Gebeliğe Hazırlık Rahim Tersliği Yardım !!

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Elen123

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2017
1.189
1.036
133
2,5 senelik evliyim, 5 aydır korunmuyoruz henüz hamile kalamadım. Bebek düşünmeye başladığımızda doktora gittim rutin kontrol için rahim tersiliğimin olduğunu söyledi. Rahim tersliği gebeliğe engel değildir desede kendimi buna inandıramıyorum. Ne yapmam gerekiyor kızlar rahmi ters olupta hamile kalan varmı varsa ne kadar sürede hamile kaldınız acaba?

Benim de rahmim ters, ellerinden öper 3 çocuğum var. İlkine korunmayı bıraktıgimiz ilk ay hamile kaldım. Ters rahim gebeliğe engel değildir.

Benim de rahmim ters, ellerinden öper 3 çocuğum var. İlkine korunmayı bıraktıgimiz ilk ay hamile kaldım. Ters rahim gebeliğe engel değildir.
Sanırım çok kafama takıyorum bu durumu etrafımda çok duyuyorum yok rahmi ters olanın cocuğu olmaz, yok ebeye çevirttirmen lazım gibi sözleri bunlar etkiliyor sanırım ve hamile kalamamayı buna bağlıyorum istemsizce.

rahim tersliği diye birşey yoktur. AV ve RV pozisyonları vardır. gebeliğe de engel değildir. alakası yoktur :) Korkmayın

Yokmu başka rahim tersliği olupta hamile kalan umut olun bana

Merhaba,
Kızımda var ultrason çekiminde belli olmuştu..
Şu anda 5,5 aylık ilk bebeğine hamile..
Korkmayın sakın bu durum hamileliğe hiç engel değil..
Gönlünüzü ferah tutun olurmu..

Merhaba,
Kızımda var ultrason çekiminde belli olmuştu..
Şu anda 5,5 aylık ilk bebeğine hamile..
Korkmayın sakın bu durum hamileliğe hiç engel değil..
Gönlünüzü ferah tutun olurmu..

Allah kucağınıza almayı nasip etsin inşallah ve isteyen herkese versin Rabbim. Umarım bende çok beklemem

Arkadaşımda vardı. Doktor ilişkiyi ters önerdi. Diz dirsek ve yüzüstü yatmasını söyledi. O şekilde hamile kaldı

Arkadaşımda vardı. Doktor ilişkiyi ters önerdi. Diz dirsek ve yüzüstü yatmasını söyledi. O şekilde hamile kaldı

Teşekkür ederim bilgi için bende bi kaç yerde okumuştum. Umarım işe yarar :)

gebeliğimin 36 ya da 38. haftasında öğrenmiştim rahmimin ters olduğunu :)
bir problem olmadı. belki başka şeylerle alakalıdır sizde gebeliğin gerçekleşmemesi.
içinizi ferah tutun hakkınızda hayırlısı olsun...

Umarım bir problem yoktur gerçi ciddi bir şey olsa doktor söylerdi diye düşünüyorum. Bir kaç ay daha olmazsa yumurta takibi için yine gitmeyi düşünüyorum. Aceleci davranıyorum sanırım biraz

Teşekkür ederim bilgi için bende bi kaç yerde okumuştum. Umarım işe yarar :)

cinsel ilişki pozisyonuyla ne alakası var :))) Spermlerin rahim ağzına vaginaya bulaşması yeterli :) Çok alakasız yok o pozisyon mozisyon öyle birşey yok rahat olun.

Sonuc nedir aceba sizin?benimde rahim retrovert ve hamile kalamiyorum.yumurta takibine basladim Ben ve ikinci igneyi yaptirdim.
Siz hamile kalabildinizmi?baska bir Sorun yok dimi sizdede?

Teyzemin rahmi ters ve bunu ikinci çocuğunda öğrendi ilk çocuğunda söylememişler bile. İlk çocuğuna da ilk gece hamile kalmış. Yani engel olsa ona olurdu. Belki doktor deseydi senin rahmin ters zor olur çocuğun diye o zaman psikolojik olarak etkilenecekti ve olmayacaktı bir süre. Bunu anormal bir durum olarak görmezseniz psikolojik olarak rahatlarsanız faydası olacaktır eminim. Bu arada rahmin ters olması demek de zaten normalde mesaneye doğru eğik olması gerekirken arkaya doğru eğik olmasıdır. Ters deyince insan baya önemli bir terslik gibi düşünüyor ama değil.

Doğru söylpyorsunuz aslinda cok gereksiz bir bilgi veriliyor burada hastalara.banada hic söylemeselerdi böyle aceba o yüzdenmi hamile kalamiyorum diye düşünüyor olmiyacaktim. Insan bir süre sonra ister istemez malesef düşünüyor aceba ney Engel oluyor diye.ama Evt piskolojik olarak takip kendimi yedigiminde farkindayim.bunu birakmayada çalışıyorum

Haklısınız insan bir süre sonra takmaya başlar neden olmuyor diye. Psikoloji de çok önemli ama bazen insan düşüncelerine engel olamıyor. Benim de başka konularda tuhaf endişelerim var bazen kendimi telkin etmekten yoruluyorum. Anlıyorum sizi. İnşallah bir an önce bebeğinize kavuşursunuz sağlıkla

cok tsk ediyorum insallah. gercekten insan düsüncelerini bazen kontrol edemiyor. ee diyorum madem retrovert rahim engel degil, baska bir sorunda yok, nasil olmuyor diye kendime sormaktan ali koyamiyorum kendimi. doktorum bazen acikliyamadigimiz durumlar oluyor, sebebsiz sekilde olmayabiliyor dedi. allahtan hayirlisi insallah olur bendede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…