Rahmin kilitlenmesi

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Lütfen konum bir sureligine kalabilir mi,yönetimden rica ediyorum.
Annemde iki defa lekeleme tarzinda kan oldugu icin hastaneye gidip geliyoruz kızlar. Doktor tahlil yaptı,alttan muayene ettiginde rahimde bir sey gordugu icin parca alınması için yonlendirdi. Ama o parçayı alamadılar :( Zaten cok acilı bir islemmis,annemde de bir sürü hastalık var en başta tansiyon. Ilkinde alamadılar,ilaç verdiler ertesi gün tekrar oldu yine alınamadı. Doktor ders olarak gördüklerini ama meslek hayatında ilk kez karşılaştığını söylemiş,rahim kendini kilitliyormuş. Anesteziyle alınacağını söylediler bir sürü tetkik yapıldı. Bugün aramislar pazar günü yatış yapilacagini,pazartesi de ameliyatla alinacagini söylemişler anneme. Ben yine alttan alinacagini sanıyordum,normal ameliyatla mi alacaklar kızlar? Bilen var mı veya yaşayan?

Ne var peki, neyi alacaklar? İki şekilde de alınabilir , anestezi alınca illa açık ameliyat olmuyor, rahat olun.

Ne var peki, neyi alacaklar? İki şekilde de alınabilir .
Yani ne olduğu belli degilki. Kadın doğum doktoru tam anlayamamis bir parcasi alınsın incelensin diye yonlendirdi. Peki alttan alınsa da ameliyat denir mi?

Yani ne olduğu belli degilki. Kadın doğum doktoru tam anlayamamis bir parcasi alınsın incelensin diye yonlendirdi. Peki alttan alınsa da ameliyat denir mi?

Anlayamaması ilginç geliyor bana, polip de myom da kist de epey birbirinden farklı. Hücre tipini anlayamıyorlar bazen , ama sizinki rahim içinde ve biyopsi istiyorlar. Bunun için de parça alınması lazım, annenizi uyutarak alacaklar demek ki.( vajinadan girerek operasyon yaparlar sanırım)

Rahimdeyse alttan alırlar.
Kürtaj yapılır gibi olur diye düşünüyorum.

Rahimdeyse alttan alırlar.
Kürtaj yapılır gibi olur diye düşünüyorum.
Bu şekilde olursa da yatış yapilıp adına ameliyat diyorlar mi acaba? Anneme kesik olack mi niye sormadin dedim insan sorar ya,baska hastaneye de giderdik öyle olursa

Lütfen konum bir sureligine kalabilir mi,yönetimden rica ediyorum.
Annemde iki defa lekeleme tarzinda kan oldugu icin hastaneye gidip geliyoruz kızlar. Doktor tahlil yaptı,alttan muayene ettiginde rahimde bir sey gordugu icin parca alınması için yonlendirdi. Ama o parçayı alamadılar :KK43: Zaten cok acilı bir islemmis,annemde de bir sürü hastalık var en başta tansiyon. Ilkinde alamadılar,ilaç verdiler ertesi gün tekrar oldu yine alınamadı. Doktor ders olarak gördüklerini ama meslek hayatında ilk kez karşılaştığını söylemiş,rahim kendini kilitliyormuş. Anesteziyle alınacağını söylediler bir sürü tetkik yapıldı. Bugün aramislar pazar günü yatış yapilacagini,pazartesi de ameliyatla alinacagini söylemişler anneme. Ben yine alttan alinacagini sanıyordum,normal ameliyatla mi alacaklar kızlar? Bilen var mı veya yaşayan?

yok alttan alıcaklar.
annemdende almışlardı çok acılı bir işlemmiş. anesteziyle olması iyi olmuş.

Bu şekilde olursa da yatış yapilıp adına ameliyat diyorlar mi acaba? Anneme kesik olack mi niye sormadin dedim insan sorar ya,baska hastaneye de giderdik öyle olursa
Kesi olmayacak büyük ihtimalle vakumla alacaklardır.
Kan vs bile olmayacak yani.
Hani nasıl düşükten sonra kürtajla içeride kalan parçaları alıyorlarsa sizin olayda da rahimdeki parçağı alacaklar.
Anestezi alıp 15-20 dakikalık bir olay olacak büyük ihtimalle.

kesi oluyor içeride. kanama yapıyor biraz.
kolkoskopiden bahsediyoruz dimi?

kesi oluyor içeride. kanama yapıyor biraz.
kolkoskopiden bahsediyoruz dimi?
Hayır kolkospiden bahsetmiyor sanırım.
Rahim içinden parça alınması lazımmış.
Benim bildiğim aynı kürtaj gibi olan.
Hani düşükte vs rahimde parça kalınca vakumla alıyorlar ya rahimin içindeki parçaları.
Ben öyle zannettim.

