Premature Bebekler rahim içi gelişme geriliği bebeğin zekasını etkiler mi

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Sanirim soylediklerin ic gudusel bugun karnimi severek sarki soylemeye baslamistim zaten ☺meyve suyu ikilini deniycem banada bolca sut ve hurma onerildi ayrica soyledigin gibi doktorlar bunun stresle artabilecegine inansa zaten pat diye size soylemezler tavsiyelerde bulunurlar ancak bir takim arastirmalar gosteriyorki annenin karninda strese maruz kalan bebek dusuk kilolu veya gelisim geriligi ile doguyormus.Umarim bizde basaririz benimde icimde dunden beri bi umut var olucagina inaniyorum icimden oyle geliyo.

hadi ben size dua edeceğim sen de beni habersiz bırakma sizi merak ediyorum ara ara yaz tamam mı?

Benimde geriden gelen bir bebeğim var. Yaklaşık 18. haftadan beri önce 2 hafta sonrasında ise 3 hafta olacak şekilde geriden geliyor. 35+2 günlük gebeyim ve bebeğim sadece 1.900 gr. Aslında 22. haftada ve 34. haftada obstetik doplere girdim ( şu bebek ile anne arasındaki kan akımı vs yi kontol eden ) her ikisinde de kan akışında bri sorun yok çıktı. Ama dunku randevumda yine son 10 gunde sadece 150 gr almıştı. Yarın tekrar obstetik doplere gireceğim.
Evet benimde doktorum ( aynı hastanede beni takip eeden 2 doktor da ) minyon anne babadan olma çocuklarda karşılaşılabilecek bir genetik durum olduğunu söylese de benim ilk çocuğum 3.250 gr dogdu ve bu onlarında kafasını karıştırıyor. Sürekli bu dopler neden yapılıyor kafam karısıyor cunku eger gelismesi devam etmezse ya da alt sınırda kalırsa ( ki benimki alt sınırda ) bebeği almaktan bahsettiler. Yani anne ile bebek arasındaki iletimde bir problem varsa gıda gibi oksijen de az gidiyor olabilir çünkü. Bu olasılığa canım çok sıkılıyor o yüzden bebeği erken almak konusunda doktorlarımı cesaretlendirmeye çalışmalımıyım bilemedim. Gelişme geriliği yaşayıp düşük kilolu bebek doguran arkadaslar acaba bebekleriniz küvözde kaldı mı ? Kaç gün kaldılar ?

Selam. Benimde bebeğimde gelişme geriliği var. 28 haftalık gebeyim ancak bebeğim 24 haftaya uyumlu. Kan akışı sınırda. Iki doktora gidiyoruz ikisi de sıkı takibe aldı ancak 15 güne kadar doğuma alırız diyolar. Ama bebeğim kan akışı yavaş olduğu için beslenemiyor. Henüz 580 gr. Doğarsa Yaşar mı yaşasa sağlıklı olur mu doktorlar herşey ihitimal dahilinde diyor. Çok korkuyorum. Ya kaybedersem ya sakat kalırsa ne yaparım. Dua ediyorum elimden bişey gelmiyo.

Selam. Benimde bebeğimde gelişme geriliği var. 28 haftalık gebeyim ancak bebeğim 24 haftaya uyumlu. Kan akışı sınırda. Iki doktora gidiyoruz ikisi de sıkı takibe aldı ancak 15 güne kadar doğuma alırız diyolar. Ama bebeğim kan akışı yavaş olduğu için beslenemiyor. Henüz 580 gr. Doğarsa Yaşar mı yaşasa sağlıklı olur mu doktorlar herşey ihitimal dahilinde diyor. Çok korkuyorum. Ya kaybedersem ya sakat kalırsa ne yaparım. Dua ediyorum elimden bişey gelmiyo.

