• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

rahminde endometrial polip olan var mı?

bende gecen hafta ameliyat oldum polipler varmis 4-5 tane nohut büyüklügünde yaklasik 2 senedir hamile kalamiyordum.sanirim sebebi buydu temizlendi simdi hamile kalabilirmiyim acaba,

bu islemden sonra hamile olanlar varmiiiii =?????

bende de vardı polip aldırdım ama kürtajla.araştırma zmanım olmadı hiç.kürtaja iyi demiyolar yaaaa inşllh bi sorun çıkmaz korktum valla

benim de bugün rahmimde 9 mm büyüklüğünde polip olduğu kesinleşti. bebek sahibi olmak istiyoruz. doktorum alınmasını önerdi. poliple hamile kalmanın sıkıntı olmayacağını da ekledi. ama alınırsa gebe kalmamın daha kolay olacağını söyledi. çünkü bu polip rami tıkayarak sperm girişini engelliyormuş. 2 yumurtam var ve çatlamışlar. ama gebe olup olmadığım belli değil. eğer bu ay adet olmazsam sorun yok. ama olursam :( yaklaşık 1 ay sonra polip alınacak. çok gerildim. aslında bir yandan iyi oldu diye telkin ediyorum kendimi. en azından gebe kalamayışımın sebebi polipmiş diyorum. ama ya o alındıktan sonra gene gebe kalamazsam :(

benim hsg filmimde 1cm servikal kanalda polip (rahim ağzında) çıktı. sen bu sorunu nasıl atlattın. ve polibi aldırınca hamile kalabildin mi hemen. bu tedavi sürecini ve hamilelikle ilgisini bizzat yaşamış birinden duymak istedim. bu hafta ortası dr la randevum var ,endişeliyim. radyotomda hsg çekiminde çıktı polip olduğu. uzun süre masada kaldım polip yüzünden filmde de büyük sorun yaşadım.yani çekilemedi gibi bişey... bi de üstüne ameliyat çıkmasından korkuyorum. öyle yoruldumki karşıma çıkan engellerden, anlatamam. etrafımda benden başka bu sorunları yaşayan yok. çoğu 2. çocuğunu doğurmak üzere.....Allah'tan sabır ve sağlık dilemekten,beklemekten,duadan başka bi çarem yok. maddi-manevi çok yıprandım. senin de başını ağrıttım kusura bakma ama çokk çaresizim....

benim hsg filmimde 1cm servikal kanalda polip (rahim ağzında) çıktı. sen bu sorunu nasıl atlattın. ve polibi aldırınca hamile kalabildin mi hemen. bu tedavi sürecini ve hamilelikle ilgisini bizzat yaşamış birinden duymak istedim. bu hafta ortası dr la randevum var ,endişeliyim. radyotomda hsg çekiminde çıktı polip olduğu. uzun süre masada kaldım polip yüzünden filmde de büyük sorun yaşadım.yani çekilemedi gibi bişey... bi de üstüne ameliyat çıkmasından korkuyorum. öyle yoruldumki karşıma çıkan engellerden, anlatamam. etrafımda benden başka bu sorunları yaşayan yok. çoğu 2. çocuğunu doğurmak üzere.....Allah'tan sabır ve sağlık dilemekten,beklemekten,duadan başka bi çarem yok. maddi-manevi çok yıprandım. senin de başını ağrıttım kusura bakma ama çokk çaresizim....

Geçmiş olsun cnm. bende de polip warmış yeni öğrendim 1.5 cm büyüklüğündeymiş bende şimdi doktor ve hastane araştırıyorum fiyatı nedir ve nasıl geçti yardımcı olursanız sevinirim

Geçmiş olsun cnm. bende de polip warmış yeni öğrendim 1.5 cm büyüklüğündeymiş bende şimdi doktor ve hastane araştırıyorum fiyatı nedir ve nasıl geçti yardımcı olursanız sevinirim

op.dr sadece polip var demişti. prof dra da göründüm. polip değil erezyon yani yara olduğunu söyledi. ayrıca et varmış. ve rahim duvarım kalın olduğu için kürtaj olacakmışım. bunlar indirimli olarak 1500 tl yaklaşık olarak. içerden parçaalınacak araştırılacak, fiyat artabilir dediler.bebek tedavisine başlayacakken, kürtaj ve diğer operasyonlarla karşılaştım... Allah yardımcımız olsun. korkuyorum cuma günü büyük gün. duanızı eksik etmeyin lütfen....

