Ramazan sonrası mide bulantısı yaşayan var mı?

chocochem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2025
43
10
3
36
Kızlar merhaba.
Oruç biter bitmez bayramın ilk günü aşırı çay tüketimiyle beraber kahvaltı yaptım. Çayı da şekerli içiyorum malesef. O gün tabi dikkat etmedim yediklerime hiç.
Ondan mıdır bilmiyorum o günün akşamından beri midem bulanıyor. Arada azalıyor artıyor. Aşırı gaz da var. Acaba ramazan sonrası geçişte normal midir?
Bu sabaha karşı 6 gibi uyandım. Çok bulanıyordu ama hiç kusmadım. Uyutmadı. Açken artıyor sanırım anlamadım.
Kafaya da taktım ama acile gitsem mide bulantısı ilacı verip gönderirler diye düşünüyorum. Başka bir sıkıntım yok çünkü.
Gastro randevuları da en erken haftaya veriyor.
Biraz korktum ne yapsam bilemedim.

(hamile değilim)

Evet kusturmayan bulantı, Asitle ilgili bişey mi gastrit falan mı var acaba? Yada ülser vs diycem ama onlarda da ağrı oluyor sanırım

Evet kusturmayan bulantı, Asitle ilgili bişey mi gastrit falan mı var acaba? Yada ülser vs diycem ama onlarda da ağrı oluyor sanırım
Bilmiyorum ki ya. Adet tarihim henüz gelmedi. Gebelik yoktur bende de. Çünkü korunuyoruz. Ama burda her ihtimalde hamile kalanları görünce kesin diyemiyorum 🤣

O da var tabi :)))
Ama ramazan sonrasında geçişte midenin yapısı bozulmuş olabilir diye düşündüm. Geçmedi de

Hafif olsa önemsemezdim zaten ama bu sabaha karşı çok kötü oldum. Yatınca da daha kötü oluyor gibi

Sağlık ocağına da olsa gidin bi şurup var gaviscon rahatlatıyor benden üç yıldır mide sorunu çekiyorum acılı ekşili asitli kızartma tarzı birşey tüketmemeye çalışın bakalim bir süre geçmiş olsun
Hafif olsa önemsemezdim zaten ama bu sabaha karşı çok kötü oldum. Yatınca da daha kötü oluyor gibi

Geçmedi, yağlı yiyeceklerden sonra daha da çok oluyor. Dahiliyeden randevu aldım bakalım

Geçmedi, yağlı yiyeceklerden sonra daha da çok oluyor. Dahiliyeden randevu aldım bakalım
Yağlı dan sonra oluşuyorsa midenize gastirit başlangıç olabilir benimde yağlı hiç kabul etmiyordu midem kusuyordum çok dikkatli olun muz yoğurt patetes haşlaması yiyin bu süreçte yormayın midenizi inşallah şifa bulursunuz bi an önce

Back
X