Rahim Ultrasonu Yaşayanlar..Yardımcı olabılırmi ?

Eso1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2013
380
23
123
34
Arkadaslar bugun cocuk dusundugum ıcın ılk kez doktora gıttım rahımden muayene ettı ultrasonla hcbse demedı p.tesi kan tahlılın yapılacak 28 kasımdada baska bı test olcakmış.. bu süre içinde korunmayın dedi 27sınded adetim war. nasıl olcak hc bılmıyorum bu deneyımı yasaynlar yardımcı olabılırmı..
 
ilk muayenede kist var mı rahim anormalliği var mı diye bakılır; smear testi yapılır. sonra regl in 2 veya 3. gün çağırılır kaç yumurtan var ona bakılır ve kan tahlili yapılır hormonlarla ilgili , yumurta takibi yaptırmak istiyorsan 9 . günden itibaren 2-3 gün arayla çağırabilirler. reglin 21. günü başka kan tahlili yaparlar tekrar hormonlarla ilgili. herşey yolundaysa 6 ay 1 yıl kendi çabanızla deneyin bebek olmuyorsa o zaman tedavi sürecini başlatabilirler. tabi yaş faktörüne göre bu süreyi kısalta bilirler . hangi şehirdesin hangi doktora gidiyorsun bilgi verirsen sevinirim.
 

elbistanda kadın dogum hastanesındekı nalan hanım var ona gıttım adetın 2 gunu cagrdılar da ogun ne testı yıne altdan mı bakıcaklar
 
elbistanda kadın dogum hastanesındekı nalan hanım var ona gıttım adetın 2 gunu cagrdılar da ogun ne testı yıne altdan mı bakıcaklar

sağ ve sol tarafta kaç yumurtan olduğuna bakacaklardır alttan ve tekrar kan tahlili isteyebilirler.

standart olarak yapılanları tekrarlayım aklında bulunsun.

- reglin 2. veya 3. günü vajinal ultrason ile yumurta sayımı ( örneğin sağda 5-6 solda 6-7 gibi rakamsal olgunlaşmamış yumurta sayısı verilir) ve hormon testi yapılır.
- reglin 9. günü olgunlaşmaya başlayan yumurtan var mı bakılır yine alttan muayene ( yumurta büyüklüğü mesela 12 mm derler) ve gerekli görülürse 2-3 gün arayla çağırabilirler yumurta takibi istiyorsan.
- reglin 21. günü progesteron tahlili isteyebilir ( buda hormon testidir. Gebeliğin başlamasını ve sürmesini sağlar)

saçma veya ayıp diye birşey yok aklına takılan herşeyi doktoruna sor

en kısa zamanda sorunsuz gebelik geçirmen dileğiyle
 

Gercekten cok aydınlattın cok tesk ederım ınsallah canım amın
 

http://u1311.hizliresim.com/1h/c/uftl9.jpg canım sonuc bu normal dedı doktor ama pek bılgı vermedı. bıde folbiol folık asıt verdi
 
Son düzenleme:
http://u1311.hizliresim.com/1h/c/uftl9.jpg canım sonuc bu normal dedı doktor ama pek bılgı vermedı. bıde folbiol folık asıt verdi

yüksek olan değerlerin var bunlarda bazı hastalıklara karşı bağışıklığının olduğunu gösteriyor. tsh değerini 2.5 altında tutması gerekiyordu aslında yani guatr değeri gebelik düşünen bayanlarda 2.5 altında olmalı . değerler az değişken olduğu için belki önemsememiştir doktorun. benimde tsh değerim 2.8 di ama şimdi ilaçla daha düştü 1.3 olmuş.
 

Sorun yok yani:) hamılemısın sen canım
 
Sorun yok yani:) hamılemısın sen canım
henüz değilim. nasipse 1 yıl içinde olmasını ümit ediyorum. önümüzdeki ay ilaçla tedaviye başlayacağız. yumurta olgunlaştırmak için. 3 ay bu şekilde deneyip sonuç alamazsak rahim filmi çekilecek sonrasında da bir sorunla karşılaşırsak gerekli tedavi en son da tüp bebek deneriz dedi doktorum.
 

allah en kısa zamnda werır ınsallah canımm
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…