Allah yardımcımız olsun.. bnde tedavideyken rahim filmimde polip çıktı,zaten yıllardır pko ile uğraşıyordum bu polip işide canımı baya sıktı..Histereskopi ile alınması gerekiyormuş nisan sonu gibi gözüküyor,korkuyorum valla.. Genel aneztezi ile mi oluyor nasıl oluyor?:18:

Arkadaşlar bende 15-20 gündür hastanelerdeyim.yumurtalığımdaki kistin kontrolü için gittim ege (ünv.)ye.karnımın sağ tarafında dayanılmaz ağrılar vardı.kistte sol yumurtalıkta.sağ neden ağrıyo yani.doktor muayene ederken karnımdaki ağrıyı söyledim ilgilenmedi.rahim ağzında polip var diye hemşireye söyledi.ultrason istedi.karın ağrısı için devlet has.ne,dahiliyeye gittim.safrada 2 tane polip çıktı,sen ameliyat olursundedi dr.g.cerrahiye sevk edildim.özel bi hastanede tanıdık bi cerraha gittim.safrayı alıcaz dedi,kistimde büyüdüğü için onu da alırız dedi.kadın doğuma gittim,rahimin içinde,ağzında polip,rahim içindede kist gördü.ameliyatta hepsini alıcaz dedi.şimdi,ben ne yapıcam.bana fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.bu arada kistten dolayı 2.ameliyat olucak,1 aşılama var başarısız.tüp bebeğe gidersiniz sonrasında dedi dr. biz artık bebek istemiyoruz dedik.onun için sonrasında ilaç tedavisi olucak.çünkü bu aşılama,tüp bebek hormon tedavileri.benim aşılamadan sonra bu ağrılarım başladı.bi kızım var,bi bebek daha yapmak için kanser riskini göze almak istemiyoruz.

ben bugün başka bir doktora gittim ve polip, miyom, kist falan hiç bir şey yok sende dedi. iyi ki hemen karar vermemişim. çok mutlu oldum. bence siz de birilerine daha gösterin. artık dr. lara bile guvenemiyor insan böyle olaylar yasayınca...

ben de de bi var dediler bi sulu ultrason yapalım dediler. bi yok dediler sulu ultrasondan vazgeçtiler. ancak benim şikayetlerim hep devam etti. ben de iltihap da vamış gerçi ancak en son bi prof a gittim ona teslim oldum. o da gördü polibi. sonra adetin 3. günü yine baktı gitmiş mi diye. yine duruyor dedi yorum yapmadı ancak ultrason kağıtlarında ilk ölçtüğü 1,5 cm iken bu 0,7 ölçülmüş. adetimin 9. gününe ameliyat günü verildi ve ben düşnüyorum amleyita girmeye. sonuçta kesin tanı histereskopi ile grilince görülecek ve arsa da girmişken alacaklar. yoksa da bi işlem yapılmaz heralde olmayan şeyin nesini alacaklar. benm içim rahat olur en azından. gebelik de düşünmeye başlamıştım onun öncesinde önemli bi kontrol olur benim için. zaten bende ufak da bir yara varmış eş zamanlı onu da yakacaklarmış. inş herşey iyi olur hepimiz için geçmiş olsun.

benimde rahim agzında polip var dendi. ameliyat oldum fakat alınamadı doktor rahme zarar vermemek için sadece birz kazdım dedi. ustunden 5ay gecti hala gebelik yok. tekrar aldırmayı düsünüyorum. acısız zaten korkulacak bir sey yok.

Arkadaşlar ordamısınızzzz benim çok acil yardıma ihtiyacım war annemde az önce rahimde 7 cm lik polip olduğunu soyledi prof ve perşembe alınacak ama biyopsiye yollanacak ben çok korkuorum kanserli bişeyse diye hiç biyopsi sonucu falan alan var mı ya

canım cevabın için çok sağol..peki sen hamile kalamıyormuydun polip varken müdahaleden sonra ne oldu?Birde kuzenin aldırmamış o gebe kalabildimi?şimdiden çok saol sizlerede geçmiş olsun..
Merhaba Bende 2 yıl önce Polip alırdım yalnız histereskopi ile aldırın Kürtaj sonrası rahim içi kendini onarmasi zaman alıyor histereskopi sadece polip alıyor ve anestezi yapılıyor polip hamileliği yüzde 70 engelliyor ben polip aldirdiktan 1 ay sonra hamile kaldım

Korkulacak birsey degil canim o aliniyor kiminde tekrarliyormus bende de suphelenmislerdi ama adetimden sonra yokoldu hamdolsun .. korkacak birsey degil ama

bende de polip olduğunu söylediler. ancak diğer herşey polip dışında çok iyiymiş. doktorum bana hamile kalmanı engelleyebilir ama kesin birşey soylenemez dedi. ben de hemen ameliyat olmak istemedim. yaklaşık 5-6 ay denedik ve tedavisiz hamile kaldım. bence siz de hemen ameliyat olmayın derim. en azından kendinize bir deneme süresi verin.

