- 2 Şubat 2011
- 109
- 0
Kesinlikle solotica
canım acaba senin gözüne uymamış olabilir mi diametresi vesairesi lensin?ya da senin gözünde aşırı kuruluk gibi birşe olabilir mi?çünkü mesela bende kuruluk var ben suni göz yaşı kullanıyordum lens kullanırken..bir de optiklerde denettikleri lenslerin artık miladı dlmuş oluyor ne yazık ki öyle bir ihtimal de var
yani bu kadar insan hem fikir rahatlığı konusunda soloticanın,rainbowun da öyle acaba dedim hani..ama sana rahat olmamışsa olmamıştır elbet.. peki rahat ettiğin bir lens markası var mı tilbekcim?
bence solotica boyama açısından o kadar da doğal değil.. en azından hem mel hem giallo sahibi biri olarak dia vs.sini geçiyorum, renkleri kesinlikle alakasız!! kimse çıkıp demesin, mel le giallo eşdeğer diye.. giallo evet belki 8 saat sonra batma yapıyor ama doğallıkta hiçbir lens yanına yaklaşamaz, bazen ben bile şaşırıyorum ki ilk taktığımda " nassıııı yaaa?? bu lens nasıl bi lens"dedim, yakınlaştıran aynayla dibine girdim belli diil, neresi benim kendi gözüm neresi diil bilemedim..
rainbow ve solotica için diğer renklerini bilmediğimden yorum yapamam ama seçim mel-giallo arasında ise açık ara giallo.. ama işte dia problemi olmayacak.. çünkü rainbowun diası 14.
bu arada pupil boşluğu için konuşan arkadaşlar: iki lensi üstüste koydum baktım.. solotica 1milim daha dar ama keskin bir şekilde çember oluşuyor.. giallo boyama şeklinden kaynaklı girintili çıkıntılı bir pupil boşluğu yaratıyor, bu da kendi göz renginizle uyum sağlamasını sağlıyor.. yani öyle çevre yeşil içi kahve bariz belli diil..
zaten lenste doğal görüntünün göze göre değiştiğini hep belirttim ben.. hatta özellikle belirttim ki kimse sonradan zarara uğramasın..
ben solotica doğal diil demiyorum ki,boyaması o kadar da doğal diil diyorum.. yoksa gözde duruşunu zaten fotoğraflayıp koydum daha önce siteye.. bir de pupil boşluğu-geçişi halka şeklinde olduğundan kendi göz rengi lense uymayanlarda görüntü olarak estetik durmuyor ki bu her marka için geçerli olabilir yoksa solotica günlük kullanımda kesinlikle çok daha yumuşak ve rahat, rainbow batma yapıyor bir süre sonra(ki bu cümleyi de daha önce kurdum)belki giallolarımızın yıl-serileri farklıdır,çünkü benimkinin pupil boşluğu halka şeklinde diil,girintili çıkıntılı..
özellikle belirtmek istediğim şey şu: eğer ki lensi 8 saatten fazla kullanmıyorsak marka konusunda rainbow çok iyi bir seçenek ve zaten rainbow satan optikçilerde deneme şansı da oluyor..
yazmayı unutmuşum, mel ile giallo arasındaydı benim kıyasım.. mel eskiden giallo ile çok yakınmış ama yeni seri çok değişik-renk tonu olarak kesinlikle alakasız:giallo baz olarak sarı,mel açık kahvemsi gibi(daha önce fotosunu koymuştum lens kabında) hatta ve hatta sitede uzun zamandır mel kullanıp şu andaki serinin rengini beğenmeyip bir sonraki seriyi bekleyen çok kişi var.. yani giallo ve mel kıyaslanamaz bence bu kıyas quartzo ice gibi alakasız bence..
(yanlış anlamalara önlem yine yazıyorum-rainbow ve solotica kıyaslamıyorum çünkü sadece birer rengini kullandım ama günde 8 saatten fazla kullanacaksanız lensi solotica alın-ama mel rengini eski fotolardaki gibi beklemeyin)
tilbekcim gözlerin çok mu açık senin peki,bal rengi gibi elaya çok yakın mı,benim açık kahverengi ama elalık yok,ben de hidrocor mel konusunda kararsızım,sanki bal renkli gözlüler memnun kalmıyor gibi geldi banaEvet buna da aynen katılıyorum. Benim 5 6 ay önce aldığım mellerim bulanık kahverengi, solmuş sarı yeşil gibi bi renkti. Canlı durmuyordu. Giallo onun yanında yemyeşil parlıyordu diyebilirim.
tilbekcim gözlerin çok mu açık senin peki,bal rengi gibi elaya çok yakın mı,benim açık kahverengi ama elalık yok,ben de hidrocor mel konusunda kararsızım,sanki bal renkli gözlüler memnun kalmıyor gibi geldi bana
Eki Görüntüle 173220
arkadaşlar ben iki yıldır elegance cihan medikalın lensini kullanıyordum ve cok memnundum. ben numaralı lens kullanıyorum... bu sefer değişiklik olsun diye rainbow gri lens aldım fakat cok yapay oldu ayrıca gözlerimde kanlanma yapıyor ve lensleri takarken tersini duzunu anlayamıyorum pek sizde de ilk kullandıgınız zamanlarda boyle şikayetler oldu mu?
Solüsyonun da solo care se ve bir süre baklediysen gözünün alışması için,yapacak fazla bir şey yok,ya yanmaya alışıcaksın ya da başka lens düşünüceksin canım,gözde ağrı batma çok etkiliyor insanın yaşamınıbenimde gözlerimde agrı var yanma var((( halbuki lens yeni sanki son kullanma zamanını geçirmişim gibi offf ((
rainbowun fantasy line gri lenslerim guneş fakat hiç ama hiç rahat degil ben yıllardır lens kullandım ama boyle rahatsız edeni görmedim... solisyonumda yıllardır aynı opti free ve hiç sorun yasamadım bu solisyonla lensi aldıgım yeri aradım baska solisyon vericekmiş bir de bununla deneyin dedi bakalım ne olacak(( olmazsa mecburen paraya kıyıp eski lenslerimden alıcam zaten gözüm bozuk yani saatlerce takabilecegim lens lazım bana offf ya rainbow italyan malı iyidir dedim aldım cok pişmanım cok