• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

rahminde endometrial polip olan var mı?

kayitliyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2009
102
1
96
Aydın
Merhaba arkadaşlar,aranıza yeni katıldım çok güzel paylaşımlar olduğunu görüyorum.Eminim aynı sıkıntıyı yaşayan başka arkadaşlar vardır.(aslında olmamasını temenni ederim tabi)2 aylık evliyim bugün genel bir muayene için jinekoloğa gittim.yumurtalıklar gayet sağlıklı,iltihap yok , kist yok, ancak rahim içi ultrasonda 1 cm büyüklüğünde endometrial polip diye bir şey gördü doktor.bir sonraki adette vücuttan atılmazsa kürtajla alınması gerektiğini söyledi.Hamile kalmana engel olur alınmazsa eğer kalsan bile problem olur dedi.Lütfen bilgisi olan varsa paylaşsın..hemende bıçak altına yatmak işime gelmiyor.belkide adetimle birlikte atılacak vücuttan ama bilmiyorum....herkese sevgiler..sağlıklı günler diliyorum...

aynı sorun bende de oldu doktor bana da aynı şeyleri söyledi (ancak kuzenimde de oldu ve ona hiç bir müdahele yapmadı sadece bir an önce hamile kalmaya bakmasını söyledi) ben ameliyat oldum genel anestezi ile sonrasında da hiçbir zorluk acı ağrı vs. hissetmedim ... çok geçmiş olsun acil şifalar

canım cevabın için çok sağol..peki sen hamile kalamıyormuydun polip varken müdahaleden sonra ne oldu?Birde kuzenin aldırmamış o gebe kalabildimi?şimdiden çok saol sizlerede geçmiş olsun..

Merhaba arkadaşlar,aranıza yeni katıldım çok güzel paylaşımlar olduğunu görüyorum.Eminim aynı sıkıntıyı yaşayan başka arkadaşlar vardır.(aslında olmamasını temenni ederim tabi)2 aylık evliyim bugün genel bir muayene için jinekoloğa gittim.yumurtalıklar gayet sağlıklı,iltihap yok , kist yok, ancak rahim içi ultrasonda 1 cm büyüklüğünde endometrial polip diye bir şey gördü doktor.bir sonraki adette vücuttan atılmazsa kürtajla alınması gerektiğini söyledi.Hamile kalmana engel olur alınmazsa eğer kalsan bile problem olur dedi.Lütfen bilgisi olan varsa paylaşsın..hemende bıçak altına yatmak işime gelmiyor.belkide adetimle birlikte atılacak vücuttan ama bilmiyorum....herkese sevgiler..sağlıklı günler diliyorum...

merhaba,
bugün aynı durumun bendede olduğunu yapılan usg sonucunda ögrendim ilaç lı sıvı ile bakıldıktan sonra netleşti.doktorum hamile kalmayı engelleme ihtmalı var ama eger hamile kalsan bile sonrasında herhangi bir problem oluşturmayacağını anlattı .hemen çoçuk düşünen ler için hemen alınması zaman kaybetmemk adına öneriliyor.
sen polip operasyonu geçirdin mi , gerçi yazının üzerinden uzun zaman geçmiş ama olduysan , sonrasında bir sıkıntın oldu mu tecrübelerini paylaşırsan sevinirim.

başka arkadaşlarım aranızda polip operasyonu geçireniniz var mı paylaşmanız ve tecrübeleriniz benim için çok önem-li , çünkü oldukça tedirginim :(

benim de bugün rahmimde 9 mm büyüklüğünde polip olduğu kesinleşti. bebek sahibi olmak istiyoruz. doktorum alınmasını önerdi. poliple hamile kalmanın sıkıntı olmayacağını da ekledi. ama alınırsa gebe kalmamın daha kolay olacağını söyledi. çünkü bu polip rami tıkayarak sperm girişini engelliyormuş. 2 yumurtam var ve çatlamışlar. ama gebe olup olmadığım belli değil. eğer bu ay adet olmazsam sorun yok. ama olursam :( yaklaşık 1 ay sonra polip alınacak. çok gerildim. aslında bir yandan iyi oldu diye telkin ediyorum kendimi. en azından gebe kalamayışımın sebebi polipmiş diyorum. ama ya o alındıktan sonra gene gebe kalamazsam :(

