• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahim kasılması yardım :(

Li-moon

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2011
5.236
2.034
448
Merhaba arkadaşlar.tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum moralim çok bozuk.20+1 hamileyim.bugün doktora gittim rahim kasılması var dedi.bebeğin gelişimi iyi şükür.rahim kasılmasını önlemezsek erken doğum riski olur dedi inanılmaz korkuyorum.proluton iğne verdi haftada bir yaptıracağım.magnezyum kullanıyordum günde bir kez,ikiye çıkardı.progestan hap kullanıyorum.düzelir mi geçer mi kasılma :( lütfen başına gelenler yazmadan geçmeyin :(

Kasılma nasıl oluyor sancımı yaşıyosun? Dr nasıl anladı alttanmı baktı? Bende hamileyim korktum okuyunca çok geçmiş olsun :(

Canım önce bi sakin ol,telaslanma. Bendede kasılma çok oluyordu. 30üncü haftadan sonra özellikle çok artmıştı. Progestan kullandım bende ve inan hiç kasilmam kalmamıştı. Progestani fitil olarak kullanmak daha etkili unutma. Gerçi doktorun soylemistir ama sende mutlaka o şekilde kullan. Panik yapma,o kasılmalarla bende çok ugrastim. Şimdi çok şükür 3 aylik gayet sağlıklı bir kızım var. Bol bol dinlen ilaçlarınıda düzenli kullanırsan bir şey olmaz inşallah.

Canım önce bi sakin ol,telaslanma. Bendede kasılma çok oluyordu. 30uncu haftadan sonra özellikle çok artmıştı. Progestan kullandım bende ve inan hiç kasilmam kalmamıştı. Progestani fitil olarak kullanmak daha etkili unutma. Gerçi doktorun soylemistir ama sende mutlaka o şekilde kullan. Panik yapma,o kasılmalarla bende çok ugrastim. Şimdi çok şükür 3 aylik gayet sağlıklı bir kızım var. Bol bol dinlen ilaçlarınıda düzenli kullanırsan bir şey olmaz inşallah.

Bende de olmuştu gebeliğimin 20. Haftasında
Seni korkutmak istemem canım ama benimki erken doğum oldu
Bol bol dinlenmeni öneririm ben onemsememistim ilk gebeligim olduğu için ne olduğunu bile bilmiyordum ..
İnşallah sağlıkla kucaklarsin bebeğini ❤

Bende de olmuştu gebeliğimin 20. Haftasında
Seni korkutmak istemem canım ama benimki erken doğum oldu
Bol bol dinlenmeni öneririm ben onemsememistim ilk gebeligim olduğu için ne olduğunu bile bilmiyordum ..
İnşallah sağlıkla kucaklarsin bebeğini ❤
Kaçıncı haftada doğum yaptın canım ?

Aynı haftalarda bende de çıkmıştı. İlaç vermedi doktorum, ayaklarını uzatıp dinlen biraz çok ayaküstü kalmış olabilirsin dedi, çok şükür sıkıntı olmadı
Çok teşekkür ederim cevabın için.doktor banada çok ayakta mı kaldın yoruldun mu diye sordu demekki bu kadar etkileyebiliyor.ne kadar sürede geçti canım?doktor iki hafta sonra kontrole çağırdı

Çok teşekkür ederim cevabın için.doktor banada çok ayakta mı kaldın yoruldun mu diye sordu demekki bu kadar etkileyebiliyor.ne kadar sürede geçti canım?doktor iki hafta sonra kontrole çağırdı
Ben zaten hissetmiyordum kasılma, sancı vs.
Bir sonraki kontrolde herhangi bir sorun çıkmadı.
Ve doktorun dediği gibi o gün ben akşama kadar hiç oturmamıştım ve kontrolüm akşam saatiydi.
Sen ilaç kullanıyormuşsun bir de, daha dikkatli ol, kendini yorma, bir şey olmaz Allahın izniyle

Kasilmaların olduğu hafta yani 20. Hafta ne yazık ki ıkizlerim yaşamadı çok küçüktüler
Ah canım başın sağolsun. Ben yasadiklarini düşünerek sordum,kusura bakma. Konu sahibide şimdi daha kötü etkilenecek. Görmese keşke.

