Rahimdeki Spermi öldüren Antikorlarin Varliği Hangi Testle Anlaşiliyor.

biscuitt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
107
2
96
43
İstanbul
Selam arkadaşlar benim çok merak ettiğim birşey var. Rahimde bazı insanlarda spermleri öldüren antikorlar varmış dr um bana bundan hiç bahsetmedi ve böyle bir test istemedi e şimdi benim ve eşimin bir problemi olmadığı halde cocuğumuz olmuyo belki problemimiz budur. Acaba aranızda bilen varmı bu antikorların var olup olmadıklaeını hangi testlerle anlayabiliyoruz :uhm:

Canım bu iş zahmetli benim bildiğim kadarıyla.
Bunu ancak şöyle anlıyorlar.Sen ve eşin beraber oluyorsunuz ve belli bir süre içinde hastanede senden sanırım vajinadan örnek alınıyo.Hani beraber oldunuz,eşin boşaldı ya.İşte o spermler içerde ne kadar canlı ona bakıyorlar.Ölmüşlermi ölmemişler mi diye.Bunu da hiç birimiz istemeyiz heralde zaten rahatsız edici bi işlem seviştikten sonra dr. bakacak felan.
Sanırım hem psikolojik olarak rahatsızlık veren bi konu, hem de belki bunun testi zordur.Gerek duymuyor hiç bir dr. bunu yapmaya.
Zaten böyle bi sorun varsa bile aşılamaya yönlendiriyorlar.
Kaldıki bu sorun yoksa ve çocuğunuz olmadıysa, çok da önemli bi sorununuz yoksa yine aşılamaya yönlendiriyorlar.Yani her durumda aşılamaya yönleneceksin zaten o yüzden gerek görmüyor da olabliriler.
E sorun çok büyük çıkarsa da zaten tüp yapılıyo.
Sanırım aydınlatabildim seni.Geçmiş olsun.

Selam arkadaşlar benim çok merak ettiğim birşey var. Rahimde bazı insanlarda spermleri öldüren antikorlar varmış dr um bana bundan hiç bahsetmedi ve böyle bir test istemedi e şimdi benim ve eşimin bir problemi olmadığı halde cocuğumuz olmuyo belki problemimiz budur. Acaba aranızda bilen varmı bu antikorların var olup olmadıklaeını hangi testlerle anlayabiliyoruz :uhm:

CANIM BU KONUYU BENDE DUYDUM HASTA DR SORMUŞTU DR DEDİKİ 2 AY PREZERVATİF KULLANIN ONLAR ÖLÜYORMUŞ VE YUMURTLAMA GÜNÜNÜ HESAPLAYIP O TARİHTE GİRİN DEMİŞTİ DR

ben de bundan şüpheleniyordum ve doktora söyledim varsa testini yaptıralım diye..aynı darkinlife'ın anlattığı gibi anlattı...ilişkiden yarım saat sonra yıkanmadan doktora gideceksin..doktor zaten bu süre zarfında rahime giden gitmiş oluyo pek geçerliliği kalmadı aşılama çıktıktan sonra dedi...zaten aşılamada direk rahme verdikleri için spermleri rahim ağzı salgısıyla karşılaşmıyor spermler.......

ben de bundan şüpheleniyordum ve doktora söyledim varsa testini yaptıralım diye..aynı darkinlife'ın anlattığı gibi anlattı...ilişkiden yarım saat sonra yıkanmadan doktora gideceksin..doktor zaten bu süre zarfında rahime giden gitmiş oluyo pek geçerliliği kalmadı aşılama çıktıktan sonra dedi...zaten aşılamada direk rahme verdikleri için spermleri rahim ağzı salgısıyla karşılaşmıyor spermler.......

bizimde böyle sorunumuz vardı dr (asa) yani antisperm antikor testi yaptırdı benimki çok yüksek çıkmıştı ve prezervatif önerdi sonra tekrar test yaptırdık normale geldi yinede gebelik oluşmamıştı

Canım çok teşekkür ederim gercekten cok yardımcı oldum çünkü internetten biraz araştırmıştım ama cevabını bulamamıştım. Peki eğer böyle bir sorun varsa ozaman aşılama işe yarıyor değil mi?

Allah razı olsun iyiki sordun benim kafamıda uzun zamandır kurcalıyordu.ben de şimdi senin sayende öğrendim:))Demekki 2 ay prezervatif kullanacağız.Denemeye değer:))Cevap veren arkadaşlar size de teşekkürler Şeniz

Canım cok sağol. Yani kan testiyle sadece öğrenilebiliyor peki bir arkadasım söylemişti onun bir tanıdığında çıkmış bu sorun ve doktor bir ilaç kullandırmış 2 ay sonra hamile kalmış bu ilaçla ilgili bir bildiğin varmı? Bu konuda da yardımcı olursan cok sevinir.Tekrar cok teşekkürler a.s.

canım bize prezervatif ve kortizon ilaç vermişti bu sayede normale düştü. birde böyle sorun varsa mümkün olduğunca spermlerin hiç bir yerine değmemesi gerekiyor sormak istediklerin olursa cevaplarım

ama canım nasıl hiçbir yerime değmemesi gerekiyor? yani ilişki sırasında bu nasıl olucak? peki senin oldu mu daha sonra? aşılama falan yaptırdın mı?

canım zati prezervatif kullanacaksınız bununda ucuz defolu olmaması gerekiyor. yani bu antikor yüksek olduğunda sadece rahim içinden değil vücuduna değincede deri altından girip antikorlara algılımalarına neden oluyormuş. bunun için en sağlıklısı kaliteli prezervatif kullanımı. benim bu denemelerle olmadı tüp bebek yaptırmıştım

sorma canım bu konuda çok dertliyim. hamile kaldım ama? 20 haftalıkken kalbi durdu, bunun antikorlarla alakası yok sakın korkma eğer tek neden antikor olsa tedavisi kolay, bende birde kalitesiz yumurta olduğu için tüp bebek yaptırmak zorunda kalmıştık. sizin tek sorun oysa inan çok kolay tedavisi var sakın endişelenme

Canım çok üzüldüm. Yok bizde o sorun var mı bilmiyorum. Bende de eşimde de hiç bir sorun yok buna rağmen hamile kalamadım bu ay tüp bebek yaptırdım bende ama malesef tutmadı senağlama Bir arkadasım da bu olaydan bahsedince merak ettim , doktorlar bizde bir sorun bulamadı ama acaba böyle bir sorunumuz olabilir mi diye? Canım insallah bizlerde bebeklerimizi Allah nasip ederde kucağımıza alırız sağlıkla.

üzülme arkadaşım. benim tutmuştuda geç geldi erken gitti ne yapalım bundada vardır bir hayır. sizde başka sorunlarda olabilir tüp bebek denemen varsa ve olmadıysa bu antikorlara takılma derim. antikorlar varsa normal gebe kalmaya engel oluyor bildiğim kadarıyla tüp bebeği etkilemiyor. neden? tutmadığı hakkında bilgin varmı? dr ne dedi?

Canım bütün tetkiklerim yapıldı tüplerimin ikiside açık hormon testlerim normal , eşimin sperm sayısı normal ama olmuyo. Tüp bebekten cok umutluydum tutmadığı ortaya çıkınca doğrusu cok kötü oldum ve doktorla görüşmek istemedim ama başka bir doktorla görüştüm ve bana malesef bir problem olmasada tutmaya biliyor 1- 2 ay dinlen dedi. Bakalım dinlendikten sonra olmazsa aşılama düşünüyorum. Yni nedenini bilmiyorum aslında o kadar ii gidiyordu ki tedavim 20 tane yumurtam çıktı 9 u döllendi ama olmadı işte. senağlama Bazen kendimi işe yaramaz biri olarak görüyorum. Allah' ın taktiri benim de kaderim buymuş.

Kalan Yumurtalarini Dondurmadilarmi? Eğer Dondurulmuş Varsa Onlari Dene Bence. Eğer Olupta Kaybetseydin O Dahada Aci Veriyor Gerçi Hepsi Aci Veriyor Kim Isterki Böyle Olsun Kucağimiza Almak Onun Kokusunu Duymak Ne Güzel Bir şeydir Ne Yapalim Elimizden Geldiğinin Fazlasini Yapiyoruz Olmuyor Bizim Suçumuz Değildir Herhalde Kendini Işie Yaramaz Diye Düşünme Sakin Inan Biz En Iyisini Yapmaya çalişiyoruz Ve Kiymet Bilmeyenlerden Daha Fazla Hak Ediyoruz. Rabbim Böyle ön Görmüş Elden Ne Gelir

Back