merhaba,
bugün aynı durumun bendede olduğunu yapılan usg sonucunda ögrendim ilaç lı sıvı ile bakıldıktan sonra netleşti.doktorum hamile kalmayı engelleme ihtmalı var ama eger hamile kalsan bile sonrasında herhangi bir problem oluşturmayacağını anlattı .hemen çoçuk düşünen ler için hemen alınması zaman kaybetmemk adına öneriliyor.
sen polip operasyonu geçirdin mi , gerçi yazının üzerinden uzun zaman geçmiş ama olduysan , sonrasında bir sıkıntın oldu mu tecrübelerini paylaşırsan sevinirim.

başka arkadaşlarım aranızda polip operasyonu geçireniniz var mı paylaşmanız ve tecrübeleriniz benim için çok önem-li , çünkü oldukça tedirginim :(

arkadaşım sen aldırdın mı polipi? alındıysa nasıl oldu? şimdi iyi misin?

arkadaşım sen aldırdın mı polipi? alındıysa nasıl oldu? şimdi iyi misin?
henüz operasyon olmadım canım .. kimsede yok surada tecbülerini paylaşşın :)
sen olacakmısın adet biter bitmez yapıyorlar rahim duvarının daha ince ve olması sebebiyle önümüzdeki ay dusunuyorum ama çok tedirginim olmakda istemiyorum inş olmaya kalmadan hamile kalırım .inş sende.
acaba polibi olupta hamile kalabilen ve bir skıntı yaşamayan arkadaşlarımız var mı burada paylaşırlarsa seviniriz .

selam kızlar bende dün hsg cekildim ve 6 mmlik polip tespit edildi bende 6 senedir hamile kalmaya calısıyorum daha sonucu doktoruma göstermedim yarın gdicem ama sanırım bnmde amilyat olucak netten araştırıyodum gebe kalmaya engel yazıyo kalınsa bile polip adet kanamasıyla atılmasını sağlıyomus gebeliğin bende 2 kere kimyasal gebelik yaşamıştım zaten :59:

ben bugün başka bir doktora gittim ve polip, miyom, kist falan hiç bir şey yok sende dedi. iyi ki hemen karar vermemişim. çok mutlu oldum. bence siz de birilerine daha gösterin. artık dr. lara bile guvenemiyor insan böyle olaylar yasayınca...

Arkadaşlar aranızda yada yakınınızda rahminde polip çıkan var mı? Doktor 7mm boyunda rahminde polip var alınması iyi olur dedi.Spermlerin geçişini engelleyebilir.Hamileliğin ilk aylarında bebek o polipin üstüne yapışırsa düşük olabilir dedi. Çok korkuyorum durduk yere ameliyat olmak istemiyorum. Birde Dr. da çok önemli rahme zarar verebilir.Bazılarıda adetle atılabilir diyor. Alınsa bile tekrarlama ihtimali varmış.Bu konu hakkında bilgisi olan varsa görüşlerinizi bekliyorum.