bende de polip olduğunu söylediler. ancak diğer herşey polip dışında çok iyiymiş. doktorum bana hamile kalmanı engelleyebilir ama kesin birşey soylenemez dedi. ben de hemen ameliyat olmak istemedim. yaklaşık 5-6 ay denedik ve tedavisiz hamile kaldım. bence siz de hemen ameliyat olmayın derim. en azından kendinize bir deneme süresi verin.
Bendede vardı cnm polip ve hamileliği yüzde yetmiş engellemiş histereskopi oldum ve 1,5 ay sonra hamile kaldım cnm bence hemen aldırın

Arkadaşlar ordamısınızzzz benim çok acil yardıma ihtiyacım war annemde az önce rahimde 7 cm lik polip olduğunu soyledi prof ve perşembe alınacak ama biyopsiye yollanacak ben çok korkuorum kanserli bişeyse diye hiç biyopsi sonucu falan alan var mı ya
Merhaba bende polip aldırdım 3 ay önce kadar ve temiz çıktı biyopside. Çok sorunlu birşey olmuyor hemen anestezi bile olmadan doktor benimkini aldı. ancak sonrasında enfeksiyon olabiliyor sonrasında yara olabiliyor kontrolleri aksatmamak gerekiyor. benimkisi enfeksiyon oldu çünkü doktor hiçbir ilaç falan yazmadı rahim ağzı yarası oldu malesef.

Merhaba , bende de polip olduğu tespit edildi Ağustos 2014 de ara kanama şikayeti ile gittim Eylül de dr şüphelendi ama 2 ay sonra gel bakalım dedi ve Kasım da USG ile bakıp kesin var dedi. Özel de teşhis kondu ben Zeynep Kamil'e gittim histeroskopi için ancak Şubat ve Mart 2015 de ilki yoğunluktan ikincisi grip olduğum için ertelendi . Nisan ayına kaldı ..bir çok dr un fikrini aldım, hepsi alınmasını öneriyor ama çok acil bir durum olmadığın da belirtiyorlar. Ertelenmeler beni gerdi..sonuçta ladırmak istiyorum. Zeynep Kamil evet yoğun bir hastane ama iki kez yattım ve en ağır ameliyatları bile başarı ile yapıp insanları en kısa zamanda ayağa kaldırıp gönderdiklerini gördüm. Özelde fiyatlar 2600 TL -3000 TL arasında değişiyor. Bir yerde 1750 TL fiyat almıştım histeroskopi için. 15-20 dk süren ve sonucunda herkesin normal hayatına devam ettiği bir operasyon henüz olamadım bir an önce olurum inşallah..

Merhaba , bende de polip olduğu tespit edildi Ağustos 2014 de ara kanama şikayeti ile gittim Eylül de dr şüphelendi ama 2 ay sonra gel bakalım dedi ve Kasım da USG ile bakıp kesin var dedi. Özel de teşhis kondu ben Zeynep Kamil'e gittim histeroskopi için ancak Şubat ve Mart 2015 de ilki yoğunluktan ikincisi grip olduğum için ertelendi . Nisan ayına kaldı ..bir çok dr un fikrini aldım, hepsi alınmasını öneriyor ama çok acil bir durum olmadığın da belirtiyorlar. Ertelenmeler beni gerdi..sonuçta ladırmak istiyorum. Zeynep Kamil evet yoğun bir hastane ama iki kez yattım ve en ağır ameliyatları bile başarı ile yapıp insanları en kısa zamanda ayağa kaldırıp gönderdiklerini gördüm. Özelde fiyatlar 2600 TL -3000 TL arasında değişiyor. Bir yerde 1750 TL fiyat almıştım histeroskopi için. 15-20 dk süren ve sonucunda herkesin normal hayatına devam ettiği bir operasyon henüz olamadım bir an önce olurum inşallah..
benimde ara kanamam var 10 gündür geçmiyo :( bulunduğum yerde kadin doğum doktoru olmadığı için gidemedim de. sogan kürü yapiuorun inşallah işe yarar. daha önce de olmuştu bende bu ara kanama doktor stresten demişti. ama simdi neden bilmiyorum. polip nasil anlasiliyo ultrasonla mi??

benimde ara kanamam var 10 gündür geçmiyo :KK43: bulunduğum yerde kadin doğum doktoru olmadığı için gidemedim de. sogan kürü yapiuorun inşallah işe yarar. daha önce de olmuştu bende bu ara kanama doktor stresten demişti. ama simdi neden bilmiyorum. polip nasil anlasiliyo ultrasonla mi??
Evet ultrasonla bakılınca görülebiliyor sadece. Ufak bir et parçası çıkması gibi minik bi parça. Kesilip alınabiliyor hemen. Bende aldırdım özel hastanede anestezi olmadan, hemen muayene sırasında aldı doktor. Yani büyük testlere ayrıca ücret alımı olmadan yaptı.

Back