• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

rahim T şeklinde olması

durueymen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2015
481
262
33
37
merhaba kızlar, ben yaklasık 15-16 aydır cocuk istiyordum. ama sebebsız olmuordu yumurtalarımda adetımde sorun yok çok şükür eşimde sperm tetstı yaptı cok sukur oda ıyı. doktorum bu ay hsg istedı ve cuma gunu anestezili rahim filmi çekildim. sonucu aldım raporda normal diyor ama rahim t şeklindedir demıs uzman ben kadın dopum dr gıttım ve sonucu gösterdım baktıgında evet tupler açık sorun yok ama rahmın dar T şeklınde dedı buda cocuk olmasına engel olabılır dedı cok uzuldum halada uzuluyorum kızlar bana bu aydan sonra asılama yapalım dedı ve eger asılamada olmaz ıse benı baska bı dr yonlenrırıp rahım agzını genısletmesı ıcın amelıyat olmam lazımmıs ne yapayım kızlar lütfen bana care olun boyle bısey basına gelen varmı aranızda

merhaba kızlar, ben yaklasık 15-16 aydır cocuk istiyordum. ama sebebsız olmuordu yumurtalarımda adetımde sorun yok çok şükür eşimde sperm tetstı yaptı cok sukur oda ıyı. doktorum bu ay hsg istedı ve cuma gunu anestezili rahim filmi çekildim. sonucu aldım raporda normal diyor ama rahim t şeklindedir demıs uzman ben kadın dopum dr gıttım ve sonucu gösterdım baktıgında evet tupler açık sorun yok ama rahmın dar T şeklınde dedı buda cocuk olmasına engel olabılır dedı cok uzuldum halada uzuluyorum kızlar bana bu aydan sonra asılama yapalım dedı ve eger asılamada olmaz ıse benı baska bı dr yonlenrırıp rahım agzını genısletmesı ıcın amelıyat olmam lazımmıs ne yapayım kızlar lütfen bana care olun boyle bısey basına gelen varmı aranızda
Bence aşılamaya geçmeden önce rahminizi düzelttirin. Benim de derin septum vardı rahmim y şeklinde idi. Düşükler yaşamıştım. 3 defa operasyon geçirdim. Şu anda sağlıklı bir gebelik geçiriyorum. Aşılama yaptırsanız bile garantisi yok boş yere maddi manevi sıkıntı. Allah en kısa zamanda yüzünüzü güldürsün inşallah

TSK EDERIM cevap verdıgın ıcın cnm pekı t seklınde olması cocuk olmasını engelıyormu duzelttırmeden asılamada yapmadan cocugum olmazmı yanı

Benim de rahim Y şeklindeydi. Bir buçuk sene bebek yapmaya çabaladık, ameliyat oldum, ilk defa geçen ay hamile kalabildim, hoş kimyasaldı ama bu bile bir şeydi benim için. Hiç korkmayın çok kolay bir ameliyat. Histeroskopiyle yapılıyor galiba aynı gün çıkıyorsun hastaneden. Eğer laparoskopiyle tüplere de bakılacaksa o da kolay ertesi gün çıkıyorsun. Bende her ikisi de oldu, gözünüzü karartın yaptırın derim. Geçmiş olsun

TSK EDERIM cevap verdıgın ıcın cnm pekı t seklınde olması cocuk olmasını engelıyormu duzelttırmeden asılamada yapmadan cocugum olmazmı yanı
Benim durumum hamile kalmama hiç engel olmadı. Ama sağlıklı gebelik geçiremedim. 1 kimyasal 2 tane de 6. Haftada kalp atışı alamadığım bebeğimi 9 haftada aldırmak zorunda kaldım. Yani hamile kalırsınız muhtemelen ama bu tip rahimde erken Doğum riski yada düşük riski çok yüksek. Rica ederim aklınıza ne takılırsa seve seve yanıtlarım bilgim dahilinde

pekı fıyatları nasıl cnm bılgı verebılırmısın bana
3000 tl den başlayıp 7-8000 lere kadar çıkabiliyor. Yaptırdığınız yere göre değişir. Ama doktoru çok iyi araştırın. Ben ilk operasyonumu boş yere olmuşum mesela bir düşük daha yapınca aslında pek işlem yapılmadığı farkedildi. Doktor çok önemli

