rahim yokluğu ? regl olmama durumu.....

bbelya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2010
14
1
36
Bursa
selam arkadaşlar kadınların büyük sorunlarından biri regl olamama bir yakınım bu sorunu yaşıyor.şuan 26 yaşında regl olmadı nekadar doktora gittiyse yumurtalıkların olduğunu hormanların normal olduğu sadece rahminin olmadığını söylediler yapılacak bişeyin olmadığını çocuk sahibi olabilmesi için kendisinden,eşinden yumurta ve sperm alınıp labratuvar ortamında (tüp bebek tekniği)döllendirilip taşıyıcı anne rahmine yerleştirmekten başka bir çare olmadığı söylendi.bunu bir değil bir kaç doktor söyledi..fakat geçenlerde kanalın birinde bir profesör rahim yokluğu diye bişeyin olmadığı sadece rahimin zar şeklinde duvara yapışık olduğunu ve bunun fark edilmediğini ve bir operasyonla rahmin duvardan ayrılarak normal şekle sokulabilineceğini söylemiş ve kadının anne olma şansının olduğunu belirtmiş fakat bu doktorun adını alamadık proğramı izleyen arkadaşlar var mı birde bu tarz bir sorunu yaşayan arkadaşlar deneyimlerimizi paylaşalım lütfen...cevaplarınızı bekliyorummm

öncelkle gecmıs olsn en yakın arkdsımda cok kıloluydu kuckken adet olmadı yanı az oluodu sonra ara sıra hıc olmadı bı olup bı olmuyodu normal yolla hamıle kaldı suan bebgı var :)

öncelkle gecmıs olsn en yakın arkdsımda cok kıloluydu kuckken adet olmadı yanı az oluodu sonra ara sıra hıc olmadı bı olup bı olmuyodu normal yolla hamıle kaldı suan bebgı var :)

sizede geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsün Rabbim isteyen herkese nasip etsin.yalnız benim bahsettiğim durumda hiç regl görülmüyor ara sıra olan durumlarda durum daha farklı ....

Son düzenleme:
Yakınınız doktora gittiğinde asherman sendromu hakkında sorsun çünkü sizin anlattığınız rahim içindeki yapışıklık asherman sendromu olarak biliniyor. Bunu için rahim içine bakılıyor sanırım bir küçük kamerayla, doktor sizi bu konuda mutlaka yönlendirecektir, geçmiş olsun.

Son düzenleme:
selam arkadaşlar kadınların büyük sorunlarından biri regl olamama bir yakınım bu sorunu yaşıyor.şuan 26 yaşında regl olmadı nekadar doktora gittiyse yumurtalıkların olduğunu hormanların normal olduğu sadece rahminin olmadığını söylediler yapılacak bişeyin olmadığını çocuk sahibi olabilmesi için kendisinden,eşinden yumurta ve sperm alınıp labratuvar ortamında (tüp bebek tekniği)döllendirilip taşıyıcı anne rahmine yerleştirmekten başka bir çare olmadığı söylendi.bunu bir değil bir kaç doktor söyledi..fakat geçenlerde kanalın birinde bir profesör rahim yokluğu diye bişeyin olmadığı sadece rahimin zar şeklinde duvara yapışık olduğunu ve bunun fark edilmediğini ve bir operasyonla rahmin duvardan ayrılarak normal şekle sokulabilineceğini söylemiş ve kadının anne olma şansının olduğunu belirtmiş fakat bu doktorun adını alamadık proğramı izleyen arkadaşlar var mı birde bu tarz bir sorunu yaşayan arkadaşlar deneyimlerimizi paylaşalım lütfen...cevaplarınızı bekliyorummm

çok ilginç bende aynı sorunu yaşıyorum keşke doktorun adıni bilseydin...ben de taşıyıcı anneliği düşünordum ama keşke dediğin doğru olsa...vaalla seni bulup öpecem :)

Son düzenleme:
programi ne zaman izledin?
hangi kanal??

doktor proğramlarından biri fazla zaman olmadı 2-3 ay anca fakat dediğim gibi doktor ismi alınamadı belki burdan ulaşabiliriz diye başlık açtık araştırmalara devam ediyoruz bir ip ucuna ulaşabilrsek burdanda paylaşacağız

iyide canım benim prıgramı seyredeli iki ay olmuş diyorsun ozaman niye araştırmadınız artı burdan bişe çıkmaz siz kanalı arayıp sorsanıza onlar size yardımcı olurlar artı ümidinizi kırmak istemem ama bende arkadaşınla aynı durumdayım en ünlü proflara muayene oldum olsa böle bişe sölerlerdi

nisanur haklı arkadaşlar.aynı sorun bendede var daha önce böyle bişi duymadım...