Hayır kolkospiden bahsetmiyor sanırım.
Rahim içinden parça alınması lazımmış.
Benim bildiğim aynı kürtaj gibi olan.
Hani düşükte vs rahimde parça kalınca vakumla alıyorlar ya rahimin içindeki parçaları.
Ben öyle zannettim.

valla ben öyle anladım.
smearle sonuç alamadıklarında bu işlem yapılıyor kazıyarak.
ceyz ?

valla ben öyle anladım.
ceyz ?
Kolposkopi rahim ağzı, vagen veya vulvanın yakından muayenesini sağlar. Kolposkop denilen ışıklı alet rahim ağzının görüntüsünü büyütür, böylece daha iyi muayenesini ve görülebilmesini sağlar.

Kolposkopinin başlangıcında muayene olduğunuz gibi kadın-doğum masasına sırt üstü yatacaksınız. Muayene sırasında uygulanan alet vageninize yerleştirilerek rahim ağzınızın rahat görülmesi sağlanacak. Tuzlu su ile rahim ağzı ve vagendeki akıntılar giderildikten sonra, özel bir sıvı ile rahim ağzınız ıslatılacak. Eğer sorunlu bir doku, hücre varsa bu sıvı etkisi ile beyaz renge dönecektir. Bu sayede doktorunuz beyaz bölgeleri daha ayrıntılı inceler, gerekirse bu bölgelerden biyopsi (parça) alır. Alınan parça konunun uzmanı (patolog) tarafından incelenir.
Bu işlem genellikle 20-30 dakika sürer.

Kesi olmuyormuş sanırım,sadece sonrasında 2 gün lekelenme tarzı kanama ve koyu renkli akıntı oluyormuş.

Kolposkopi rahim ağzı, vagen veya vulvanın yakından muayenesini sağlar. Kolposkop denilen ışıklı alet rahim ağzının görüntüsünü büyütür, böylece daha iyi muayenesini ve görülebilmesini sağlar.

Kolposkopinin başlangıcında muayene olduğunuz gibi kadın-doğum masasına sırt üstü yatacaksınız. Muayene sırasında uygulanan alet vageninize yerleştirilerek rahim ağzınızın rahat görülmesi sağlanacak. Tuzlu su ile rahim ağzı ve vagendeki akıntılar giderildikten sonra, özel bir sıvı ile rahim ağzınız ıslatılacak. Eğer sorunlu bir doku, hücre varsa bu sıvı etkisi ile beyaz renge dönecektir. Bu sayede doktorunuz beyaz bölgeleri daha ayrıntılı inceler, gerekirse bu bölgelerden biyopsi (parça) alır. Alınan parça konunun uzmanı (patolog) tarafından incelenir.
Bu işlem genellikle 20-30 dakika sürer.

Kesi olmuyormuş sanırım,sadece sonrasında 2 gün lekelenme tarzı kanama ve koyu renkli akıntı oluyormuş.

evet kazıyarak alınıyor kesiyi kanama olacak mı diye sorduğu için olacak anlamında yazmıştım.

valla ben öyle anladım.
ceyz ?
Kolposkopi demediler ameliyat demiş:( Benim merak ettigim, kilitlendiği için ayık da olsa baygın da olsa alttan alınamıyor diye mi ameliyat olacak

Kolposkopi demediler ameliyat demiş:KK43: Benim merak ettigim, kilitlendiği için ayık da olsa baygın da olsa alttan alınamıyor diye mi ameliyat olacak
Ayıkken kendini kastığı için olabilir.
Ya da korktuğu için.
Ben böyle düşündüm açıkçası.
Basit bir olaya benziyor endişe etmeyin.
Vajen her zamanki gibi genişletilecek kanül yardımıyla parça alınacak.

Amaç sadece parça almaksa vajinadan alınır. Kürtaj gibi yani..
Mr, usg falan çekilmiştir sonuçta. Nasıl hiç bir şey diyemiyor ki doktor anlamadım?
Artık mr lar yarı yarıya tanı koyuyor..

Back