Üniversite hastanesinde oldum, devlet ödüyor. Ama arkadaşın dediği gibi iyi bir doktor bulmak lazım. Benim tüpler de ellendiği için çok araştırdım.

bu ay bı gecsın dr asılama deneyelım tutmaz ıse rahmını duzeltırız demıstı sızce ne yapayım kızlar yas 30 vakıt kaybetmek ıstemıyorum

Eğer sosyal güvencen varsa bir de doktorun ameliyat için yönlendirirse yapabiliyorsun. Doktorun bu hastanelerde çalışması lazım.

Eğer sosyal güvencen varsa bir de doktorun ameliyat için yönlendirirse yapabiliyorsun. Doktorun bu hastanelerde çalışması lazım.
evet ssk var ama dr ozel hastanede çalısıyor ve kendı bu ıslemı yapmıyor benı adanadakı baska bı dr yonlendırecegını soyledı

Ben o riski alamadım. Hamile kalmak eninde sonunda olur hiçbir sıkıntınız yokmuş. Ama o gebeliğin devamı için garanti veriyor mu doktorunuz? Ben ilk teşhis konulduğunda Bezmialem vakıf üniversitesi hastanesine gidiyordum. Sonra bazı sebeplerden orda operasyon olamadım ama orda da çok fazla ödeme yapılmıyor herşey ücretsiz zaten muayeneler testler. Heyete bile girmiştim ama sabırsızlıktan gittim başka doktorda oldum. Histeroskopi size sadece 2 ay kaybettirir. Sonra zaten korunmanıza gerek Yok yada aşılama olacaksa olur. Ben son operasyondan 8 ay sonra hamile kaldım. Karar size ait. Risk alacağım diyorsanız en fazla bir ayınız ve bir miktar paranız gider.

Hmm o zaman şu ana kadar yapılan tüm tetkiklerin sonuçlarını alıp devlette bir doktora gitmen lazım. Ben de öyle yaptım. Doktorum özeldeydi, yeni doktoru ünv de buldum sonuçları gösterdim önce rahim filmi isteri rahimin ve tüplerin durumuna bakmak için sonra 1 ay sonraya ameliyat tarihi aldım.

Ben o riski alamadım. Hamile kalmak eninde sonunda olur hiçbir sıkıntınız yokmuş. Ama o gebeliğin devamı için garanti veriyor mu doktorunuz? Ben ilk teşhis konulduğunda Bezmialem vakıf üniversitesi hastanesine gidiyordum. Sonra bazı sebeplerden orda operasyon olamadım ama orda da çok fazla ödeme yapılmıyor herşey ücretsiz zaten muayeneler testler. Heyete bile girmiştim ama sabırsızlıktan gittim başka doktorda oldum. Histeroskopi size sadece 2 ay kaybettirir. Sonra zaten korunmanıza gerek Yok yada aşılama olacaksa olur. Ben son operasyondan 8 ay sonra hamile kaldım. Karar size ait. Risk alacağım diyorsanız en fazla bir ayınız ve bir miktar paranız gider.
doktorumda bana dusuk olabılıyor dedı ama kesın oldugunu soylemedı yanı. ama ben 15-16 aydır hıc hamıle kalamadım

Hmm o zaman şu ana kadar yapılan tüm tetkiklerin sonuçlarını alıp devlette bir doktora gitmen lazım. Ben de öyle yaptım. Doktorum özeldeydi, yeni doktoru ünv de buldum sonuçları gösterdim önce rahim filmi isteri rahimin ve tüplerin durumuna bakmak için sonra 1 ay sonraya ameliyat tarihi aldım.
sanırım bende ıyı bır dr arastırıp oyle yapacam

Back