Kilosundan daha önemli olanı haftası .. Bana sürekli söylenen bu. 15 gün sonra 30 haftalık olacaksın inşallah. Bilemiyorum doktora sormak lazım ama benim ilk bebeğimde erken doğum riskim vardı ve 32. Haftada akciğerleri hızlı gelişsin diye bir iğne yapmışlardı. Kilosundan önemlisi organ gelişimi o yüzden akciğer iğnesini bir sor derim. Beklediğinden çok daha uzun kalır karnında bebeğin inşallah

Doktorlariniz hic bir tavsiyede bulunmuyor degilmi? Bazilari yaziyo cunku doktorum bol su ic sola yat sut ic vs yaziyorlar benim doktorumda prof. Hic bisey yspamazsin dedi ama ekledi bu durum gecici olabilir dedi . Forumda bazi kisiletin 26 .haftalar civarinda gectigini yazmislar valla bilemedim tikandim kaldim ne yiyip iccegimi sapittim gecmiyor gunler cok korkuyorum buyumemis fark acilmis diyecek diye ...

Doktorlariniz hic bir tavsiyede bulunmuyor degilmi? Bazilari yaziyo cunku doktorum bol su ic sola yat sut ic vs yaziyorlar benim doktorumda prof. Hic bisey yspamazsin dedi ama ekledi bu durum gecici olabilir dedi . Forumda bazi kisiletin 26 .haftalar civarinda gectigini yazmislar valla bilemedim tikandim kaldim ne yiyip iccegimi sapittim gecmiyor gunler cok korkuyorum buyumemis fark acilmis diyecek diye ...

Valla protein ağırlıklı beslenmek gerekli. Sola yatmak kesinlikle her doktorun tavsiyesi, sütü ise tecrübe etmiş ve faydasını görmüş insanlar var . Ama dediğin gibi çok fazla yapacak birşey yok, ben 15 gündür balık yiyorum yine 150 gr aldı sadece ;-(

Benim doktorum istirahat etmende fayda var dedi. Yatıyorum ben de. Ama onu ye bunu ye gibi tavsileri olmadı. Sordum ama senin beslenmenle, ilaçlarla ya da tıbbi müdahale ile değişecek bi durum değil diyo. Bugün yine kontrolümüz var. Bakalım durum ne? İnşallah iyi haberler alırız. Çok korkuyorum bebeğimi kaybetmekten, sakat kalmasından :( Allah büyük

Tuhaf bisey ilaci yok tedavisi yok bebek buyumus hissediyosun diken ustundesin hayal bile kuramiyorsun etrafinda bebek gormeye dayanamiyorsun dua ediyosun hamileligin hayatinin en berbat zamani haline donusuveriyor birden .En kotusude bunun ilk hamileligin olmasi karnindakine bisey olsa sarilip agliycak bi bebegin daha yok. Tabi bunlar isin psikolojik kismi gecelim bu kismi
Bi yerde okumustum sigara icen varsa biraksin oda en buyuk sebepmis sigara icip de basina gelenler birakinca duzelmis dumanindan bile uzak durun. Birde armut suyu bi kac yerde gordum , hurma gordum yine bi kac yerde odem atiyomus bebege kilo aldiriyomus zaten seker bebege kilo aldirirmis oda cok saglikli degil ama alakali olabilir ben tatli normal hayatimdada yemezdim 20.haftaya kadar agzima bile surmedim bunlada alakali olabilir. Bir diger onemli konu omega3 icin hergun balik yenmiyor cunku doktorum yazmisti icmeye basladim ,gunde 1 tane yumurta yiyin , kemik kaynatip corbasini icin sut yine bol bol icin gunde 1lt kadar , kalsiyumun max seviyede bagirsaklardan emilimi icin mutlaka yesil biseylerde tuketin havuc suyu yarim bardak icin ancak azicik zeytin yagi veya sutle karistirin icinde yuksek miktarda a vitamini var yagda cozundugu icin sade icmeyin , gunde 3lt su icin ,doktorum bana bisry yapamazsin dedi ama ben yinede bu yazdiklarimi yaklasik iki haftadir uyguluyorum ise yararsa yine burdan paylasirim birde yedikten sonra bebegine cook yaradigini bebegin ve buyudugunu hayal edin ve buna inanin benim elimden gelenler bunlar insallah hepimizin bebegi duzelir

Kan akışı çok az buna yapacak bişey yokmuş işte. Ama söylediklerini uygulamalara zarar yok. Insan bebeğine bağlanıyo :( bişey olursa ne yaparım bilmiyorum. Moralim çok bozuldu. Birde bebeği alsalar sezeryan olcak o kesin. Allah korusun bebeğe birşey olsa ikinci bebek için bi süre beklemek lazım. Sezeryandan sonra hemen hamile kalmak sakıncalı bildiğim kadarıyla. Off bu bile aklıma geliyo. Ruh Halimi siz düşünün