Canım önce bi sakin ol,telaslanma. Bendede kasılma çok oluyordu. 30üncü haftadan sonra özellikle çok artmıştı. Progestan kullandım bende ve inan hiç kasilmam kalmamıştı. Progestani fitil olarak kullanmak daha etkili unutma. Gerçi doktorun soylemistir ama sende mutlaka o şekilde kullan. Panik yapma,o kasılmalarla bende çok ugrastim. Şimdi çok şükür 3 aylik gayet sağlıklı bir kızım var. Bol bol dinlen ilaçlarınıda düzenli kullanırsan bir şey olmaz inşallah.
Cevabın için çok teşekkür ederim canım.Allah bağışlasın maşallah.progestanı günde iki kez kullanıyorum ama içiyorum.doktor istersen fitil olarak kullan demişti.bende fitil olarak kullanıyım o zaman.öyle korkuyorum ki erken doğum olursa çok küçük daha 340 gram :(

Cevabın için çok teşekkür ederim canım.Allah bağışlasın maşallah.progestanı günde iki kez kullanıyorum ama içiyorum.doktor istersen fitil olarak kullan demişti.bende fitil olarak kullanıyım o zaman.öyle korkuyorum ki erken doğum olursa çok küçük daha 340 gram :KK43:
Canım sen ne kadar etkilenirsen bebekte o kadar etkilenir. Şimdi bile ben biraz üzülsem yada gerilsem yemin ederim kızım benden daha çok etkileniyor. Kötü düşünme,ayaklarını uzat güzel güzel dinlen. Bencede fitil olarak kullanmalısın. Yalnız doğru yerlestirdiginden emin ol. Bazen farkında olmadan çıkabiliyor çünkü.

Ben zaten hissetmiyordum kasılma, sancı vs.
Bir sonraki kontrolde herhangi bir sorun çıkmadı.
Ve doktorun dediği gibi o gün ben akşama kadar hiç oturmamıştım ve kontrolüm akşam saatiydi.
Sen ilaç kullanıyormuşsun bir de, daha dikkatli ol, kendini yorma, bir şey olmaz Allahın izniyle
Anladım canım.benim geçen hafta ağrım olmuştu kendi doktorum izinliydi başka doktora gitmiştim sorun yok demişti.üç gün sonra geçmişti ağrı.simdi ağrı yok şükür.inşallah benimde geçer çok üzülüyorum :(

Kasilmaların olduğu hafta yani 20. Hafta ne yazık ki ıkizlerim yaşamadı çok kucuktul
Ah canım başın sağolsun. Ben yasadiklarini düşünerek sordum,kusura bakma. Konu sahibide şimdi daha kötü etkilenecek. Görmese keşke.
Sagol canim
Benimkisi ikiz olmasından da kaynakli inşallah konu Sahibi bebeğini sağlıkla kucaklar

Canım sen ne kadar etkilenirsen bebekte o kadar etkilenir. Şimdi bile ben biraz üzülsem yada gerilsem yemin ederim kızım benden daha çok etkileniyor. Kötü düşünme,ayaklarını uzat güzel güzel dinlen. Bencede fitil olarak kullanmalısın. Yalnız doğru yerlestirdiginden emin ol. Bazen farkında olmadan çıkabiliyor çünkü.
Aynen stres yapmamak gerekiyor ama elimde olmuyor :( sizlerde de olduğunu öğrenince biraz rahatladım.yatıyorum canım çok şükür bebeğimin hareketlerini de hissediyorum.fitil olarak sevmediğimden içiyordum.yerleştirirken korkuyorum biraz.

Kasilmaların olduğu hafta yani 20. Hafta ne yazık ki ıkizlerim yaşamadı çok kucuktul

Sagol canim
Benimkisi ikiz olmasından da kaynakli inşallah konu Sahibi bebeğini sağlıkla kucaklar
Başın sağolsun canım :( inşallah ilaçlar etkisini gösterir de iyi gelir korkuyorum

Aynen stres yapmamak gerekiyor ama elimde olmuyor :KK43: sizlerde de olduğunu öğrenince biraz rahatladım.yatıyorum canım çok şükür bebeğimin hareketlerini de hissediyorum.fitil olarak sevmediğimden içiyordum.yerleştirirken korkuyorum biraz.
Bende korkuyordum ama minicik bir şey. Hissetmiyosun bile. Yinede sen bilirsin canım. Çok geçmiş olsun inşallah sağ salim alırsın bebegini kucağına :KK200:

Ah canım başın sağolsun. Ben
Başın sağolsun canım :KK43: inşallah ilaçlar etkisini gösterir de iyi gelir korkuyorum
Sağol canim
Korkacak birsey yok canım öncelikle sakin ol ilaçlarını içip dinlen bol bol
Allah neyi nasip ederse o olur
İyi Düşün iyi olsun canım Allahın izniyle hicbirsey olmayacak bebeğine ❤

Bende korkuyordum ama minicik bir şey. Hissetmiyosun bile. Yinede sen bilirsin canım. Çok geçmiş olsun inşallah sağ salim alırsın bebegini kucağına :KK200:
Yaptım canım fitil olarak şimdi çok teşekkür ederim.çok derine itelenmiyor ama gitmiştir demi.

Back
X