Arkadaşlar aranızda yada yakınınızda rahminde polip çıkan var mı? Doktor 7mm boyunda rahminde polip var alınması iyi olur dedi.Spermlerin geçişini engelleyebilir.Hamileliğin ilk aylarında bebek o polipin üstüne yapışırsa düşük olabilir dedi. Çok korkuyorum durduk yere ameliyat olmak istemiyorum. Birde Dr. da çok önemli rahme zarar verebilir.Bazılarıda adetle atılabilir diyor. Alınsa bile tekrarlama ihtimali varmış.Bu konu hakkında bilgisi olan varsa görüşlerinizi bekliyorum.

kesin polip tanısı konuldu ise ve çocuk düşünüyorsanız ameliyat ol derim.
ben yakın zamanda oldum çok basit bir ameliyat kesinlikle korkulacak gibi değil operasyon sonrası hiçbir sıkıntım yok allaha şükür .
bende inan senin gibi korkuyordum ve 4 aydır erteliyordum ama şimdi düşünüyorumda keşke hemen olsaymışım :)

benimde çarşamba günü polip alınacak merak ettiğim şeyler var.operasyon sonrasında kalkıp giderim die düşünürken doktor 3 gün rapor yazalım dedi.benimde gözüm korktu.operasyondan sonra neler yaşanıyo tecrübeli arkadaşlar paylaşsın lütfen..

benimde çarşamba günü polip alınacak merak ettiğim şeyler var.operasyon sonrasında kalkıp giderim die düşünürken doktor 3 gün rapor yazalım dedi.benimde gözüm korktu.operasyondan sonra neler yaşanıyo tecrübeli arkadaşlar paylaşsın lütfen..

Merhaba
Bu ameliyati oldum. Sikayetim regl suresinin uzunlugu ve agrili gecmesiydi. En son adet 9 gun surmustu. Operasyon sadece 15 dakika suruyor. Hafif bir anestezi veriliyor. Oyle uyanirken zorluk vs hicbirsey yasamadim. Uyandiktan sonra da rahat rahat uyudum. Hicbir agri,rahatsizlik olmadi. 1,5-2 saat sonra kalkip hastaneden ayrildim. Hatta aksam misafirlige gittim:) Doktor polipin tam rahim ortasinda ve sosis gibi sarkik oldugunu soylemisti. Polipin yeri de onemli sanirim. Bazi
durumlarda ameliyat gerekli gorulmemesinin nedeni bu olmali... Bu arada ameliyat sonrasi adetler normal seyrine ve suresine dondu...

Son düzenleme:
öncelikle herkese geçmiş olsun umarım bu bizler için bi sorun oluşturmaz ve bebeklerimizi sag salim kucaklarımıza alırız benimde rahim agzımda polip var kızlar ya dr gebelige engel olacagını sanmıyorum ama durmasınında bi anlamı yok diyor ama dogum yaptıktan sonra dedi:59:

operasyon çok kısa sürüyor . ayıldıktan bir kaç saat sonra spor bile yapabilirsin hareketlerini engelleyecek ağrı vs olmuyor , endişelenecek bişey yok , rahat ol ..

ben de 2 yıl önce aldırmıştım..ağrı sızı kanama olmadı,sadece gerginlikten migren ağrım ve bulantım beni delirtmişti..bu kez yine polip şüphesi var cuma günü yeniden detaylı bi tetkikle bakılacak ve varsa alınacak,aldırmakta korkulacak hiç bi şey yok,sadece tüp bebek tedavimin ortasında böyle bi şey olacağından eğer polipse tedavim yarım kalacak,7 yıldır sebepsiz infertiliteyiz,sebep polipse orda kalmasını istemem,adet sonunda atılabiliyomuş bazıları oyüzden cumaya tekrar bakılacak bakalım..

meraba benime tüp tedavimin 7. günü çıktı yarım bırakmak istemiyorum tedaviyi dr. embiryoları donduralım diyo bakalım...... siz ne durumdasınız

meraba benime tüp tedavimin 7. günü çıktı yarım bırakmak istemiyorum tedaviyi dr. embryoları donduralım diyo bakalım...... siz ne durumdasınız
meraba..bize 2. gittiğimizde yumurtaları ölçtü bıraktı,sordum sis yapmıyomuyuz diye,anormal bi şey görmedim dedi(adet sonrasıydı)hatırlat bi dahakine yapalım dedi..hatırlatmayı düşünmüyorum..

Back