• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazan ayı yıllarına göre fitre kefaret ödemesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

buket228

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2025
23
8
1
27
Yaşım 28, 15 yaşından bu yana ramazan orucu tutamadım. 10 gün 15 gün en fazla orucu mu devam ettirebildim. 15 yaşındayken o zaman ramazan tarihi ne göre olan ve bu zamana kadar ki fitre fiyata kadar kefaret ödemesi yapmayı düşünüyorum. Kefaret yerine geçermi. Lütfen rica ediyorum bilgisi olan varsa ise yardımcı olabilir mi

Yaşım 28, 15 yaşından bu yana ramazan orucu tutamadım. 10 gün 15 gün en fazla orucu mu devam ettirebildim. 15 yaşındayken o zaman ramazan tarihi ne göre olan ve bu zamana kadar ki fitre fiyata kadar kefaret ödemesi yapmayı düşünüyorum. Kefaret yerine geçermi. Lütfen rica ediyorum bilgisi olan varsa ise yardımcı olabilir mi
Borç olarak ramazan sonrası tutun.
Diğer konu içinde diyanete sorun.

Eğer vücudunuz oruç tutmak ıcın sağlıklıysa ödeme yaparak olmuyor . Orucu eda etmeniz gerekiyor die biliorum

Çünkü hamilelik ve emzirme dönemini ödemek istediğimizde olmaz borçtur vücut sağlığı yerindedir denilmişti bana .

Bu senenin günlüğü 180 TL yazıyor haber sitelerinde,ama siz alo fetva hattını arayın sorun kefaret olur mu diye.

dini içerik yasak konu gider

sıhhatınız yeterli ise keyfi yere tutmadıysanız onlar borç kefaret ile yırtılmıyor öyle :)
ben böyle biliyorum siz yine de alo fetvaya sorun

Sağlıklı bir bireyseniz, bile isteye orucunuzu tutmadıysanız buna fidye geçerli olmuyor diye biliyorum.Tövbe ve bol bol istiğfar etmelisiniz.Rabbim diğer seneler oruç tutmayı nasip etsin.

Miktar olarak hesaplamanızın faydası yok çünkü bildiğim kadarıyla keyfi şekilde tutulmayan oruçları maddi olarak telafi edemezsiniz.

Ama gönlünüzden bir şeyler yapmak geçiyorsa kendi belirlediğiniz bir miktarı dağıtın zekat fitre olarak.

Oruç tutmanıza engel bir sağlık durumu yoksa fidye olmaz. Kaç gün tutmadığınızı hesaplayıp kaza etmelisiniz. Tabii yine en iyisi fetva hattını arayıp danışmak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back