Yenidogan unitesi iyi olan bi hastanede dogum yapmaniz lazim artik bebekleri yasatiyorlar benim tanigim 24 haftalik dogurmuslar var ve bebekler cok saglikli umudunu kaybetme
Gerilik seninde erken baslamis benimde cok erken basladi banada dr 29.haftayi anca gorursun dedi .
sizin kan akimi yavasligi en basindan beri bu kadar azmiydi yoksa kademeli olarak cogaldimi ? Birde tek damarmi iki damarmi

Tek ya da iki damardan hiç bahsetmediler. Şimdi sizden duydum onu. 22. Haftadan beti gerilik artarak devam ediyor. Yani ilk başta 2 hafta fark varken şimdi 4 haftaya çıktı. Bebek çok az kilo alıyor hatta hiç almıyor denilebilir. Bari 700 gr olsa şuan da 580 gr. Antalya'da yaşıyoruz. Bugün buradaki en iyi yeni doğan nerde onu da sorcam hocaya. Bu arada bana kilosundan daha çok bebeğin haftasının önemli olduğunu söylüyor doktor. Yani ne kadar çok anne karnında kalırsa o kadar iyi.

Doktora bugun gideceksin heralde git bakalim insallah durumu iydir biraz daha bekler yaz burdan iyi hberlerini bekliyoruz

Tek ya da iki damardan hiç bahsetmediler. Şimdi sizden duydum onu. 22. Haftadan beti gerilik artarak devam ediyor. Yani ilk başta 2 hafta fark varken şimdi 4 haftaya çıktı. Bebek çok az kilo alıyor hatta hiç almıyor denilebilir. Bari 700 gr olsa şuan da 580 gr. Antalya'da yaşıyoruz. Bugün buradaki en iyi yeni doğan nerde onu da sorcam hocaya. Bu arada bana kilosundan daha çok bebeğin haftasının önemli olduğunu söylüyor doktor. Yani ne kadar çok anne karnında kalırsa o kadar iyi.
Yeni doğan ünitesi iyi olan bir hastaneyi şimdiden gözüne kestirmen lazım het ihtimale karşı. Ancak bende katılıyorum , çıkmadan bebekleri de yaşatıyorlar önce sen İnan buna. Ayrıca ben ve erkek kardeşim arasında 18 ay var sadece 35 sene önceki teknoloji ve ikimizde sezeryanız bunları kafana takma bencede. Devlet yoğunbakımı SGK anlaşmalı olmayan hastanelerde bile karşılıyor (hastane ile biraz kavga etmek Gerekebilir) bir de özel sağlık sigortaları var, şuanda sadece iki firma küvöz karşılıyor onun içinde doğduğu gün nüfus cüzdanını çıkartman gerek bebeğin. Sen kafanda hazırlıklarını yap ve bekle. İlk bebeğin olduğu için bu kadar çok korkuyorsun ama önce iyi düşün ki iyi olabilsin. Kan akımın hiç olmasa bile ruh halin ona geçiyor unutma . Üzülmen gerekirse sonra bol bol üzülürsün şuan üzülme stres yapma zamanın değil. Allah yardımcın olsun.

Henüz hastaneye yatmadım. Bugün yine kontrolüm var. Bebeğin hareketleri e suyu iyi diye hala içerde tutmaya çalışıyo doktorum. Bakalım bugün durum ne aşamaya gelmiş. İnşallah iyi haberler verir bize.

Evet ben bugun doktora gittim gerileme ilerlememis yine 2 hafta geride ilerleyen haftalarda gebelik zehirlenmedi durumu olabilir dedi. Amniyo sentez yaptirdik. Yani yine sonuc yok yine sonuc yok bekliycez gorcez .

Kızlar ben bugün yine kontrole gittim. Rutin bit şekilde 3 hafta geriden geliyor. 36+1 deyiz ve sadece 2.070 gr . Son 7 günde 130 gr almış sadece. Doktorum 37 sonunda almak istiyor riske girmek istemiyor, bu hafta 2 günde bir nst ye gideceğim beklerken. Benim gibi olanlarla tecrübemi paylaşmak için yazdım .

Back