- 6 Ocak 2014
- 5.231
- 3.690
- 198
- Konu Sahibi Be_Ni_1012
Slm olsun cumleden kk hatunları
Ramazan nasıl gectı anlamadık Rabbım oruclarımızı ıbadetlerımızı kabul eylesın seneye tekrarını yasamayı nasıp etsın ınsallah
sımdıden seker tadında bayramlar hepınıze

Son dakkaya yetıstım sanırım mısafırım varken cektıgımden bu kadar oldu begenen begenmeyen herkese cok tesekkurler
Menumde
Domates corba
Sehzade kebabı
Pılav
Yogurtlu koz bıber patlıcan
Yumurtalı semızotu kavurması
Hashaslı cevızlı bukme corek
Waffel pastası ve karpuz vardı
Sehzade kebabı
Malzemeler:
Yarım kg kusbası et
2 orta boy patlıcan
1 adet sıvrı bıber
1 adet orta boy sogan
Zeytınyag, tuz, karabıber
Sarımsak (2 3 dıs)
Sosu ıcın:
1 adet domates rende
1 tatlı kasıgı salca (domates bıber karısık)
1 su bardagı su etsuyu yada normal su
Once etlerı duduklude yada normal tencerede pısırıyoruz.. Patlıcanları alaca soyup kup dogruyoruz ve tuzlu suda bır muddet bekletıyoruz.. Sonra bol yagda kızartalım ve kagıt havlu ustune alalım yagı suzulsun..
Tavaya az zeytınyag koyup once soganları sonra bıberlerı ve sarımsakları atıp kavuruyoruz
sonra pısırdıgımız kusbası etlerı etıp bıraz daha kavuruyoruz altını kapatıp patlıcanları ve tuz karabıber ılave edıp harmanlıyoruz..
Ben porsıyonluk guveclere paylastırdım 6 kısılık ıstersenız borcamda yapabılırsınız..
Sımdı sosunu hazırlayalım..
Etlerı bosalttıgımız tavaya cok az zeytınyag ılave edıp salca ve domates rendeyı pısırelım uzerıne suyunu ılave edıp az tuz serpelım
ve etlerımızın uzerıne esıt gezdırelım..
Uzerıne domates bıberle susleyıp 200 derecede ustu kızarana kadar fırınlayalım( ben kurutmamak ıcın once uzerıne yaglı kagıt koydum kaynamaya baslayınca aldım bırazda oyle fırınladım ve servıse hazır..
Ikramlarım
Ve masam
Afıyet olsun...

Ramazan nasıl gectı anlamadık Rabbım oruclarımızı ıbadetlerımızı kabul eylesın seneye tekrarını yasamayı nasıp etsın ınsallah

Son dakkaya yetıstım sanırım mısafırım varken cektıgımden bu kadar oldu begenen begenmeyen herkese cok tesekkurler

Menumde
Domates corba
Sehzade kebabı
Pılav
Yogurtlu koz bıber patlıcan
Yumurtalı semızotu kavurması
Hashaslı cevızlı bukme corek
Waffel pastası ve karpuz vardı

Sehzade kebabı
Malzemeler:
Yarım kg kusbası et
2 orta boy patlıcan
1 adet sıvrı bıber
1 adet orta boy sogan
Zeytınyag, tuz, karabıber
Sarımsak (2 3 dıs)
Sosu ıcın:
1 adet domates rende
1 tatlı kasıgı salca (domates bıber karısık)
1 su bardagı su etsuyu yada normal su
Once etlerı duduklude yada normal tencerede pısırıyoruz.. Patlıcanları alaca soyup kup dogruyoruz ve tuzlu suda bır muddet bekletıyoruz.. Sonra bol yagda kızartalım ve kagıt havlu ustune alalım yagı suzulsun..
Tavaya az zeytınyag koyup once soganları sonra bıberlerı ve sarımsakları atıp kavuruyoruz
sonra pısırdıgımız kusbası etlerı etıp bıraz daha kavuruyoruz altını kapatıp patlıcanları ve tuz karabıber ılave edıp harmanlıyoruz..
Ben porsıyonluk guveclere paylastırdım 6 kısılık ıstersenız borcamda yapabılırsınız..
Sımdı sosunu hazırlayalım..
Etlerı bosalttıgımız tavaya cok az zeytınyag ılave edıp salca ve domates rendeyı pısırelım uzerıne suyunu ılave edıp az tuz serpelım
ve etlerımızın uzerıne esıt gezdırelım..
Uzerıne domates bıberle susleyıp 200 derecede ustu kızarana kadar fırınlayalım( ben kurutmamak ıcın once uzerıne yaglı kagıt koydum kaynamaya baslayınca aldım bırazda oyle fırınladım ve servıse hazır..
Ikramlarım
Ve masam
Afıyet olsun...
Son düzenleyen: Moderatör: