Rahimde yara ve E$LERIMIZ

Edanur_nur

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2017
4
0
1
37
Merhaba kizlar,

Benim aylardir mantar/enfeksiyon problemim var, en son kontole gittigimde rahimde yara oldugunu soyledi ve antibiotik tesavisi verdi. Sonrasinda rahimde olan yaram gecti, yaktirma dondurma yaptirmadan. Rahimde yara vs genellikle cinsel yolla gecen hastaliklardan kaynaklaniyor. Kizlar sizin icinize hic suphe dusmuyormu ya esim bana bir yanlis yapti ve ondan kaynakli boyle oldum diye? Bi benmi boyle dusuncelere kapiliyorum, seytan iste durtuyor

Bencede şeytan dürtmüş sizi. Eşiniz bugüne kadar güveninizi sarsacak birşey yaptı mı bilemiyorum ama benim başıma gelse aklıma bile gelmezdi. Bi tek o sebebi olmaz diye düşünüyorum doktorunuza danıştınız mı

Guvenimi sarsacak hic bise yapmadi, buyuzden boyle dusundugumde esime haksizlik yapmis gibi hissediyorum. Doktorum cinsel yolla gecen hastaliklar diyip basindan saldi. Soru sormaya firsatim bile olmadi. Hal boylede olunca icime kurt dustu

Guvenimi sarsacak hic bise yapmadi, buyuzden boyle dusundugumde esime haksizlik yapmis gibi hissediyorum. Doktorum cinsel yolla gecen hastaliklar diyip basindan saldi. Soru sormaya firsatim bile olmadi. Hal boylede olunca icime kurt dustu
Yok bence rahat olun geçirdiğiniz enfeksiyonlar yada Bilmiyorum ama operasyon geçirdiyseniz yada düşük yaşadıysanız bi ihtimal belki onlardan illaki olabilir bi nedeni. Çok basit bi açıklaması vardır hem bahsedilen tip yaranın böyle kolayca iyileşebileceğini bile düşünmüyorum. İçinizi ferah tutun bu düşünceleri de aklınızdan çıkarın bence

http://www.rahim.gen.tr/rahim-ici-yara.html
Burda cinsel hastalık diye bişey yazmıyor. Belki bi parça içiniz rahatlar. Anladığım kadarıyla geçirdiğiniz enfeksiyon sebebiyle oluşmuş. Tabi doktor değilim ben. Geçmiş olsun

Ilginiz icin oncelikle tsk ederim. Vajinadan alinan sividan ureaplasma bakterisinin turedigini soyledi doktor hanim. Yani sira birde rahimde yara varmis. Yazdiginiz siteden alinti yapiyorum;

Genel olarak bu rahatsızlığa sebep olan üç adet mikroorganizma bulunmaktadır. Onların isimleri de şu şekildedir: klamidya, gonore ve trikomonasdır. Bunlardan başka kimi alerjik maddeler bu rahatsızlığa sebep olabilmektedir.

Bu mikroorganizmalardan herhangi biri cikmadi..

Birkaç siteye baktım da Doğumda anneden bebeğe geçebiliyormuş cinsel hayat aktifleşince yada farklı enfeksiyonlar sebebiyle aktifleşebiliyormuş. Şöyle bişey yapabilirsiniz. Bence önce detaylıca doktorunuzla konuşun olasılıklar konusunda. Ama yine en başta dediğim gibi ben tedaviye odaklanır eşimle ilgili de çok kafaya takmazdım

Bende de rahim ağzında yara çıktı. Dondurdum yaklaşık 5 hafta önce. Eşimin sperm kültüründen trikomonas çıktı. Ürolog da erkekti ve bana eşimin yanında "senden ona bulaşmış çünkü bu kadında olur" dedi. Tırlattım tabi.. Cinsel yolla bulaşan bi enfeksiyonu (çoğunlukla), ilk kez eşiyle birlikte olmuş bi kadın kimden nasıl kapabilir?! Benim sinirlendiğimi anladığı anda da ortak kullanım alanlarından da (alışveriş merkezi-benzinlik tuvaletleri gibi) bana geçebileceğini söyledi.
İşin özü şu; 9 aylık evliyim ve başıma ilk defa böyle bi şey geldi. Bu evet, eşimden de geçmiş olabilir ama bunları düşünerek ne psikolojimi yıpratırım ne de kendimi yorarım. Siz bunları boşverin, eşinizle beraber tedavi sürecine girin, geçer. Gerisi fazla yük olur üstünüze.

Bizde yeni evli sayiliriz 1,5 senedir. Boyle dusunebilmeniz gercekten cok guzel, dediginiz gibi kendinizi yipratmadiniz. Mutlaka bilmedigimiz bir cok sebebleri olabilir bu tur rahatsizliklarim. Ustelik benim esimdeki idrar testinde hicbisey cikmadi. Bunu doktora dedigimde; idrar testinde (bende cikab bakteri)herzaman turemiyebilirmis. E madem oyle ozaman daha kapsamli bir test isteseymis. Bilmiyorum gereksiz yere kendi kendime aylarca evham yaptim. Keske sizin gibi dusunebilseydim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…