:(
arkadaşlar siz biraz probleminizden bahs edermisiniz?doktorlar ne dedi size?
yumurtalığnız var mı?

Son düzenleme:
:(
arkadaşlar siz biraz probleminizden bahs edermisiniz?doktorlar ne dedi size?
yumurtalığnız var mı?

evet canım yumurtalık var ama raahim yok vajenin bir kısmıda kapalı sen ameliyat oldun sanıırm evli olduğuna göre nerede ve hangş teknikle oldun sende bundan bahsdersen sevinirim özel mesaj atma hakkımız ikimizinde yok buralardan idare edeceğiz artık olana kadar

yok canım amaliyat olmadım vajina var yani ilişki de allahdan problemim yok
ama rahim yok
sen evlenmeye düşünmüyormusun problemini çözüp?
hem de çocuk için de taşıyıcı annelik yöntemi var biliyorsun her nekadar turkiye de yasak olsa da

Son düzenleme:
iyide canım benim prıgramı seyredeli iki ay olmuş diyorsun ozaman niye araştırmadınız artı burdan bişe çıkmaz siz kanalı arayıp sorsanıza onlar size yardımcı olurlar artı ümidinizi kırmak istemem ama bende arkadaşınla aynı durumdayım en ünlü proflara muayene oldum olsa böle bişe sölerlerdi

araştırmadık diye bişey yok elimizden geldiği kadar her yerden araştırıyoruz hani derler ya umut dünyası belki burdan da bişey çıkar ve bu durumda olan bir çok kişiye ulaşabiliriz amacıyla burdan başlık açtık bu konuda sıkıntı çeken çok insan var ve herkes yaşadığı deneyimi başvurduğu yolu gittiğ doktoru paylaşarak bilgi aktarımında bulunabiliriz.

Nisanur benimde durumun senin gibi, rahim yok, vajinanın bir kısmı kapalı, bunun için bacaktan alınacak bir parça ile vajen kanalı oluşturulacak..sen ne kadar araştırma yaptın.. ameliyetlarla ilgili bilgin varmı..vajen kanalının oluşturulması için3 farklı yöntem var..Hangisi en iyi sonuç veriyor bunu merak ediyorum..Sende bildiklerini paylaşırsan sevirim..

Kadın kendisine nasıl vajina yapabilir?
Vajinanın bulunması gereken yerdeki mukoza oldukça esnek olduğundan, aralıklı olarak bu bölgeye basınç uygulayarak bölgeyi çukurlaştırmak mümkündür. Hastanın küçük bir silikon kauçuk diktatörle (2.5 cm. uzunluğunda 1 cm. genişliğinde bir dilatatörle) bölgeye günde iki kere on beşer dakika ritmik basınç uygulaması söylenir. Bu işlemden önce bölge yağlanmalıdır. Doku çukurlaşmaya başladıktan sonra dilatatör daha büyüğüyle değiştirilir ve işleme devam edilir. Hasta gerçekten kararlıysa ve egzersizleri düzenli olarak sürdürürse, 3 ile 6 ay sonra yeterli bir vajinası olacaktır: On beş santim uzunluğunda ve beş santim çapında bir dilatatöre uyan bir vajina.
Cerrahi olmayan yöntem, özellikle aktif bir cinsel yaşamı olan kadınlarda başarılı olmakta, koitus (cinsel temas) vajinanın iyi durumda kalmasını sağlamaktadır. Deriyle değil de mukozayla kaplı olduğu için yeni vajina, nemli bir ortam sağlamakta, bu da birleşme öncesinde nemlendirici kullanılması gereğini ortadan kaldırmaktadır.

