- 16 Mayıs 2008
- 44.079
- 77.968
- 1.123
Merhabalar hepinize hayırlı ramazanlar dilerim.
Bu seferde ramazan soframla karşınızdayım . Aslında katılmam ani bir kararla oldu. yaprak sarmasını Önceki gün yapmıştım aklımda yarışma yoktu . Fırında tavukla katılacaktım ,tatlım yoktu treliçe aklıma geldi . Şerbetli tatlı yarışmasında aslında baklava yerine onunla katılacaktım çok ısrar gelince ve söz verince baklava açtım . neyse iyikide öyle olmuş ilk madalyamı aldım geçelim tarifimize ve soframıza .
Öncelikle menüm:
Ezo gelin çorba
Fırında tavuk but
Yaprak sarma
Salata
Yoğurt
Hoşaf
Trileçe
TRİLEÇE
MALZEMELERİMİZ.
KEKİ İÇİN :
5 yumurta
1,5 su br.şeker
1.5 su br. un
yr. br. sıvıyağ
kabartma tozu
vanilya
SÜTÜ İÇİN.
1 lt süt
2 paket krema
1 br şeker
SOSU İÇİN.
Tercih ettiginiz 2 br.meyve .(vişne, kayısı ,çilek ,ahududu vs.)
1 br şeker
1-1.5 kş nişasta (kıvamına göre )
YAPILIŞI.
5 yumurtayı sarısı ve beyazı ayrılarak kaba alınır . 1.5 br. şekerin yarısı beyazına yarısı sarısına eklenir. ve köpürüne kadar ayrı ayrı çırpılır ...sonra bir kapta birleştirilir ama artık çırpılmaz .
Bu karışıma yağda eklenir ve arkasından unumuz ve karbarta tozu vanilya elenerek spatula yardımıyla karıştırılır.
Yağlanmış tepsimizle pişirilir .. biraz soguyunca kekimizi keselim
Sütümüz 2 paket krema ve 1 br. şekerimiz bir tencerede kaynatılır ...
sütümüz ılıyınca keke dökülür.
Sosumuza gelince .meyvemize 1.2 br su ve nişasta eklenerek pişirilir ve blendırdan geçirilir .. SOS NE ÇOK KATI NEDE ÇIVIK OLACAK ..
Meyveli sosumuz soğuyan sütlü kekimizin üstüne dükülür ve sogumaya bırakılır.
Bu arada yaprak sarma ve tirileçe servisinde kulandıgım servisler Nevreste ve Kazen beyin yarışma hediyesidir .Bir kez daha teşekkür ederim. gördükçe kk yı anıyorum
AFİYET OLSUN
Bu seferde ramazan soframla karşınızdayım . Aslında katılmam ani bir kararla oldu. yaprak sarmasını Önceki gün yapmıştım aklımda yarışma yoktu . Fırında tavukla katılacaktım ,tatlım yoktu treliçe aklıma geldi . Şerbetli tatlı yarışmasında aslında baklava yerine onunla katılacaktım çok ısrar gelince ve söz verince baklava açtım . neyse iyikide öyle olmuş ilk madalyamı aldım geçelim tarifimize ve soframıza .
Öncelikle menüm:
Ezo gelin çorba
Fırında tavuk but
Yaprak sarma
Salata
Yoğurt
Hoşaf
Trileçe
TRİLEÇE
MALZEMELERİMİZ.
KEKİ İÇİN :
5 yumurta
1,5 su br.şeker
1.5 su br. un
yr. br. sıvıyağ
kabartma tozu
vanilya
SÜTÜ İÇİN.
1 lt süt
2 paket krema
1 br şeker
SOSU İÇİN.
Tercih ettiginiz 2 br.meyve .(vişne, kayısı ,çilek ,ahududu vs.)
1 br şeker
1-1.5 kş nişasta (kıvamına göre )
YAPILIŞI.
5 yumurtayı sarısı ve beyazı ayrılarak kaba alınır . 1.5 br. şekerin yarısı beyazına yarısı sarısına eklenir. ve köpürüne kadar ayrı ayrı çırpılır ...sonra bir kapta birleştirilir ama artık çırpılmaz .
Bu karışıma yağda eklenir ve arkasından unumuz ve karbarta tozu vanilya elenerek spatula yardımıyla karıştırılır.
Yağlanmış tepsimizle pişirilir .. biraz soguyunca kekimizi keselim
Sütümüz 2 paket krema ve 1 br. şekerimiz bir tencerede kaynatılır ...
sütümüz ılıyınca keke dökülür.
Sosumuza gelince .meyvemize 1.2 br su ve nişasta eklenerek pişirilir ve blendırdan geçirilir .. SOS NE ÇOK KATI NEDE ÇIVIK OLACAK ..
Meyveli sosumuz soğuyan sütlü kekimizin üstüne dükülür ve sogumaya bırakılır.
Bu arada yaprak sarma ve tirileçe servisinde kulandıgım servisler Nevreste ve Kazen beyin yarışma hediyesidir .Bir kez daha teşekkür ederim. gördükçe kk yı anıyorum
AFİYET OLSUN
Son düzenleyen: Moderatör: