• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yöresel Tarif Ramazan sofrası -Trileçe- Efsane un sponsorlugunda.

Yöresel Yemekler

aeben

Her daim üye :))
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2008
44.079
77.968
1.123
Merhabalar hepinize hayırlı ramazanlar dilerim. :KK68:
Bu seferde ramazan soframla karşınızdayım . Aslında katılmam ani bir kararla oldu. yaprak sarmasını Önceki gün yapmıştım aklımda yarışma yoktu :-). Fırında tavukla katılacaktım ,tatlım yoktu treliçe aklıma geldi . Şerbetli tatlı yarışmasında aslında baklava yerine onunla katılacaktım çok ısrar gelince ve söz verince baklava açtım . neyse iyikide öyle olmuş ilk madalyamı aldım :KK54: geçelim tarifimize ve soframıza .

Öncelikle menüm: :kk77:

:KK200:Ezo gelin çorba
:KK200:Fırında tavuk but
:KK200:Yaprak sarma
:KK200:Salata
:KK200:Yoğurt
:KK200:Hoşaf
:KK200:Trileçe

:KK200:TRİLEÇE:hamarat::hamarat:

MALZEMELERİMİZ.
IMG_3307.JPG

KEKİ İÇİN :
5 yumurta
1,5 su br.şeker
1.5 su br. un
yr. br. sıvıyağ
kabartma tozu
vanilya

SÜTÜ İÇİN.
1 lt süt
2 paket krema
1 br şeker

SOSU İÇİN.
IMG_3313.JPG

Tercih ettiginiz 2 br.meyve .(vişne, kayısı ,çilek ,ahududu vs.)
1 br şeker
1-1.5 kş nişasta (kıvamına göre )

YAPILIŞI.
5 yumurtayı sarısı ve beyazı ayrılarak kaba alınır . 1.5 br. şekerin yarısı beyazına yarısı sarısına eklenir. ve köpürüne kadar ayrı ayrı çırpılır ...sonra bir kapta birleştirilir ama artık çırpılmaz .

IMG_3308.JPG

Bu karışıma yağda eklenir ve arkasından unumuz ve karbarta tozu vanilya elenerek spatula yardımıyla karıştırılır.

IMG_3309.JPG

IMG_3312.JPG

Yağlanmış tepsimizle pişirilir .. biraz soguyunca kekimizi keselim :hamarat:
Sütümüz 2 paket krema ve 1 br. şekerimiz bir tencerede kaynatılır ...
sütümüz ılıyınca keke dökülür.

IMG_3317.JPG

Sosumuza gelince .meyvemize 1.2 br su ve nişasta eklenerek pişirilir ve blendırdan geçirilir .. SOS NE ÇOK KATI NEDE ÇIVIK OLACAK ..
Meyveli sosumuz soğuyan sütlü kekimizin üstüne dükülür ve sogumaya bırakılır.

IMG_3319.JPG

Bu arada yaprak sarma ve tirileçe servisinde kulandıgım servisler Nevreste NevresteNevreste hesabı doğrulanmış üye. ve Kazen Kazen beyin yarışma hediyesidir .Bir kez daha teşekkür ederim. gördükçe kk yı anıyorum :KK19:

IMG_3348.PNG

IMG_3314.JPG

IMG_3334.JPG

IMG_3326.JPG

IMG_3335.JPG

IMG_3332.JPG

AFİYET OLSUN :kk77:

Son düzenleyen: Moderatör:
ah cimcimem çektim fakat pc bir onu kabul etmedi halbuki hep aynı tele çektim . nevoşa gönderiyim dedim onrada gitmedi .. bende ona uğraşıyordum bayadır ..

Anladım abla resim düzenleme programı varsa telefondan düzenle telden yukle

Resim eklenene kadar masaya yorum yapayım . Masan sicacik Abla . Rabbim masanizdan evinizden huzuru eksik etmesin inssss:dua::KK51:p:KK68:

:confused::confused::confused:
Peçete aramaya gideyim ben,ağzımın suyu aktı sunumun karşısında,hele sarmanın görüntüsüne eridim bittim.Bu arada uğur getirsin diye mi aynı sponsoru seçtin?:KK53:.Yarışmada başarılar dilerim canım.:KK19:
daha öncedemi onu seçmişdim deynep farkına bile değilim inan . kızıma sordum anne unu seç dedi :hamarat:
yorumun için teşekkür ederim canım :KK60:

Ellerine saglik cnm sofran super gorunuyo.:kk77::kk77::kk77:
Basarilar dilerim...

En sık yaptığım tatlı, çok severim:kk77:
Bütün hali çok güzel görünüyor, keşke dilimlenmiş hali daha yakın çekim olsaymış, trileçenin özellikle kekin rengine bakıyorum:KK45: Ellerine sağlık canım, sofran da harika görünüyor:) Başarılar dilerim:KK68:

En sık yaptığım tatlı, çok severim:kk77:
Bütün hali çok güzel görünüyor, keşke dilimlenmiş hali daha yakın çekim olsaymış, trileçenin özellikle kekin rengine bakıyorum:KK45: Ellerine sağlık canım, sofran da harika görünüyor:) Başarılar dilerim:KK68:
ekledim dilimli halinide vuslatım. nevran düzenler birazdan . ayak sesleri geldi :)
kekin rengi aslında açık resimde koyu çıkmış . normal kek gibi kızarmıyor ...

ekledim dilimli halinide vuslatım. nevran düzenler birazdan . ayak sesleri geldi :)
kekin rengi aslında açık resimde koyu çıkmış . normal kek gibi kızarmıyor ...
Süper görünüyor:kk77: Trileçenin kekinde aradığım renk böyle beyaz olması:) Benim oyum belli, ne gelirse gelsin trileçeden vazgeçmem:KK45:

Triliçe çok güzel olmuş:kk77:Ama sarmalara bayıldım:skandal: Hele tencerede enfes görünüyor.:kk77:Ne güzel dizilmiş:nazar:
Sofrada harika olmuş:KK200:Yarışmada bol şans diliyorum:KK68:
Sağolasın nevram .
yapragı yarışma için sarmadık benim kızlarla nasip yarışmayaymış yoksa daha ince sarardık :super:
düzenleme içinde ayrıca teşekkürler :KK68:

Offf sofra enfess :rolleyes: Mash aebencim ,dokturmusun resmen :KK19: Ellerine kollarina saglik ,harika gprunuyor canim ,basarilar diliyorum :KK60:

Back
X