Merhabalar.
Arkadaşlar çook çaresiz durumdayım...yaklaşık 7 ay önce gebelik düşündüğümüz için doktora gittik ve bize rahmimde perde olduğunu, hamile kalsamda düşükle sonuçlanacağını bu yüzdende ameliyat olmam gerektiğini söylediler. fakat ben ameliyatı göze alamadım ve şansımızı denemeye karar verdik. 7 aydır denememize rağmen hamile kalamayınca dün tekrar doktora gittim. bu sefer profesöre gittim ve doktor bey 4 boyutlu ultrasonda perdenin boyutunu ölçerek 2.5 cm olduğunu söyledi. bu yüzden hamile kalamayacağımıda belirtti. şuan çok endişeliyim.gerçekten 2.5 cm perde hamileliğe engel olacak kadar büyükmüdür? bu yapılacak olan ameliyatlarda rahim delinmesi gibi bir risk olduğunu duydum ve çok korkuyorum. ya böyle bişey olursa diye. ozaman hiç çoçuğum olmazne yapmalıyım ya?? ameliyat olursam kime olucam onuda bilmiyorum.. kocaelide yada istanbulda bu ameliyatı olan varmı?? ve kime oldunuz?? lütfen bayanlar yardım (
Senin adına cok sevindim:) ben de burada arkadaslara yardımcı olabilmek icin mümkün olduğunca bütün septum konularına yazmaya calisiyorum :)
Cok sansliymissinki ameliyat olmadan hamile kalmamissin. Ben malesef 3 düşüğü de bunun yüzünden yasadım. Ve senin ilk Dr u benim bu 3 düşükteki Dr lari Allah a havale ediyorum. Cok Canim yandı çok zor atlattım .onlar icin onemli dgl düşük yapman kayıpların.
İnsallah Allahım sizlere de en yakın zamanda hamileliği nasip eder :))
Arkadasım gecmisolsun. İyiki hamile kalmamissin bu 7 ayda diyesim var. Isını tamamen sansa bırakmak demektir bu.
Bende de perde varmis. Varmis diyorum çünkü ben malesef 3 düşükten sonra öğrenebildim. Keske bana da daha oncesinde bir Dr söyleyebilseydi de o ameliyatı olsaydım.
Rahimde perde bazen infertikiteye de neden olabiliyormuş. Bende olmadı istediğim an hamile kaldın keske kalmasaymisim. Ciddi psikolojik yıkım çünkü, Allah hic kimseye yaşatmadın.
Ben o bahsettigin ameliyatı ( histereskopi) 2 kere oldum hemde. Hic korkulacak bir durum degil ve gayet basit bir islem. İsin ehli iyi bir Dr olursa cok rahat atlatirsin. Ertesi gun günlük hayatına devam edersin.
Ben istanbulda yasıyorum. Ben de cok araştırdım. Bu perde durumunun infertiliteye de besen olduğu icin tup bebek merkezlerinde cok daha sik yapıldığı ve bu nedenle kdr karın elinin daha iyi olduğu söylendi. Ben de istanbul kosuyolunda umut tup bebek merkezini sectim. Ve hic pişman olmadım. Burada bazı sıkıntı yaşayan arkadaşların hic bı sıkıntısını da yasamadım.
8 ay arayla iki kere oldum hisetereskopiyi. İkisi arasında korundun. İkinci histereskopiden sonra 2 ay korundum korunma sûrem biter bitmez hamile kaldım. Şükürler olsun31. Haftadayim her sey yolunda.
Çık uzun yazdın kusura bakma ana ayni dertten muzdarip olan arkadaslara mümkün olduğunca yardım etmeye çalışıyorum çünkü ben cok çektim.
Allahım sana da nasip etsin insallah.
Merhaba lilymeredin, guzel dileklerin icin cok teşekkür ederim. Allahım sana da karnındaki bebeği sağlıkla Alman'ı nasip etsin.
Malesef ben de Dr lardan cok çektim, saçma sapan seyler yasadım, ama simdi karnımda kızıma bağlandım , allahım hayırlısıyla kucağıma almayı da nasip eder inşallah.
Benim bu hamileliğim de cok sıkıntılı gecti, kanamalar, lekelenmelerim. Cok kötüydü.
Ve senin bahsettigin dikiş olayını bana da cok dedi Dr um . Hatta 10 lu haftalarda daha sık gidip sürekli rahim ağzı olculdu, gerekirse dikiş atacam dedi Dr um ama gerek duymadı.
İcini ferah tut, bu durum hamileliğin kötü, riskli olduğunu göstermez.
Belli ki sen de sonunda iyi bir Dr a rastlamışsin, Dr un ısını riske atmıyor.
Benim şimdiki Dr um da oyle , benden daha panik, herseyi cok inceliyor , hic bir şeyi riske atmamaya çalışıyor.
Ve ahim ağzına dikiş atılması kötü bi sey degil, hic düşünme icini ferah tut.
Canım benim iyi dileklerin beni cok mutlu etti, Allah razı olsun.
Ben bu konuda cok canım yandığı icin , burda benim gibi olan arkadaslara yardımcı olmak icin paraliyorum kendimi:) faydam oluyorsa ne mutlu bana :))
Allahım senin kuzunu da san bağışlasin insallah.
Canım sen benden daha iyisin maşallah. Ben ilk 5+5 te cok ciddi kanama yasadım. Bildigin pihti düşüyordu. Sonra sürekli kahverengi lekelenmeler. 12, haftada yine büyük büyük pihtilasma düşürdüm. Cok kanama oldu. Ben kaybettim diye gittim Dr a , ve benim kanama odağım vardı ultrasonda. Ondan sonra 20. Haftaya kadar da kanama devam etti. Yattım sürekli , Kocamla biz de arkadas olduk, kardeş kardeş yattık :))
Benim kanamalarım başlayınca coraspini kesti ama clexane a devam ettim. 16 haftaya kadar önce 3 günde 1, sonra haftada bir Proluton iğne oldum. Ve yine o haftalara kadar her gün progrstan kullandım. Cok cok sıkıntılı bir süreçti ama gecti cok şükür:)
Bu kadar uzun anlattım sana detay olsun diye umarım sikmamisimdir seni:))
Ultrasonda rahim ağzı boyunu ölçüyorlar. Dr una bi hatirlat istersen.
Hangi ildesin merak ettim. İnsallah her sey gönlünce olur.
Bir de ben bu kadr sıkıntı yasamama rağmen isimi tamamen bırakmadım ve hala çalışıyorum , sdc kanama zamanlarında çalışmadım. Evde olunca kafaya daha cok takiyo insan, sen de mümkün olduğunca rahat olmaya çalış.
Bu arada ben hep buralardayim, her zaman ulaşabilirsin, destek olurum:)
Evde vakit geçirebiliyorsan ne iyi, ben yapamadım. Bir de benim kendi isim istediğim zaman çalışıp istemediğimde çalışmadım. O yüzden cok sıkıntı yasamadım.
Ben cok erken kayıplar yasadım. İlk ikisini 6 haftalıkta kaybettim, 3. Yü 8 haftalıkta kaybettim.
Cok şükür gecti gitti o günler. Daha büyük cocuğun kaybı daha zordur eminim.
Bak sen de benim gibi bugünleri sadece konuşuyor olacaksın Allah'ın izniyle , Allah evladını sana bağışlayacak insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?