yok canım amaliyat olmadım vajina var yani ilişki de allahdan problemim yok
ama rahim yok
sen evlenmeye düşünmüyormusun problemini çözüp?
hem de çocuk için de taşıyıcı annelik yöntemi var biliyorsun her nekadar turkiye de yasak olsa da

enteresan geldi bana söylediğin rahmi olmayanın vajinası gelişmiyo diye biliyorum ama sen sorun yok diorsun.tabikide evlenmeyi düşünüyorum ama benim niyetim baştan söleyip bu şekilde kabul eden olduğunda sorunlarıma çözüm aramak şu an ypılacak bişey yok evet taşyıcı anne yöntemine sıcak bakıyorum bende ama ondan önce ben evlenen kadar rahim nakkl gerçekleşirse dileğim o oda bir sene içinde uygulunalacak yeni açıklama yaptılar yüreğimiz ağzımızda sevinçle bekliyoruz ben ve evli arkadaşlarım

Nisanur benimde durumun senin gibi, rahim yok, vajinanın bir kısmı kapalı, bunun için bacaktan alınacak bir parça ile vajen kanalı oluşturulacak..sen ne kadar araştırma yaptın.. ameliyetlarla ilgili bilgin varmı..vajen kanalının oluşturulması için3 farklı yöntem var..Hangisi en iyi sonuç veriyor bunu merak ediyorum..Sende bildiklerini paylaşırsan sevirim..

bacaktan yapılan tekniği arkadaşlarıma olduğu gibi sanada tavsiye etmem canım ilişki olmasa kapanıyor artı bacaktaki yara izi acı ve ordan alınan parça kuru olduğundan cinsel birleşmedede sıkıntı oluyor hele bağırsaktan olana hiç kalkışma o en meşekatli bir işlem ve sonuçlarınıda hiç beğenmedim çünkü yaptıran arkadşım var. en güzeli yeni çıkan yöntem bende karın içi zarından yapıılan vajina bende onu düşünüyorum ama şimdi değil

Kadın kendisine nasıl vajina yapabilir?
Vajinanın bulunması gereken yerdeki mukoza oldukça esnek olduğundan, aralıklı olarak bu bölgeye basınç uygulayarak bölgeyi çukurlaştırmak mümkündür. Hastanın küçük bir silikon kauçuk diktatörle (2.5 cm. uzunluğunda 1 cm. genişliğinde bir dilatatörle) bölgeye günde iki kere on beşer dakika ritmik basınç uygulaması söylenir. Bu işlemden önce bölge yağlanmalıdır. Doku çukurlaşmaya başladıktan sonra dilatatör daha büyüğüyle değiştirilir ve işleme devam edilir. Hasta gerçekten kararlıysa ve egzersizleri düzenli olarak sürdürürse, 3 ile 6 ay sonra yeterli bir vajinası olacaktır: On beş santim uzunluğunda ve beş santim çapında bir dilatatöre uyan bir vajina.
Cerrahi olmayan yöntem, özellikle aktif bir cinsel yaşamı olan kadınlarda başarılı olmakta, koitus (cinsel temas) vajinanın iyi durumda kalmasını sağlamaktadır. Deriyle değil de mukozayla kaplı olduğu için yeni vajina, nemli bir ortam sağlamakta, bu da birleşme öncesinde nemlendirici kullanılması gereğini ortadan kaldırmaktadır.

sanırım sen bu şekilde yaptın

bacaktan yapılan tekniği arkadaşlarıma olduğu gibi sanada tavsiye etmem canım ilişki olmasa kapanıyor artı bacaktaki yara izi acı ve ordan alınan parça kuru olduğundan cinsel birleşmedede sıkıntı oluyor hele bağırsaktan olana hiç kalkışma o en meşekatli bir işlem ve sonuçlarınıda hiç beğenmedim çünkü yaptıran arkadşım var. en güzeli yeni çıkan yöntem bende karın içi zarından yapıılan vajina bende onu düşünüyorum ama şimdi değil

Öncelikle verdiği bilgiler için teşekkür ederim Sevgili nisanur
Bacaktan alınacak yöntem ile yapılan ameliyatla ilgili benimde tereddütlerim var..2 ay sonra evleneceğim kısmet olursa Prof. Dr. Faruk Buyru, kapanma riski olsada bu yöntemi tavsiye etti..Forum sitesinden okuduğum kadarı ile su341982 (seninde iletişim kurduğun kişi) bu ameliyatı olmuş, fakat bu ameliyatla yeterli bilgi yok int. sitelerinde..İletişimde kuramadım da kendisi ile banada en mantıklı gelen bu ameliyat şekli..ama yinede soru işaretleri çok..

Back
X