarim konuyu insh :rolleyes: Yine heyecanlandim bak :KK71:

Aslinda susatir bence ama ben cok seviyorum nevos ya :KK45: Esim sarimsak surmez agzina ben sarimsak ,sucuk delisi :KK53:
Evet yarisma sofrasi nevosumm ,benim netim cok az kaldi ,esim eve gelince acarim konuyu insh :rolleyes: Yine heyecanlandim bak :KK71:
Bende çok seviyorum ama korkuyorum:KK45:Zaten tansiyonum düşüyor:confused:
Tamam canım biz buralardayız bekliyoruz:KK73:

Alüminyum folyo çok zararlı onun fırın kağıdını sarmayı deneyin .ben eve hiç sokmuyorum alüminyum folyoyu
Yaa evet zararlı senede bi kere ya kullanıyorum ya kullanmıyorum :) zaten burası annemin evi yağlı kağıt yoktu sanırım bu şekilde yaptım ama hatirlattiginiz için teşekkür ederim :KK19:bi daha ki sefere yağlı kağıt kullanicim:KK45:

Çiğ börek bende istiyom ama bu ara olmaz feci hazımsızlık var :işsiz:

Bende de var , ama gözümü kararttım yiyecem :kk77::kk77:

Ablacım afiyet olsun sahurda çiğ börek susatmaz mı ya bizde çok severiz ama zahmetli baya supangleyi ev yapimı mı yapıyorsun

Sağol canım benim :KK200:

Ben sık yaparım , zahmetli gelmiyor pek ama susatacak biliyorum , yine de yiyecem nasipse:KK48:

Supangle hep aynı tarifi yaparım şaşmaz canım .

1 litre süt
3 kahve fincanı şeker
2 kahve fincanı kakao
1 kahve fincanı un
Pişir
Kaynadıktan sonra
1 çorba kaşığı tereyağı ekle
Ayrı bir yerde
1 yumurta
1 paket vanilya
1 bardak süt köpürene kadar çırp .
Kaynayan tatlıya ekle ( hızlaca çırpa çırpa ekle , yumurta kesmesin)
Afiyet olsun

X