Selam. Benimde bebeğimde gelişme geriliği var. 28 haftalık gebeyim ancak bebeğim 24 haftaya uyumlu. Kan akışı sınırda. Iki doktora gidiyoruz ikisi de sıkı takibe aldı ancak 15 güne kadar doğuma alırız diyolar. Ama bebeğim kan akışı yavaş olduğu için beslenemiyor. Henüz 580 gr. Doğarsa Yaşar mı yaşasa sağlıklı olur mu doktorlar herşey ihitimal dahilinde diyor. Çok korkuyorum. Ya kaybedersem ya sakat kalırsa ne yaparım. Dua ediyorum elimden bişey gelmiyo.
Doktorlariniz hic bir tavsiyede bulunmuyor degilmi? Bazilari yaziyo cunku doktorum bol su ic sola yat sut ic vs yaziyorlar benim doktorumda prof. Hic bisey yspamazsin dedi ama ekledi bu durum gecici olabilir dedi . Forumda bazi kisiletin 26 .haftalar civarinda gectigini yazmislar valla bilemedim tikandim kaldim ne yiyip iccegimi sapittim gecmiyor gunler cok korkuyorum buyumemis fark acilmis diyecek diye ...
Yeni doğan ünitesi iyi olan bir hastaneyi şimdiden gözüne kestirmen lazım het ihtimale karşı. Ancak bende katılıyorum , çıkmadan bebekleri de yaşatıyorlar önce sen İnan buna. Ayrıca ben ve erkek kardeşim arasında 18 ay var sadece 35 sene önceki teknoloji ve ikimizde sezeryanız bunları kafana takma bencede. Devlet yoğunbakımı SGK anlaşmalı olmayan hastanelerde bile karşılıyor (hastane ile biraz kavga etmek Gerekebilir) bir de özel sağlık sigortaları var, şuanda sadece iki firma küvöz karşılıyor onun içinde doğduğu gün nüfus cüzdanını çıkartman gerek bebeğin. Sen kafanda hazırlıklarını yap ve bekle. İlk bebeğin olduğu için bu kadar çok korkuyorsun ama önce iyi düşün ki iyi olabilsin. Kan akımın hiç olmasa bile ruh halin ona geçiyor unutma . Üzülmen gerekirse sonra bol bol üzülürsün şuan üzülme stres yapma zamanın değil. Allah yardımcın olsun.Tek ya da iki damardan hiç bahsetmediler. Şimdi sizden duydum onu. 22. Haftadan beti gerilik artarak devam ediyor. Yani ilk başta 2 hafta fark varken şimdi 4 haftaya çıktı. Bebek çok az kilo alıyor hatta hiç almıyor denilebilir. Bari 700 gr olsa şuan da 580 gr. Antalya'da yaşıyoruz. Bugün buradaki en iyi yeni doğan nerde onu da sorcam hocaya. Bu arada bana kilosundan daha çok bebeğin haftasının önemli olduğunu söylüyor doktor. Yani ne kadar çok anne karnında kalırsa o kadar iyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?